Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 21 вересня 2024, 10:54
6046
41

Не реалізувала 4 сетболи. Костюк завершила боротьбу в Сеулі

Марта не змогла вийти до півфіналу

| Оновлено 21 вересня 2024, 10:54
6046
41
Не реалізувала 4 сетболи. Костюк завершила боротьбу в Сеулі
Getty Images/Global Images Ukraine. Марта Костюк

Українська тенісистка Марта Костюк (№18 WTA) продовжила свої виступи на хардовому турнірі WTA 500 у Сеулі (Південна Корея).

В 1/4 фіналу українка, маючи 5-й номер посіву, зустрілася з 4-ю ракеткою турніру Діаною Шнайдер (№20 WTA) і програла у двох сетах.

WTA 500 Сеул. 1/4 фіналу

Діана Шнайдер (4) – Марта Костюк (Україна, 5) – 7:6 (9:7), 6:3

На тай-брейку першої партії Костюк вела в рахунку 6:3, але не реалізувала три сетболи поспіль. За 7:6 Марта втратила ще один шанс забрати партію.

То була 1-ша зустріч тенісисток.

В 1/2 фіналу переможниця зустрічі битиметься проти Дар'ї Касаткіної (№13 WTA), яка пройшла чвертьфінал на відмові Емми Радукану з Великої Британії.

Оцініть матеріал
(34)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ФОТО. Гравці Реала отримали машини від спонсора. Яку вибрав Лунін?
Футбол | 26 вересня 2024, 18:49 12
ФОТО. Гравці Реала отримали машини від спонсора. Яку вибрав Лунін?

Традиційна акція від BMW

Барселона хоче замінити тер Штегена героєм Євро-2024
Футбол | 26 вересня 2024, 10:19 0
Барселона хоче замінити тер Штегена героєм Євро-2024

Діогу Кошта може продовжити кар'єру в Ла Лізі, якщо німець не відновить форму після травми

