Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 26 вересня 2024, 11:34
16626
318

Закльовані орлами. Динамо з великим рахунком програло Лаціо

Кияни невдало стартували в основному раунді Ліги Європи

| Оновлено 26 вересня 2024, 11:34
16626
318
Закльовані орлами. Динамо з великим рахунком програло Лаціо
Getty Images/Global Images Ukraine

На перший матч в основному раунді Ліги Європи Шовковський вибрав доволі передбачуваний склад. Навіть поява в старті новачка Себальоса читалася, оскільки він у матчах чемпіонату справив досить непогане враження.

Проте саме дії Себальоса створили ситуацію, в якій динамівці пропустили швидкий гол. На старті гри кияни пробували пресингувати, виходило більш-менш, проте все пропустили надто швидко. Після банального закидання Себальос виніс вперед, опоненти швидко повернули назад, центрбек вирішив зіграти на випередження, не встиг, а Тимчика, який спробував закрити діру в центрі захисту, можна було тільки пожаліти – Діа добряче покрутив йому хребет розхитуванням у різні сторони, внаслідок чого вийшов зліва на ударну позицію і чітко пробив внизом у правий кут.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі live в Telegram Sport.ua

Далі чи то номінальні гості віддали ініціативу, чи то «Динамо» забракло м'яч у свої ноги, але кияни активізувалися. Але то Кабаєв здалека вирішив бити і вийшло у регбійні ворота, то Ярмоленко в шртафному погано виконав «еластіко» і втратив м'яч у простій ситуації, то Тимчик, роблячи простріл, віддавав пас, не дивлячись.

Getty Images/Global Images Ukraine

Ще й до всього цього довелося ранню заміну робити – Себальос травмувався на рівному місці і його змінив Біловар.

А далі стало не надто цікаво. «Динамо» старалося, але із завершальним пасом, а заразом і моментами було негусто. А для «Лаціо» все було чудово, оскільки центральні захисники «біло-синіх» були всюди, але не там, де треба. Внаслідок цього з інтервалом у дві хвилини було пропущено два голи – спершу Дела-Баширу після пасу від Весіно ударом у праву дев'ятку реалізував вихід на Бущана по центру, а потім Діа після навісу з правого флангу в гордій самоті розстріляв головою київського воротаря.

Як і після першого гола, «Лаціо» віддав ініціативу. Підопічним Шовковського вдалося створити кілька гострих моментів під завісу тайму, але бездоганно діяв воротар римлян Проведель. Він потягнув і класний удар від Бражка у ліву дев'ятку, і удар Ваната з центра штрафного, і обвідний удар Ярмоленка з своєї позиції.

Getty Images/Global Images Ukraine

Будемо відверті, ніхто не чекав від «Динамо», що вдасться врятувати гру. В другому таймі «Лаціо» грамотно вбивав час, а Проведель справлявся з спробами гравців киян щось створити. Більше того, тільки стійка та фарт врятували від четвертого голу.

Рятувати гру (ну як рятувати – освіжити) Шовковський випустив Рубчинського та Брагару, але останній пограв всього сім хвилин, в ігровому епізоді наступив на ахілл опоненту, що було оцінено арбітром ВАР як потенційна червона картка. Арбітр у полі подивився повтор і згодився з помічником, залишивши «Динамо» в меншості.

Але такий самий антиджокер з'явився і в «Лаціо» на заміну. Більше того, він зіграв ще менше, ніж Брагару – Нослін вийшов на 79 хвилині і на 82-ій вдарив у обличчя Дубінчака в атаці, суддя навіть повтор не дивився, вирівнявши склади.

Getty Images/Global Images Ukraine

Все ж у байдужості киян звинуватити не можна було, вони чесно старалися в міру своїх сил розмочити рахунок. Міг це зробити Андрієвський з небезпечного штрафного, але Проведель вкотре врятував «Лаціо», як і після удару на останніх секундах Бражка.

Жахливі помилки в захисті не дали «динамівцям» стартувати з позитивного результату. Те, що не зміг зробити «Рух» в чемпіонаті, зробили футболісти «Лаціо» – показали проблеми в центрі захисту. Проте є ще сім матчів, в яких буде можливість «Динамо» набрати свої очки та потрапити принаймі у топ-24 основного раунду Ліги Європи. Будемо на це сподіватися, гра була далеко не безнадійною.

Ліга Європи. Основний раунд. 1-й тур.

«Динамо» – «Лаціо» – 0:3

Голи: Діа (5, 35), Деле-Баширу (34)

Попередження: Дубінчак (63), Михавко (93) – Романьоли (88)

Вилучення: Брагару (72, груба гра) – Нослін (82, груба гра)

«Динамо»: Бущан, Дубінчак, Михавко, Себальос (Біловар, 19), Тимчик, Шапаренко (Рубчинський, 64), Бражко, Піхальонок (Андрієвський, 84), Кабаєв (Герреро, 84), Ванат, Ярмоленко (Брагару, 64)

«Лаціо»: Проведель, Пеллегріні, Романьолі, Патрик (Хіла, 57), Марушич, Весіно, Ровелла, Педро Родрігес (Дзакканьї, 68), Деле-Баширу (Нослін, 79), Чауна (Ісаксен, 57), Діа (Кастельянос, 68)

Арбітр: Тасос Сідіропулос (Греція)

Стадіон «Фолькспаркштадіон» (Гамбург, Німеччина)

