Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 26 вересня 2024, 15:14
29158
37

Шовковський пояснив, чому Динамо розгромно програло Лаціо у Лізі Європи

Головний тренер киян провів прес-конференцію після матчу 1-го туру ЛЄ (0:3)

| Оновлено 26 вересня 2024, 15:14
29158
37
Шовковський пояснив, чому Динамо розгромно програло Лаціо у Лізі Європи
ФК Динамо Київ. Олександр Шовковський

25 вересня відбувся матч 1–го туру Ліги Європи 2024/25 між командами Динамо Київ та Лаціо Рим.

Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі LIVE в Telegram Sport.ua

Поєдинок пройшов на стадіоні Фолькспаркштадіон у Гамбурзі, Німеччина. Гра завершилася перемогою столичного клубу Італії з рахунком 3:0.

Після завершення зустрічі головний тренер біло–синіх Олександр Шовковський провів прес–конференцію:

Що, на вашу думку, вирішило результат сьогоднішнього матчу?

– Безумовно, дуже прикро програвати матчі, особливо на старті, та й загалом із таким рахунком. Але на такому рівні суперники не вибачають помилки. Ми подарували опоненту два голи, які було забито через центральну зону. Ми ще подивимося ці моменти, розберемо їх, але давати супернику таку фору неприпустимо.

– Після першого тайму співвідношення атак було 31:10 на користь «Динамо». При цьому «Лаціо» втілив три з них у забиті м’ячі, у «Динамо» ж було чотири удари. Чому не вистачало ефективності саме попереду?

– Ми виходили на цю гру й прагнули грати саме у футбол. Можна було закритися, чекати, але я хочу дати своїм гравцям можливість саме грати у футбол, створювати комбінації, завершувати їх. У нас були можливості, але ми пропустили через помилки саме в центрі захисту. І щось додати з цього приводу мені складно. Це, мабуть, свідчить про клас «Лаціо» – коли є такі можливості, вони їх використовують.

– «Динамо» пропустило швидкий м’яч, потім через травму поле залишив Себальйос. Наскільки це все вплинуло на гру команди, на події другого тайму для нас?

– Не можу сказати, що травма Себальйоса якось особливо вплинула. Але, знову ж таки, повторюся, що ми припустилися значних помилок, і саме ці помилки в оборонних діях. Не буду зупинятися на окремих футболістах, але, на мою думку, ми не маємо права дозволяти супернику так просто проходити через центр оборони та давати можливість забивати м’ячі.

Події матчу

82’
Тейяні Нослін (Лаціо) отримує червону картку.
72’
Максим Брагару (Динамо Київ) отримує червону картку.
35’
ГОЛ ! М'яч забив Булає Діа (Лаціо).
34’
ГОЛ ! М'яч забив Фісайо Деле-Баширу (Лаціо).
5’
ГОЛ ! М'яч забив Булає Діа (Лаціо).
Оцініть матеріал
(282)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

На турнірі в Пекіні побито рекорд сезону за тривалістю матчу в WTA-турі
Теніс | 26 вересня 2024, 13:29 1
На турнірі в Пекіні побито рекорд сезону за тривалістю матчу в WTA-турі

Сара Соррібес Тормо і Гао Сінью провели на корті майже 4,5 години

Верес – Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
Футбол | 27 вересня 2024, 07:00 1
Верес – Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Перед зустріччю у Лізі чемпіонів гірникам важливо зіграти у Рівному не гірше, ніж із «Оболонню»

