Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 24 вересня 2024, 09:02
2501
1

Перша ліга. 7 поспіль перемога Агробізнеса, успіх Полтави, проблеми Миная

Головні події туру у Першій лізі

| Оновлено 24 вересня 2024, 09:02
2501
1
Перша ліга. 7 поспіль перемога Агробізнеса, успіх Полтави, проблеми Миная
ФК Полтава

20-22 вересня відбулися матчі восьмого туру Першої ліги України. У семи поєдинках команди розщедрилися на 16 голів (у середньому було забито 2,28 м'ячі за матч). Було місце двом легким розгромам з рахунком 3:0, а також у двох зустрічах команди забивали вирішальні м'ячі у додатковий час на 90+5 хвилині.

На тренерському містку тернопільської Ниви дебютував Юрій Вірт. Його команду перемогло на своєму полі Поділля, за яке на 71 хвилині голом відзначився Вадим Шаврін.

У центральній зустрічі восьмого туру Агробізнес приймав Епіцентр. Команда з Волочиська до 20-ї хвилини двічі забила у ворота гостей після точних ударів Дмитра Касімова та Івана Гаврушка. Епіцентр на це відповів голом досвідченого півзахисника Володимира Танчика, який пограв у УПЛ, Польщі та Угорщині та який вперше забив у футболці команди з Кам'янця-Подільського.

Металіст здобув впевнену перемогу у поєдинку проти Минаю. У матчі між екс-командами Прем'єр-ліги влаштував бенефіс 23-річний півзахисник Петро Луців, який оформив дубль у першому таймі. Також голом за харків'ян відзначився 22-річний форвард Алекс Чідомере.

У битві аутсайдерів Кремінь на виїзді переграв Діназ з рахунком 1:0. М'яч у ворота Олександра Бандури вже на 7 хвилині забив Мирослав Трофимюк. Варто зазначити, що у попередній зустрічі з ФК ЮКСА Діназ пропустив п'ять м'ячів та програв 0:5.

А ЮКСА, у свою чергу, продовжила переможну серію та у вольовому стилі переграла Металург у Запоріжжі. На гол Олексія Бандуріна у першому таймі гості відповіли точними ударами досвідченого нападника Романа Дебелка на 86 хвилині та Дмитра Махнєва на 90+5 хвилині.

Також на 90+5 хвилині вирішилася доля матчу Кудрівка - Металіст 1925. Спочатку на 36 хвилині в четвертому матчі поспіль відзначився голом за слобожанців Владлен Юрченко, але Артем Легостаєв повернув паритет статусу поєдинку, який завершився внічию 1:1. До речі, стало відомо, що відома українська дзюдоїстка Дар'я Білодід стала амбасадоркою Металіста 1925. Крім того, є інформація, що бронзова призерка Олімпіади-2020 виступатиме за жіночу команду харківського клубу.

У другому матчі поспіль перемогла Полтава. Після вікторії 4:2 у матчі з Кременем полтавці переграли з рахунком 3:0 Маріуполь у «муніципальному дербі». Цікаво, що у ЗМІ почали писати про те, що екс-захисник збірної України Ярослав Ракіцький може стати власником Маріуполя.

За підсумками восьмого туру у турнірній таблиці Групи А з 21 очком, маючи стовідсотковий показник, лідирує Агробізнес. У другого Епіцентра на даний момент 14 балів, а у третьої Буковини – 10. У Групі Б у відрив пішли Полтава та ЮКСА, у яких 17 та 16 очок відповідно. Металіст 1925 та Кудрівка мають по 10 балів в активі.

У гонці голеадорів варто відзначити прогрес Юрченка, який нарівні з Максимом Войтіховським (Агробізнес), «Парагвайо» (ЮКСА) та Дмитром Галадеєм (Нива) має 4 голи. Ці футболісти відстають лише від форварда Епіцентра Данила Кравчука, який має 6 точних ударів в активі.

Перша ліга. Група А. 8 тур

Поділля – Нива (Тернопіль) – 1:0
Гол: Шаврін, 71.

Агробізнес – Епіцентр – 2:1
Голи: Касімов, 15, Гаврушко, 20 - Танчик, 60.

Минай – Металіст – 0:3
Голи: Луців, 15, 45, Чідомере, 75.

Нереалізований пенальті: Луців, 45 (Металіст).

Вилучення: Чуєв, 78 (Минай).

Перша ліга. Група Б. 8 тур

Діназ – Кремінь – 0:1
Гол: Трофимюк, 7.

Металург (Запоріжжя) – ЮКСА – 1:2
Голи: Бандурін, 38 – Дебелко, 86, Махнєв, 90+5.

Кудрівка – Металіст 1925 – 1:1
Голи: Легостаєв, 90+5 – Юрченка, 36.

Полтава – Маріуполь – 3:0
Голи: Плахтир, 32, Щербак, 69 (з пенальті), Місюра, 83.

У наступному турі на нас чекає дербі Хмельницької області Епіцентр – Поділля. Також цікавим має бути матч Металіст 1925 – Полтава, якому, напевно, можна віддати статус центрального в турі.

Крім того, цікаво буде спостерігати, як Євген Селін та компанія в особі ФК ЮКСА зіграють із Вікторією. За місяць команда з Київщини у шести матчах здобула п'ять перемог, вигравши їх із загальним рахунком 19:3!

Дмитро КОТКОВ

Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Екс-арбітр ФІФА пояснив, чому рефері вилучив гравця Динамо у матчі ЛЄ
Футбол | 26 вересня 2024, 22:25 5
Екс-арбітр ФІФА пояснив, чому рефері вилучив гравця Динамо у матчі ЛЄ

Ступар вважає, що арбітр у ситуації з Брагару все зробив правильно

Оприлюднено оцінку Яремчука за 60 хвилин у матчі ЛЄ Ліон – Олімпіакос
Футбол | 27 вересня 2024, 02:51 0
Оприлюднено оцінку Яремчука за 60 хвилин у матчі ЛЄ Ліон – Олімпіакос

26 вересня Роман та грецький колектив поступилися французам 0:2 у 1-му турі Ліги Європи

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
rizzo
Цікаво спостерігати за першою лігою