ДИНАМО – ЛАЦІО. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

82’
Тейяні Нослін (Лаціо) отримує червону картку.
72’
Максим Брагару (Динамо Київ) отримує червону картку.
35’
ГОЛ ! М'яч забив Булає Діа (Лаціо).
34’
ГОЛ ! М'яч забив Фісайо Деле-Баширу (Лаціо).
5’
ГОЛ ! М'яч забив Булає Діа (Лаціо).
Оцініть матеріал
(101)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 318
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
🔱Avtoigor🔱
Бережіть нерви це лише футбол.
Привіт і надобраніч справжнім вболівальникам Динамо Київ
Всім іншим можу лише помахати ручкою і послати на ...
D1927K
Ладно.тут просрали їдем далі всеодно на позитив мало зто розраховував, надіюсь СаШо налаштує захист, бо це не гра.
І не давайте вже діду ярмолі бігаті більше тайму бо то пзда
Олексій Коваль
Чому Буде-Глімт виграє у Порту? Тому що вони тверезо оцінують, де вони і де Порту, й б'ються на 100% весь матч...Чому ДК програє усім кому не попадя... Ми, Велике ДК, у нас така славетна історія, ми в попередньому тисячолітті вигравали євро кубки...
От так й живемо
aleks8-48
У футбол грав тільки Дубинчак,який боровся від першої до останньої хвилини. Ось таких хлопців не вистачає збірній.
sahka1981
Ну що тут скажеш. Певно чи не вперше просто вболівав аби не було антирекорду 0-5. Захист це просто жахіття  ну тут не має слів, ще з Рухом було видно тут розірвали, ще повезло що більше не отримали, хоча і свої моменти мали, але так вже гра пішла з перших хвилин все не туди.
Ботві іржавій котрі типу бажали перемоги, звісно вітання, ваша ніч буде))) 
А діду Іванову який тут пише про як там Болонья обіграла двічі Лаціо, пораджу згадати як раніше Лаціо двічі громило ШД в групі з загальним рахунком 8-1!!!
З позитиву, ну наче як другий там 0-0 зіграли) але матч звісно ну все не так, Ярмола обрізав, Шапа на трибуни подавав, Брагару вийшов і відразу вилучення і т.д. Чесно очікував, що накидають більше.
Певно такі матчі бувають, потрібно пройти і таке. Якби був нормальний захист а це основні Попов і Дячук, було б по іншому.
Ну чесно, ну який Біловар? Його і в УПЛ возять. Сподіваюсь такий ляпас піде на користь команді, що ще залишається.
Віктор Коробка
Останній раз таке спустошення та розчарування було після матчу Україна - Румунія. Як же деградував наш футбол, якщо команда, яка в УПЛ лише раз зіграла внічию, усе інше - виграла, на евроарені не витримує конкуренцію від Зальцбурга, ротаційного Лаціо. Дуже сумно.
serhiy
Забули вийти на поле. Шапаренко,Дубінчак,Вівчаренко(Себальйос там не дуже винен-вибив не добре )-рахітичні метелики. Ярмола грає один ,два епізоди і аут . Порадували в першому таймі. В другому нічого кращого. Найгірша гра в цьому сезоні. З того всього накручування надіявся на щось ліпше ,є як є . Забуваю і чекаю наступного матчу.
Viktor Shuper
реалізації 0, на відміну від італійців. ну і захист це просто без коментарів
FunnyCat_____
Надеюсь у Себальйоса ничего серьёзного 
Saar
Не можна стрибнути вище голови! Ну не поїде 200 км/год. велосипед! Гра Динамо була непоганою- старались. Але в нашої команди такий рівень, а в Лаціо-такий!
cooperchack
Проиграли по делу, надеюсь в следующей игре увидим реакцию на это поражение. 
FunnyCat_____
Старый маразматик дырявый Франк тоже с двух аккаунтов одновременно оправдывается, как и федька 
Вас там по отрицательному iq отбирают?
avk2307
Рахунок не по грі трохи.
Але центр захисту який вибачають в УПЛ не пробачили римляни.
Ну і напад не вражає- подивіться на Ваната і форварда Лаціо який 2 забив. Отримав і вдарив куди потрібно. А наші і в першу чергу Ванат  не сильно або втрата.
Хто буде казати за дорогу , хай іде на ... 
Гамбург вибирали динамівці самі, ніхто їх не заставляв переїхати з Любліна в Німеччину
Pavel_i_CO
Головне, щоб без серйозних травм. Готуємось до наступного матчу УПЛ і вітаємо східняків зі святом, яке вони сьогодні отримали)
Boodya
Гра відверте гівно, потрібно з захистом щось робити і з реалізацією, бо то біда.
Лаціо давало грати, але Динамо чомусь не брало
KIEv
З одного боку рахунок не по грі. Але з іншого - програючи три нуль після першого тайму і не зробити ні одної заміни? Навіщо вийшов на другий тайм Шапаренко? Ну не пішла в нього гра, то чому в перерві не замінити, а ще 20 хвилин чекати? На нічию теж не награли в підсумку.
Лига
Честно думал ну в ничейку сыграют, у лацио основных половину не было и не в Италии  играли. Ну это позорище если честно   могут так и от латвийцев ноунеймов и венгров отхватить
Alexs
Це рівень наших футболістів.  Впевнений що Шовковський нормальний тренер. А ось персонально футболісти. Ванат -  ні одного толкового удару, якісь шкільні удари - ні сили, ні точності.  І так далі. В цілому - швидкості нема, техніки роботи з мячем  нема. Бігати, відкриватись, пропонувати себе - не барське діло.  І вишенка на торті -  Попов жує банан
Умник
Жаль. Может исправяться по ходу турнира.
Но и удары были вроде атаковали.
Но без защиты футбол не существует.
PUMA
Ладно не обижайтесь на этих недалёких франков пидаров(Деряво с Пердя) , Феди акк228( Отаман)  и всяких одноразок. В первую очередь виновато наше ДК которое устроило дефицит бояришника  в орляндии.