Коментарі 37
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Микола Захарченко
Поразка в цій грі мабуть більше тренерська . Зіграти з Лаціо у відкритий футбол , маючи великі проблеми в центрі захисту - це та ще авантюра . Не було й інтенсивного пресингу з боку гравців Динамо . Був непоганий перехід з оборони в атаку , але далі приймались невірні рішення з обрізками , хтось намагався завершити епізод сам " продаючи себе " і не бачачи партнера в кращій позиції, деякі гравці відверто затягували атаки , хтось просто "перегорів" . Совокупність всих цих причин і призвела до такої поразки . Але досвід в таких матчах , навіть негативний , повинен посприяти становленню молодих гравців та загалом прогресу команди та її молодого тренера .
Олексій Коваль
СаШо дуже жаль, за останній рік посивів, але то його вибір.
Гравці... ну таке собі, як на мене лише Ярмоленко щось намагався, інші... мабуть то їх рівень
Donchanin
У принципі, мені подобається той футбол, який Сашко прищеплює Динамці.  Схоже на те, у що грав Шахтар при Луческу.  Але якщо у Луческу були й інші варіанти гри для сильніших суперників, ніж у ЧУ, то Сашко їх поки що не має.  Може прийде з досвідом, може, ні.  Це Лаціо ще полінувалося і не стало добивати
Gargantua81
если после Зальцбурга можно было говорить о случайности и невезении, то тут уже надо искать закономерность.
а она в том, что эти игроки не тянут именно эту тактику. Они допускают слишком много индивидуального брака для того, чтобы делать ставку на владение и игру первым номером. Лично мне это очень напоминает Арсенал первого года работы Артеты.
Потому владение мячом в матчах с классными соперниками оборачивается разрывом обороны.
И тут есть два пути: или повышать индивидуальный класс игроков, или менять тактику, играть проще и вертикальнее.
doktor-q
Помилки захисту критичні. Третій гол посипались всі. Тимчик привіз 2 м'яча, майже нічого не створив. 
Погано з дальними ударами у Шапаренка, Ярмоленка і інших. 
samird
Програли тому :що лінія захисту в команді абсолютно не відповідає рівню амбіцій та поступається іншим ланкам. І це вже не один рік прослідковується. В команді лише два захисники з якими можна працювати - Попов (не безгрішний, але значно сильніший за інших) та Михавко (якому треба ще дуже багато вчитись, але потенціал гарний). ВСІ інші - не рівень Динамо. Тимчик саме в плані захисту - повне дно (сього два голи на його совісті, і могло бути ще). Караваєв - те саме. Біловар, Дячук, Себальос - це в Колос або Верес. Дубінчак та Вівчаренко щось можуть створити в атаці (але останній пас зазвичай бозна куди), але в захисті слабкі і постійно провалюються.
serhiy
Не хотілося б ,але думаю,що то ще пік форми,команду підводили на вихід в ЛЧ ,а тепер помаленьку все здає.
Первый Среди Равных
Йому би порадитись зі стилістом і змінити цю дурацьку зачіску.
protasov_lyopu_dadaj
потому что никто и не пытался. лацио? ой, да проиграем, это же лацио
antt
ДІйсно в такому компоненті як відкритий футбол в Динамо без шансів, як і спроби ударів із середньої і не дуже дистанції. І при рахунку три нуль смислу грати в Катеначо в італійців не було, як і починати його застосовувати на перших хвилинах після того як Лаціо вийшло вперед. Для чого той катеначо чи його більш сильніший різновид як Автобус якщо до голів Динамо попри стільки спроб було дуже далеко. І воротар все ловив або на нього всі мячі ішли.
Стюард #11
Настрой хороший, работайте дальше
Sp-0007043
З плюсів цієї гри що гравці Динамо старалися, був якийсь мінімальний рівень швидкостей. Але не вистачає поки майстерності для цієї тактики гри бо часто несподівано обрізаються і немає підстраховки і швидкої перебудови в обороні. ЦЗ не рівня клубу Динамо. Чомусь ц. захисники втрачають свої позиції у відповідальний момент та йдуть у непотрібний пресинг. Поки що радує надійною грою тільки новачок Піхаленок. Беріть Лужного або когось з хорошим досвідом у тренери по обороні бо якщо не навести лад в обороні то і загального результату не буде.
Mykola_nik
Порівняйте нападників з ким грає Динамо і нашого... Це просто клоунада якась, чи балет... Треба щоб нападник міг обвести хочаб одного захисника, або мав хороший удар і т.д., а наш просто бігає...
Руслан Улич
Я не буду робити 😈,, Динамо,"-0 на міжнародному рівні і асі ці інтерв'ю -це просто пустослів'я 💩
Anatoliy65
Ну що тут скажеш, дно, просто дно.
Xvalenok03
Вода водянистая,
Масло масляное.
Ничего нового.
Перець
Вибачитись перед справжніми фанатами і сказати мій косяк по захисникам
Бензар Євген
Що Ребров що Сашо програють аисебе винними не вважають. Одне бла бла бла після поразок, нібито розберемо помилки та станемо сильнішими. Ви від поразок до поразок такими вже обидва повинні сильними бути, що рівних не було би, а ви все продумаєте та продумаєте, а людям як той що на роялі грає дурню у вуха вмазуєте. Йшли би вже десь якщо що.
luceorius
 Дебют на міжнародній аренi "вдався" і збірній і Динамо. Як у тій пісні Білоножка - Мелодія двох сердець. Або іншими словами: 3-4 десятки лобуряк під орудою двох фізруків в стислий термін суттєво погіршили рейтинги ФІФА та УЄФА України. 
Василий Гредюшкин
Тільки незвільняйте      фізрука  .Дайте   насолоджуватись грою Динамо  ще  років  5