Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 27 вересня 2024, 16:00
429
0

Ексчетверта ракетка світу достроково завершила сезон. Відома причина

Каролін Гарсія змучена тривогою і панічними атаками

| Оновлено 27 вересня 2024, 16:00
429
0
Ексчетверта ракетка світу достроково завершила сезон. Відома причина
Getty Images/Global Images Ukraine. Каролін Гарсія

Французька тенісистка Каролін Гарсія повідомила про дострокове завершення сезону.

«Турнір у Гвадалахарі ознаменував закінчення мого сезону 2024 року. Це було непросте рішення, адже в тенісі кожен тиждень відпочинку – це втрата очок у рейтингу і «втрачені» можливості. Але я знаю, що це правильне рішення, щоб повернутися сильнішою у 2025 році і знову боротися за великі досягнення.

Фізично я довела своє плече до межі, намагаючись відновитися і при цьому продовжувати грати, і це просто не працює. Мені потрібно більше часу на відновлення.

Ментально мені потрібна перерва. Мені потрібно відволіктися від постійної рутини тенісу, взяти справжню відпустку, возз'єднатися з сім'єю і близькими і дозволити собі дихати без тиску результатів.

Цього року мій душевний стан був токсичним. Я втратила задоволення від гри в теніс і стала одержима рейтингом і перемогами. Мої результати не відповідали ні цілям, які я ставила перед собою, ні очікуванням. Робота, жертви, біль – усе здавалося таким самим, як і раніше, але результатів не було, і я не могла показувати той рівень, який могла. Із цим важко змиритися.

Мені вже 30, і я зробила неймовірну кар'єру – виграла Masters 1000, WTA Finals, турніри Grand Slam у парному розряді, дійшла до 4-го місця у світі. Але в моїй свідомості я все ще зациклена на тому, чого я не досягла. Я ніколи не ставала номером 1, не вигравала турніри Grand Slam, не піднімалася на олімпійський п'єдестал. Я була непослідовна, не могла залишатися в топ-10 протягом цілого року.

Чи вірю я в те, що можу досягти таких результатів? У деякі дні – так. В інші дні я не впевнена. Я не знаю, чи зможу я продовжувати працювати так само, як раніше.

Я змучена тривогою, панічними атаками, сльозами перед матчами. Я втомилася від того, що втрачаю час, який могла б провести у колі сім'ї, і в мене ніколи не буде місця, яке я могла б назвати домом. Я втомилася жити у світі, де моя цінність вимірюється результатами минулого тижня, рейтингом або невимушеними помилками.

Занадто довго я дозволяла тенісу поглинати мене, переживаючи емоційні злети і падіння від кожного результату. Але я – щось більше, ніж просто мої тенісні результати. Я жінка з цінностями, талантами, захопленнями, недоліками і перевагами. Я не ідеальна, але я стараюся з усіх сил.

Я б хотіла, щоб було легко змінюватися, рости, приймати нове мислення. Я б хотіла просто виходити на корт, грати вільно, посміхатися і робити свої найкращі удари під тиском. Але, як каже моя подруга Алізе Корне, справжні зміни вимагають часу. Ви не можете змінити багаторічні звички за одну ніч.

Останнім часом я почувалася пригніченою на змаганнях – тиск, що вимагає виступу, очі, що стежать за кожним твоїм рухом. Я боролася із занепокоєнням, відгороджувалася від інших, почувалася замкненою на корті. Перемога більше не приносить задоволення, а лише полегшення від того, що все закінчилося.

І все ж, незважаючи на все це, я люблю теніс. Він дав мені стільки уроків, досвіду, неймовірних людей (наприклад, мого нареченого) і незабутніх емоцій. Теніс зробив мене такою, яка я є.

Тому я вирішила на деякий час відійти від справ. Я візьму кілька тижнів відпустки, щоб перезарядити батарейки, а потім почну готуватися до 2025 року – готувати себе фізично, ментально і тактично.

Коли я остаточно піду з тенісу, я хочу мати можливість озирнутися назад і сказати, що мені сподобалася ця пригода, що я пишаюся собою і що я виклалася на повну. І врешті-решт, я придбаю кілька справді хороших речей на цьому шляху.

Дякую всім за підтримку. Побачимося в Австралії», – написала теніситка, яка посідає 36-ту сходинку світового рейтингу.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

«Для них все скінчено». Арум назвав двох супертяжів, які більше не в топі
Бокс | 27 вересня 2024, 10:30 1
«Для них все скінчено». Арум назвав двох супертяжів, які більше не в топі

Голова Top Rank вважає, що між Ентоні Джошуа та Деонтеєм Вайлдером можна було б провести хороший бій

ВІДЕО. Монфіс вилетів із Пекіна, але встиг змусити Медведєва аплодувати
Теніс | 27 вересня 2024, 12:22 0
ВІДЕО. Монфіс вилетів із Пекіна, але встиг змусити Медведєва аплодувати

Гаель програв «нейтральному» тенісисту в 1/16 фіналу змагань АТР 500 у Китаї

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.