Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Польща
| Оновлено 27 вересня 2024, 15:50
4883
5

Найкрасивіша дівчина-арбітр світового футболу родом із Польщі. Хто вона?

Кароліна Бояр-Стефанська вже давно є об'єктом пильної уваги футбольних вболівальників…

| Оновлено 27 вересня 2024, 15:50
4883
5
Найкрасивіша дівчина-арбітр світового футболу родом із Польщі. Хто вона?
Instagram. Кароліна Бояр-Стефаньска

Питання доцільності залучення жінок-арбітрів у чоловічий футбол кілька останніх років є надзвичайно дискусійним як серед уболівальників, так і серед експертів та самих гравців.

Хтось всерйоз вважає, що відмінності у фізіології не дозволяють дівчатам-рефері встигати за куди більш атлетичними чоловіками-футболістами, через що нібито з фокусу уваги арбітрів можуть випадати деякі значні епізоди, настільки важливі для грамотного трактування того чи іншого моменту.

Але знайдеться чимало й тих, хто повністю підтримує залучення жінок у вигляді рефері в чоловічий футбол, оскільки вони найчастіше підходять до своїх обов'язків більш зібрано, стимулюють гравців однією своєю присутністю знизити кількість нецензурної лексики на полі, а також просто привносять додатковий елемент шоу, і це дуже важливо, оскільки футбол – це, перш за все, гра, яка має приносити задоволення глядачам, а вже потім все інше, зокрема гроші клубам, тренерам та футболістам…

Як би там не було, а «цивілізаційний» вибір вже зроблено – ФІФА активно дозволяє жінкам-рефері працювати на матчах чоловічих команд. І якщо раніше представниць прекрасної половини людства було не так вже й багато у чоловічих змаганнях, то зараз практично в кожній країні є кілька суддівських жіночих бригад, у тому числі працюючих на рівні елітарних дивізіонів.

А якщо так, то для чоловіків завжди знайдеться ще одна забава – визначити, хто ж із представниць футбольної Феміди є найбільш привабливою, сексуальною та красивою? Однозначно підійти до відповіді на це питання навряд чи можливо чисто із об'єктивних причин, проте керуватимемося принципом широкого резонансу – у 2018 році популярний британський таблоїд The ​​Sun найкрасивішою дівчиною-арбітром у світовому футболі назвав польку Кароліну Бояр, яка значно більш відомою стала через два роки, коли вийшла заміж. Втім, давайте про все по черзі…

Футбольні гени

Кароліна Бояр народилася в 1997 році у Кракові. З ранніх років дівчинка захоплювалася спортом та успішно займалася легкою атлетикою, навіть була членом легкоатлетичної секції «Краковії». Однак згодом, що вкрай нетипово для дівчат, Кароліна всерйоз зацікавилася футболом. Очевидно, на це вплинули гени, тому що дідусь Бояр був професійним футбольним арбітром та дуже багато розповів онуці про тонкощі своєї роботи. Зокрема, відомо, що дід часто дивився із юною Кароліною футбол по телевізору й пояснював дівчинці в деталях усі подробиці того, що відбувається, роблячи особливий акцент на правилах.

У 17-річному віці Бояр пішла на суддівські курси, а незабаром почала працювати на футбольних матчах в якості арбітра. Мрією юної дівчини було довести чоловікам, що представниці прекрасної половини людства можуть та здатні розумітися на правилах гри дуже добре.

Відомо, що Кароліна Бояр закінчила школу № 2 імені Короля Яна III Собеського у Кракові. Згодом дівчина вступила до Ягеллонського університету, де й отримала диплом з юриспруденції та інтелектуальної власності.

Перша популярність

Відомою та популярною Кароліна Бояр стала, в основному, після вже згадуваного вище потрапляння на сторінки популярного таблоїду The Sun у 2018 році.

Саме після цього на Instagram дівчини за кілька десятків днів підписалася понад сотня тисяч людей, більшість із яких – футбольні вболівальники. У своєму акаунті Кароліна публікує фотографії з поїздок, матчів та тренувань. На щастя, незважаючи на популярність, Бояр ретельно готується до кожної гри та вдосконалює свої професійні навички.

Наразі дівчина працює на матчах жіночої Екстракласи у Польщі, а також обслуговує поєдинки нижчих дивізіонів чоловічого футболу. Найближчим часом вона планує завершити курси підвищення кваліфікації, що дозволить їй претендувати на право працювати на матчах чоловічої Екстракласи.