Коментарі 41
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
sirjoga
Марта чим далі, все більше нагадує одну обдаровану ученицю в школі. В меньших класах вона все запам'ятовує на уроках, дома нічого не вчить, але на голову вище своїх ровесників і ,навіть, старших учнів. Всі з нею носяться, ой , яка ж талановита. Наступають середні класи і інші учні працюють над собою, бо все дається нелегко, а наша героїня так і продовжує виїжджати на таланті, проте все частіше однолітки пишуть краще за неї контрольні. А в старших классах картина повністю змінюється, обдарована учениця вже поступається майже всім "середнякам" і відмінникам, які молодші. Ось такі асоціаціїї...
Nick.Grabowski
1. Відсутня подача ... як стабільний елемент (як зброя). Навіть друга. 
2. Відсутня технічна стабільність гри в умовах інтенсивності та протягом довгих розіграшів. Тобто суперниці просто генеруючи тиск + затягуючи розіграш - виграють його за рахунок помилок Марти.
3. Падає концентрація та розсудливість, коли Марта знаходиться у виграшній позиції.
4. Емоційно (принаймні візуально) Марта доволі пристойно виглядала.
Імхо, Марті потрібно піднімати рівень гри в плані ігрової стабільності (довгі розіграші під тиском) та технічної довершеності / варіативності.
Бо така кількість невимушених та проблем з подачею ... не дозволяє вигравати в суперниць середнього рівня. 
Потенціал + талант + цікавий стиль гри у Марти є .... а стабільності та якості нема. 
Це, імхо, помилки, нестача (пробіли) в тренувальному процесі. 
mevast
Ті самі помилки Марти від турніру до турніру. Та сама констатація у коментарях. А віз і нині там. Немає прогресу у Марти.
introvert
Виграла би тай-брейк - виграла б і матч. Знову пошуки зниклої подачі, знову незрозуміла розхлябаність на ключових очках. Знову перевага за грою, але не за рахунком. Марта в найгірших своїх проявах пофігізму.
З позитиву - Заневська ставить Марті атакувальну гру, і та моментами виходить в неї просто чудово. Додати в холоднокровності, і буде топ. Це про "гнати Заневську". До наших тенісисток стоїть черга з елітних тренерів-психологів? 
Залишається сподіватися, що переможниця турніру буде танцювати самбу, а не плясати бариню.
introvert
Люди якось вперто продовжують ігнорувати той факт, що 2024, як би там не було, кращий кар`єрний рік в плані здобутків Марти. За їх логікою, значного покращення (в грі, турнірних результатах, рейтингу, преміальних) Марта досягла сама, Заневська лише заважала ще більшому прогресу. Так, колеги?
C.Пеклов
До психолога,при чому разом з Ястремською й Калініною...Ну неможливо на це дивитися без нервів.
easterly
Все як завжди - все прогнозовано, вже не дивлюся її виступи після гри з Векіч, одне і теж
Sashamar
Дива не сталося, чому буки більше вірили в Марту, незрозуміло. Є об'єктивна реальність, тобто та, яка не залежить від наших сподівань. Приклади: відсутність бійцівських якостей у Снігур, відсутність фізики у Завацької. Сюди ж неспроможність Костюк грати проти зетнутих росіянок чи білорусок. "Не питай мене даремно" куди поділася подача. Подача це така річ, яка не повинна залежати від суперниці, але це в теорії. На практиці ж в одній восьмій психів не було, тому й подача була, але тепер психі з відомих причин з'явилися ще до матчу з відповідними наслідками.
І ще одне неприємне припущення. Не наполягаю, даних в мене нема, але є відчуття, що z-свинина приділяє куди більше уваги тенісу, ніж крамницям.
Хочеться бачити фінал Даша - Беатріс (плювати мені, чи розділяє Беатріс погляди свого президента, доки я цього не знаю). Але фінал z-татарка проти z-свинини теж цілком можливий. Треба бути готовим.
Forcer Petya
Після цього всього геть пропадає бажання навіть дивитися на виступи наших тенісисток 🤬 мало того що купа поразок, та ще й від рашисток, скільки вже можна програвати росіянкам? Та й взагалі таке враження що те що відбувається в нашій країні, весь цей бардак відображається і в футболі і в тенісі... 🤬
Nick.Grabowski
Коли брали інтерв'ю в Сабаленко після перемоги на  US Open, вона розказала, що її тренер створює в тренувальному процесі симуляції ігрового тиску та великої напруги під час спарингів. 
І це, імхо, абсолютно правильно.
 Якщо в тренувальному процесі не генерувати (створюючи симуляції) штучно тиск (емоційний, вербальний, силовий, інтенсивний, швидкісний) та напругу довгих розіграшів ... то це важко виконати на турнірах. 
Заневська тут не допоможе - аморфний, флегматичний фахівець.
А от мама, Талина Костюк, зможе допомогти. 
Vlad Holl
41% першої подачі , проти 61% у свинки. 11 подвійних !!! Ти що , знущаєшся!? З цією Сандрою нічого не буде. Немає що і обговорювати.
Sit Simurg
Слаба .... (а я там батарейки єднав щоб подивитись) ..
Андрій Заліщук
Йобана свинина, щось підозріло сильно за рік додала, вона там не сидить на стимуляторах якихось?
vital
Прикро звичайно на не реалізований потрійний сетбол у першому сеті. Атмосфера хороша, вболівальники були за Марту. Можна було б боротися за титул.
 З іншого боку  чи варто Мартусі заради титулу грати тут 3 матчі за 1 добу перед стартом тисячників? Марта фізично би геть виснажилась. Побачимо що буде на тисячниках.
ТвояМамка
Haha, loh
Eugenii Skrypka
Как она вообще у кого-то выигрывает, больше двух ударов связать не может 
paw
Треба дивитися правді в очі - Діана Шнайдер просто сильніша за Марту! Як мінімум - у цій конкретній партії! Подивіться, як вона агресивно та потужно грає! У 20 років - за останній рік - вона з третої сотні увірвалася до двадцятки і практично виносить з корту усіх суперниць! Не здивуюся, що самим найближчим часом вона увійде до топ-5, і стане з такою грою реально претендувати на "шолом"!