Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 18 вересня 2024, 14:58
280
3

Іван ГЕЦКО: «Шанси Болоньї і Шахтаря – 50 на 50»

Відомий експерт – про очікування від старту «гірників» в Лізі чемпіонів

| Оновлено 18 вересня 2024, 14:58
280
3
Іван ГЕЦКО: «Шанси Болоньї і Шахтаря – 50 на 50»
ФК Шахтар. Микола Матвієнко під час передматчевого тренування

Ексфорвард збірної України Іван Гецко в ексклюзивному інтерв'ю Sport.ua дав прогноз на матч першого туру Ліги чемпіонів «Болонья» – «Шахтар».

– Як вважаєте, які у «Шахтаря» шанси здобути очки в Італії?
– Я думаю, що у цьому поєдинку у команд шанси 50 на 50. «Болонья» – не найсильніша команда, яку можна порівнювати із представниками еліти італійського чемпіонату. Це суперник, який має бути «Шахтарю» по зубах однозначно. Тому, якщо прогнозувати та враховувати, що це виїзний матч для донеччан, я поставив би, що шанси 50 на 50. Причому я більш ніж впевнений, що «Шахтар» сьогодні повинен домінувати, грати першим номером і вирішувати свої завдання.

– Той факт, що «Шахтар» напередодні матчу з «Болоньєю» обіграв «Карпати», можна брати до уваги? Чи є сенс порівнювати рівні суперників?
– Звичайно, порівнювати рівень «Карпат» та італійської команди немає сенсу. Це інший напрямок, говоритимемо так. Чемпіонат – це чемпіонат, а єврокубки – це єврокубки. Це трохи інше поле зору. Так, справді, для «Шахтаря» напередодні поєдинку з італійцями важливо було зіграти такий матч, у якому вони оптимально та непогано себе показали в атаці. Це тільки тішить напередодні зустрічі з «Болоньєю». Але казати, що це якісь плюси для «Шахтаря» – я не став би. Із «Карпатами» це була окрема гра. На «Болонью» треба окремо налаштовуватись. Це Ліга чемпіонів. «Шахтар» має боротися на серйозному рівні.

– Те, що нідерландський форвард Джошуа Зіркзе у міжсезоння перейшов із «Болоньї» до «Манчестер Юнайтед», на руку буде «Шахтарю»?
– Звісно, ​​«гірникам» це на руку. Зіркзе – результативний нападник. Він багато забивав за «Болонью» і був провідним футболістом в італійській команді. Знайти повноцінну заміну йому сьогодні не так просто. Для «Шахтаря» це буде однозначно плюс. Але сильно я на це не звертав би уваги. Тому що багато залежатиме від того, як «Шахтар» виглядатиме на тлі «Болоньї». Звертати увагу на окремих осіб зараз не найголовніше.

– Про нового головного тренера «Болоньї» Вінченцо Італьяно, що можете сказати?
– Особливо він нічого не виграв. Але, природно, варто виділити те, що з «Фіорентіною» він вийшов двічі у фінал Ліги конференцій та один раз у фінал Кубка Італії. Зрозуміло, коли новий тренер приходить у команду, в колективі відбувається певна перестановка. Потрібен час, щоб всі один до одного притерлися. Я вважаю, що прихід нового тренера до «Болоньї» має на руку «Шахтарю» зіграти.

Поєдинок «Болонья» – «Шахтар» розпочнеться 18 вересня о 19.45 за київським часом.

Дмитро КОТКОВ

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Fitness.sports
Болонья консультировалась с Александрией
Saar
Все "на руку Шахтаря",а от те, що Болонья грає в одному із найсильніших чемпіонатів Європи і гравці від цього мають неабиякий досвід на протязі всього року- не сказав.
vovei
Шансы с Полесьем 50/50