Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 27 вересня 2024, 22:01
5295
277

Тур почався з несподіванки. Верес забрав очки в Шахтаря у Рівному

Команда Пушича перед матчем Ліги чемпіонів знову має проблеми в чемпіонаті

| Оновлено 27 вересня 2024, 22:01
5295
277
Тур почався з несподіванки. Верес забрав очки в Шахтаря у Рівному
УПЛ

Черговий тур Української Прем'єр-ліги відкривало протистояння у Рівному між «Вересом» та «Шахтарем». Початок зустрічі довелося зрушити на 20 хвилин через масштабну повітряну тривогу в Україні. Рівняни підійшли до цього матчу в нижній частині турнірної таблиці та з шестиматчевою безвиграшною домашньою серією (3 поразки та 3 нічиї). «Шахтар» зараз проводить ігри у щільному графіку, і для тренерського штабу Маріно Пушича важлива ротація. У цьому контексті гарною новиною для «гірників» стало повернення на поле Коноплі, який відновився після травми. Потрапив у заявку своєї команди і Швед, який донедавна перебував у лазареті.

Господарі поля активно розпочали зустріч, під час проведення своїх атак намагаючись не затримувати м'яч у центрі поля. «Гірники» довгими розіграшами намагалися розтягнути насичену оборону суперників. Втім, гольових моментів біля воріт команд не виникало. Та що вже казати, якщо перший удар по воротах (зовсім не небезпечний) був завданий Невертоном на 20-й хвилині поєдинку.

Проте «помаранчево-чорні» поступово нарощували тиск на штрафний майданчик «Вереса». І відкривати рахунок міг Траоре: форвард «Шахтаря» головою замкнув навіс Невертона, пробивши поряд зі штангою. Це був найнебезпечніший момент, створений «гірниками» у першому таймі. До перерви команди не завдали жодного удару у площину воріт, тому логічно, що на 15-хвилинний відпочинок суперники вирушили з нулями на табло.

«Гірники» агресивно розпочали другу половину зустрічі та майже одразу організували шанс для взяття воріт. Після відскоку Бондаренко, який у попередніх двох матчах донецької команди в УПЛ забив чотири голи, завдавав удару по порожніх воротах, де захисник «Вереса» не пустив м'яч за лінію. Рівнянам ставало дедалі складніше стримувати швидкі переміщення «помаранчево-чорних», які не переставали шукати вільні зони на половині поля господарів. І така активність принесла «гірникам» бажаний результат. Сміян у штрафному майданчику збив Криськіва, після чого арбітр вказав на 11-тиметрову позначку. Пенальті холоднокровним ударом реалізував Судаков.

Після цього гості не стали зупинятися на досягнутому, продовживши наступальні дії на половині поля суперників. При цьому футболісти донецької команди незабаром знову зменшили інтенсивність, розгортаючи свої атаки за неспішним сценарієм першого тайму. І на класі втримати потрібний результат «гірники» не змогли. У контратаці Гайдучик вибіг «на побачення» з Різником, але не переграв голкіпера. На підборі перед штрафним «Шахтаря» зіграв Луан, після скидки якого Кльоц пробив точно у кут.

«Гірники» спробували знову перевести гру до штрафного майданчика «Вереса», але зробити це було вже непросто, адже забитий гол додав впевненості рівнянам. Останні хвилини зустрічі пройшли під акомпанемент спроб «Шахтаря» вирвати перемогу. І зробити це міг Невертон, який ударом головою влучив у поперечину.

Фінальний свисток зафіксував нічию. Наступного тижня «гірники» проведуть домашній поєдинок Ліги чемпіонів проти «Аталанти» та матч УПЛ проти ЛНЗ. «Верес» у наступному турі на своєму полі протистоятиме «Зорі».

Наші оцінки:

«Верес» (заміни): Гакман – 6,0, Куція – 6,0, Гайдучик – 6,5, Шарай – 6,0, Мрвальєвич – б/о.

