Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 18 вересня 2024, 12:23
1213
1

СУДАКОВ: «Думав, що стану водієм вантажівки чи працюватиму на мийці»

Хавбек «Шахтаря» поділився переживаннями від перших днів та місяців повномасштабної війни

| Оновлено 18 вересня 2024, 12:23
1213
1
СУДАКОВ: «Думав, що стану водієм вантажівки чи працюватиму на мийці»
Getty Images/Global Images Ukraine. Георгій Судаков

Півзахисник «Шахтаря» Георгій Судаков напередодні поєдинку «гірників» у Лізі чемпіонів проти «Болоньї» розповів італійським журналістам про пережиті емоції від війни, а також думки, які тоді приходили до його голови.

«Фотографія двох з половиною років тому, коли ми з моєю вагітною дружиною обіймалися у бункері під час російських бомбардувань у Києві? Моя дружина збиралася народити нашу доньку. Ми ховалися від російських ракет у бомбосховищі з нею та її батьками. Але я дуже переживав за свого молодшого брата, який був один в академії «Металіста» у Харкові, і за своїх батьків, одних у Черкасах. Емоції неможливо передати. Моє рідне місто окуповане російською армією з 2014 року, і я не можу відвідати місце, де я провів свої дитячі роки. Живі тільки мої дитячі спогади про будинок, бабусю та дідуся. У 2014 році росія вкрала мої життєві емоції дитинства, а у 2022 році вони забрали мою мрію про футбол».

«Це найстрашніші дні у моєму житті. Я думав, що більше не зможу грати, що стану водієм вантажівки або працюватиму на автомийці. Натомість через деякий час ми поїхали у турне, де почали грати наші перші благодійні матчі. Я був щасливий, що, як і раніше, можу займатися тим, що мені дійсно подобається. Неможливість грати в Україні втомлює, нам доводиться подорожувати, і щоразу дорога займає кілька днів, але це ніщо порівняно із тим, що переживають наші солдати. А зараз українців за кордоном багато, ми відчуваємо їхню підтримку і в інших країнах».

«Спочатку весь світ справді мобілізувався на допомогу Україні, але останнім часом все більше здається, що ми залишаємось наодинці із ворогом. Ми повертаємо свою землю життям наших найкращих людей. Це щоденна боротьба за наше існування триває вже понад два роки. Уявіть, що ми відчуваємо, коли сьогодні над нашими головами літають ракети, завтра іншим європейським країнам, можливо, доведеться захищатися від російської агресії».

«Після перемоги над Францією на чемпіонаті Європи серед юнаків до 21 року, коли я забив два м'ячі, мені в Instagram написав чоловік із Маріуполя, окупованого міста, з якого він не зміг втекти. Заручник окупації, як і багато інших українців. Він писав мені, що наша перемога дала йому надію на майбутнє, що він плакав від щастя і відчув перші позитивні емоції з початку війни», – сказав Судаков в інтерв'ю газеті La Repubblica.

Також Судаков зізнався, що отримував пропозиції про перехід у «Ювентус» та «Мілан», які не були прийняті керівництвом «Шахтаря».

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
AndiM
Ну так на полі цим і займаєшся. Чи то віртуальну машину миїш, чи то їдеш кудись по полю , але явно не у футбол граєш.