Службовий роман, що переріс у весілля

Зі своїм нинішнім чоловіком – відомим польським рефері Даніелем Стефанськи, який є рефері ФІФА з 2013 року та має рейтинг першої категорії УЄФА, – Кароліна Бояр познайомилася безпосередньо на роботі. Стефанськи, який старший за дівчину на 20 років, призначили головним арбітром товариського поєдинку між Гурніком та Хайдуком, а Кароліна виконувала в цьому матчі функції одного з бокових рефері. Обидва вони кажуть, що це було те саме кохання з першого погляду…

На початку 2020 року пара заручилася, проводячи спільну відпустку в Таїланді, а восени того ж року відбулося весілля, завдяки якому Кароліна стала ще більш впізнаваною особистістю в професійному чоловічому футболі, а також отримала подвійне прізвище – Бояр-Стефанська.

«Новий розділ нашого кохання написаний на кальдері Санторіні через десять хвилин після землетрусу. Я люблю тебе, мій чоловік!» – таким підписом супроводила Кароліна фотографію із весільної церемонії, викладену в Instagram.

Недоброзичливці подейкують, що саме вдале заміжжя допомогло Кароліні згодом отримати більший розвиток у професії. Також діставалося й безпосередньо чоловіку дівчини. Зокрема, наприкінці жовтня 2022 року Даніель Стефаньски працював головним рефері на матчі польської Екстракласи в рамках краківського дербі між «Віслою» та «Краковією» (1:1) і йому дісталося від вболівальників, які звинуватили суддю в тому, що той нібито був лояльним до улюбленої команди своєї дружини – «Вісли».

Бояр-Стефанська не залишилася осторонь та іронічно відреагувала на подібні звинувачення за допомогою посту в соцмережах: «Добре, я більше не фарбуватиму нігті в кольори польських клубів, аби нас із чоловіком не звинувачували в упередженості».

Дівчина зі сталевим характером

Також серйозної популярності на батьківщині Кароліна Бояр-Стефанська набула після виступів на Canal+ Sport. Вона з'являлася, серед іншого, у програмі Turbokozak, а також нерідко виступає в якості експерта із питань суддівства.

На початку цього року на польському телебаченні транслювався другий сезон популярного шоу «Судді», головним героєм чергової серії якого став Даніель Стефанськи та його красуня-дружина.

Зокрема, в ефір потрапив матч одного із нижчих дивізіонів чоловічого футболу чемпіонату Польщі, на якому працювала Кароліна. У цій грі до амуніції дівчини був спеціально прикріплений мікрофон, який фіксував усі діалоги рефері з гравцями, щоб згодом ті можна було використати в рамках серіалу. Так ось, жорстка манера поведінки Бояр-Стефанської та її сталевий характер при спілкуванні з футболістами стали вірусними у польських медіа.

@canalplus_sport_polska Sędzia Karolina Bojar-Stefańska na podsłuchu 🧐 📺 Ten i pozostałe odcinki serialu "Sędziowie 2" w CANAL+ online, link w bio! #sedziowie #sedziowie2 #sedzia #napodsluchu #pilkanozna ♬ oryginalny dźwięk – CANAL+ SPORT - CANAL+ SPORT

Щоправда, деякі користувачі інтернету звернули увагу на нібито «штучну поведінку» Кароліни та її надмірні крики на адресу гравців із метою продемонструвати свою значущість на полі. Недоброзичливці дівчини припустили, що цим вона намагалася показати, наскільки авторитетною є для футболістів. Однак знайшлася дуже велика кількість і тих, хто позитивно оцінив манеру суддівства та поведінки Бояр-Стефанської.

Просто трохи краси…

І насамкінець просто представимо кілька фотографій польської дівчини-арбітра, аби ви могли погодитися або заперечити думку редакторської групи The Sun.

Текст: meta.ua/sport

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Alehandro
сумнівна заява
Fitness.sports
Катюша Монзуль seks символ арбитража и вне конкуренции 🤣
naverland
Очень сомневаюсь, Бразильские арбитры женщины намного красивее.
_Quantum19_
Дякую за чудову статтю! Сподіваюсь, такі статті і надалі з'являтимуться та будуть тут своєрідною прикрасою серед новин про здебільшого брутальний чоловічий футбол. (В УПЛ просто більшість клубів в інакший не грають).
protasov_lyopu_dadaj
та ладно