«Шахтар» (заміни): Зубков – 6,0, Егіналду – 6,0, Швед – б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 8-й тур.

«Верес» – «Шахтар» - 1:1

Голи: Кльоц, 81 – Судаков, 64 (пен.)

Попередження: Годя, 21, Шарай, 70

«Верес»: Кожухар – Сміян, Вовченко, Гончаренко, Протасевич (Гакман, 46) – Яго (Мрвальєвич, 71), Кльоц – Луан, Дахновський (Шарай, 66) – Степанюк (Куція, 46), Годя (Гайдучик, 46).

«Шахтар»: Різник – Педріньйо Азеведо (Швед, 85), Матвієнко, Бондар, Конопля – Судаков, Криськів, Бондаренко – Невертон, Траоре (Егіналду, 72), Педріньйо да Сілва (Зубков, 46).

Арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя).

Стадіон: «Авангард» (Рівне).

Удари (у площину): 5 (2) – 15 (7)
Кутові: 1 – 7
Офсайди: 0 – 0.

ВЕРЕС - ШАХТАР. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 25°C

Оцініть матеріал
(38)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 278
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
NoMad
Але я б не панікував на місці фанатів Шахтаря. В нас половина чемпіонату слабенька, все ще є реальний шанс поборотися за 4 місце
Remark
Обісраний чемпіон! А не несподіванка.
DaVinci
Чемпіон обісрався)))
Чи може то чемпіон по обсеранню)
Cityzen83
Кроти везут своє очко з Рівного! Молодці Приємно здивували. 
avk2307
Вы слышали что комментатор говорил. Пошла игра, мячи полетели, показатели существенно улучшились. Таблицу даже с кротами на третьем месте нам на 80 минуте показали
FunnyCat_____
Федя 228, там Верес спрашивает -  ты *уй будешь?
FunnyCat_____
Судаков подорожал лямов на 10 
Александр Шевченко
Все таки не смогли свою дырочку кроты спасти нетронутой, аустайдер УПЛ таки всунул кротам
FunnyCat_____
Федя 228 с пАБЭдой тебя
лох ты печальный
FunnyCat_____
Судаков тем временем подорожал до размера Новой Зеландии! 
sania
Пушок каже що гарний матч і багато моментів.
Saar
Фуууу, ржаві-галіме дно! Суддя витягнув через пенальті!
NoMad
Зараз акашкі і підери повилазять, почнуть писати про Динамо-Лаціо 
Remark
Вважаю, що Шахтьору по силі боротися за ТОП4 в УПЛ. Буде важко, але ... якщо так часто дир очку свою відкривати не будуть, то все реально і можливо!
Saar
Челсі, купи Судакова за 200 лямів!🤣🤣🤣 
Віктор Коробка
Усе справедливо. Бо 1) грати треба починати з початку матча, а не з другого тайму, коли тренер п*здюлей вставить за перший тайм; 2)Грати треба до фінального свистка, або хочаб до того, як переважатимеш суперника в 3, чи хочаб в 2 м'ячи (хоча це небезпечно, суперник може камбекнути, якщо почує твою розслабленість.) ; 3)ніколи не треба недооцінювати суперника.
 Саме в таких матчах і пройоб*ється чемпіонство, а не тільки в стиках з основними конкурентами.
avk2307
Знаете чем меня бесит спорт.юа?
Посмотрите оценки от них. Я их регулярно комментирую. Шахтер играет вничью с аутсайдером, но оценки за игру у игроков Шахтера выше. Потом по итогам круга они сделают рейтинги напишут , что Судаков, Бондаренко покруче Гуцуляка и Пихаленка.
Или еще кого . ну не важно. Сыграли без моментов- т.е. никак. Болельщики плюются собственные , а спорт юа ставит такие же оценки шахтерам как за игру динамо рух игрокам. Игроков Вереса просто опускают и потом делается рейтинг на основании вот этого.....
Олег Мандрівник
Один гол Вересу и тот с пенальти???
Они бухали вчера весь день?