Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
|
5954
36

«Це ганьба». Палкін жорстко висловився щодо поведінки ФІФА

Топ-менеджер «Шахтаря» продовжує критикувати босів світового футболу за позицію після початку війни

«Це ганьба». Палкін жорстко висловився щодо поведінки ФІФА
shakhtar.com. Сергій Палкін (ліворуч) та президент УАФ Андрій Шевченко

Генеральний директор «Шахтаря» Сергій Палкін в черговий раз жорстко розкритикував Міжнародну федерацію футболу (ФІФА), яка не надала суттєвої допомоги українським клубам після початку повномасштабної фази війни проти російських окупантів.

«Найгірший приклад стався в період після початку війни [повномасштабної фази], коли ФІФА просто дозволила нашим гравцям йти безкоштовно. Це коштувало нам багато мільйонів євро. Легіонери підписали контракти з іншими клубами, які через деякий час їх продали. Це несправедливо. Вони не тренували цих гравців, не розвивали їх і все одно отримували багато грошей. І ФІФА також це підтримала».

«Вони навіть не запросили нас, представників української асоціації, для обговорення можливих рішень цієї проблеми. Ми кілька разів намагалися зв'язатися з ФІФА, але всі двері були зачинені. Це найбільша ганьба, на мій погляд. Ми відчували себе самотніми та покинутими ФІФА. Тому що це був не єдиний випадок».

«До початку війни деяким клубам ми ще заборгували за виплатами. У футболі нормально проводити трансфери у розстрочку. На початку війни 40 мільйонів євро все ще залишалися непогашеними. Клуби, яким ми заборгували, звернулися до ФІФА, бо хотіли отримати свої гроші. Тоді ФІФА через посередників в обговореннях сказала нам, що ми маємо виплатити клубам непогашені гроші, інакше вони позбавлять нас ліцензій на міжнародні змагання. Я відповів: «Хлопці, а як мені за це платити, якщо ви відпускаєте наших гравців безкоштовно, а ми не можемо заробити?» Але рішення залишилося чинним. Вони ставилися до нас так само, як до російських клубів. Це був напад на нас із боку росії. У нашій країні гинуть люди».

«На сьогоднішній день ФІФА навіть не зателефонувала, аби запевнити нас у підтримці. Жодного [дзвінка]. Я не просив би її виплатити нам мільйони компенсації. Я розумію, що зробити це буде не так вже й просто. Але така поведінка ФІФА – це ганьба», – заявив Палкін.

Раніше Палкін говорив, що практично всі доходи клубу ґрунтуються на продажі футболістів.

Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Відомо, через що Усика вирішили заарештувати у Польщі. Що не сподобалось?
Бокс | 18 вересня 2024, 09:04 23
Відомо, через що Усика вирішили заарештувати у Польщі. Що не сподобалось?

Працівникам авіакомпанії не сподобався його стан

Болонья – Шахтар. Прогноз і анонс на матч Ліги чемпіонів
Футбол | 18 вересня 2024, 05:51 15
Болонья – Шахтар. Прогноз і анонс на матч Ліги чемпіонів

Є всі передумови для «гірників» стартувати успішно

Коментарі 36
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Remark
Підняття цін на електроенергію під час війни - це не ганьба?
nick07
щодо позиції ФІФА то тут він правий, щодо трансферів, але от щодо гравців - у кожному контракті є пункт про форс-мажор, Україна стала жертвою російської воєнної агресії, є відповідне рішення Торгово-промислової палати, і відповідно кожен гравець міг вільно розірвати контракт. ФІФА лише полегшила життя гравцях що це обійшлось без суду, але будь-який незалежний суд визнав би правоту гравців.
potemkin78
а до этого такого небыло? Матузалем?
easterly
а чому ж не прорахували таку можливість з витратами, коли домовлялись з русньою про злиття бамбасу? тепер їжте, хай хоч очі повилазять
T-800
Собаки лают, а караван идёт
Mamay
От Шевченко тим і має займатись а не їздити від змагань до змагань 
Умник
1.Частный клуб
2. Мы платим хазяину 4.32 за квт
3. Чьи проблемы когда покупались иностранцы?
4. Поставьте себя на место других клубов мира.
DK1961
Палкинда до сих пор жаба душит. Грабить население на ценах газа и электричества можно, а отнимать гроши у тех кто награбил нельзя даже на законных основаниях? Ну а  ФИФА лишь упростила действия игроков в условиях форс-мажора (войны в том числе). Другие клубы молчат, потому что они не покупали стаи браузил в таком количестве, как ФК Крыса.
Олександр Науменко
У ФІФА не розуміють, як в країні якої йде повномасштабна війна, проводиться якійсь ЧУкр.
inflicted
І він правий
Xvalenok03
Проблема затрагивает все украинские команды. Но говорит о ней только шахта.
Остальные либо молчат, либо ерничают.
Есть такие которые довольны, что украинский футбол фифа гнобит. По принципу хрен, что нам плохо, лишь бы соседу еще хуже было. Хохляцкая психология во время войны.