Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 17 вересня 2024, 22:32
1915
2

ПУШИЧ – про формат Ліги чемпіонів, Болонью, Матвієнка та шанси на успіх

Головний тренер Шахтаря провів прес-конференцію напередодні стартового матчу гірників у ЛЧ

| Оновлено 17 вересня 2024, 22:32
1915
2
ПУШИЧ – про формат Ліги чемпіонів, Болонью, Матвієнка та шанси на успіх

18 вересня о 19:45 на стадіоні Ренато Даль-Ара в італійській Болоньї пройде матч 1-го туру Ліги чемпіонів.

Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі LIVE в Telegram Sport.ua

У вівторок головний тренер гірників Маріно Пушич провів прес-конференцію:

– Влітку «Болонью» залишили кілька лідерів, тож кого з гравців нинішньої команди ви могли би виділити?

– Звичайно, можна сказати, що «Болонья» втратила кількох важливих гравців цього міжсезоння, таке буває. Проте мусимо зауважити, що «Болонья» також зуміла придбати кількох якісних виконавців у цей період. Я ніколи не виокремлюю індивідуально виконавців, для мене важлива команда та саме командний стиль гри. Останнього сезону «Болонья» як команда виступала на дуже високому рівні. І я хотів би привітати нашого суперника із тим історичним результатом, якого вони досягли минулого сезону. На нас очікує матч найвищого рівня в найсильнішому клубному турнірі Європи. На такому рівні, як я наголосив, не може бути виокремлення якихось персоналій, але щодо конкретних виконавців, то я можу назвати Карлссона, з яким у мене був цікавий досвід співпраці в «АЗ Алкмар», також мені, звісно ж, відомі більшість хорватів, які представляють команду, ну й не пройшов повз досвід роботи в чемпіонаті Нідерландів, тому місцеві нідерландські гравці для мене теж не чужі.

– Містере, дуже просте запитання. Дарійо Срна оцінює ймовірність перемоги «Шахтаря» в завтрашньому матчі з «Болоньєю» в 50 відсотків. А як ви оцінюєте шанси своєї команди?

– Для мене це турнір найвищого рівня, де шанси команд завжди 50 на 50 – і цим прекрасний футбол. І в нашому матчі шанси також рівні. Звичайно, певні топклуби можна виділити, але зараз футбол вийшов на якісно новий рівень і усі команди розпочинають матч із нулем у графі забитих м’ячів. Тому завтра шанси суперників однакові, усе вирішиться на футбольному полі.

– Новий формат передбачає, що всі команди грають із кожним суперником лише раз. Чи зумовлює це якісь зміни у вашому підході до матчу?

– Якщо говорити про ситуацію в цілому, то, звичайно, формат дуже відрізняється і вимагає нового підходу до кожної гри з боку будь-якого опонента. Вважаю, що цей формат треба спочатку випробувати на практиці, щоб скласти певне враження. На словах, звісно, очікується зовсім новий підхід – хоча б у тому, що тепер треба готуватися до значно більшої кількості суперників. Що ж до нашого ставлення до гри та нашого підходу, то в підготовці до суперників нічого істотно не зміниться, до кожного матчу ми будемо ретельно готуватися та викладатися на повну. Гадаю, завтрашній матч буде чудовою нагодою для нас як для команди перевірити, наскільки змінився формат. І вже після кількох перших поєдинків у новому форматі Ліги чемпіонів ми зможемо більш-менш робити висновки з приводу того, наскільки змінилося планування підходу до суперника.

– Учора ми мали інтерв’ю з Марлоном Гомесом, і він зауважив, що може грати на різних позиціях. Для вас яка позиція є пріоритетною для цього футболіста і чи готовий він після травми до повернення в основу?

– Я дуже радий, що Марлон Гомес відновився і повернувся до гри, як і Зубков. Але, звичайно, Марлон ще не готовий на всі 100 відсотків. Щодо його останньої появи на полі у матчі з «Карпатами», то це радше повернення з метою поступової інтеграції до нашої командної гри та нашої стилістики. Для мене є дуже важливим, що він відновився від цієї травми, що він повертається до складу. Зараз ми повинні ретельно працювати над набором його фізичних кондицій та в цілому його поверненням на поле з точки зору індивідуального перформансу, для реалізації якого Марлон має великий потенціал. Щодо другого запитання, то в Марлона немає позиції на полі – він багатофункціональний гравець, який здатний зіграти на цілій низці позицій. Звісно, це його перевага і великий позитив для нас як для команди в цілому. І ще хотів би додати, що Марлон дуже розумний гравець. Я є прихильником сучасних поглядів на футбол, де у гравців немає заздалегідь визначеної позиції на полі. Для мене набагато важливішим є те, як вони себе виявляють, та набір їхніх футбольних навичок. Тому я вважаю, що виконавці такого рівня можуть бути однаково професійними на багатьох різних позиціях.

– Запитання щодо Миколи Матвієнка. Як він почувається і чи буде готовий до завтрашнього матчу?

– Так, він повернувся із національної збірної з невеличким ушкодженням, тому ми поберегли його в матчі з «Карпатами» і дали можливість трохи відпочити, враховуючи те, наскільки заповненим був його ігровий графік останнім часом. Але зараз він з нами, у повному порядку та абсолютно готовий. А що стосується його можливої появи на полі в матчі з «Болоньєю», то завтра ми вип’ємо кави і я запитаю в Миколи, наскільки він готовий та як почувається. Але, знаючи його характер, я впевнений, що він виявить цілковиту готовність завтра віддаватися і бути разом з командою.

– Статистичні портали вважають низькими шанси «Шахтаря» в цій Лізі чемпіонів. Чи вважаєте ви, що така недооцінка команди вам тільки на користь?

– Звичайно, певні ресурси можуть оцінювати наші шанси як не дуже великі, і найбільше на це впливають поточні обставини: ситуація в Україні і всі ті складнощі, з якими стикається команда, граючи за таких обставин. Але для мене не має великого значення те, що озвучують до турніру чи до матчу. Багато тих, хто дає такі прогнози, не мають повної картини того, що відбувається всередині команди та наскільки ефективно ми працюємо останнім часом. Ви можете згадати попередній сезон Ліги чемпіонів, де ми зуміли показати себе на дуже високому рівні та до останнього боролися за вихід у плейоф турніру. Мушу чесно зізнатися, що я можу погодитися з експертами, які оцінюють наші шанси не дуже високо, але я також знаю, що все вирішується безпосередньо на футбольному полі. Й завтра буде новий сезон, новий шанс і нова можливість довести, що всі попередні розрахунки можуть бути помилковими. Усе залежить лише від нас. Тому ми чекаємо завтрашнього матчу і готуємося щосили.

– В Україні триває війна. Наскільки важко вам працювати в таких умовах?

– Як я наголошував раніше, обставини, в яких ми працюємо, справді складні, враховуючи ситуацію в Україні. Але маю завірити вас, що всі представники нашого клубу працюють надзвичайно злагоджено – від гравців і тренерського штабу до кожного члена персоналу. Але скажу, що життя таке, яке є, і зараз усе складається таким чином. Ми повинні працювати в тих обставинах, у яких опинилися, і попри всі складнощі ми докладаємо максимальних зусиль, аби бути на найвищому рівні – де ми зараз і є. Найвищий рівень – це рівень Ліги чемпіонів, і завтра ми обов’язково продемонструємо все, на що здатні, на футбольному полі.

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

«Я обурений!» Реакція Зеленського на арешт Усика. Чи відпустили Олександра?
Бокс | 18 вересня 2024, 00:19 9
«Я обурений!» Реакція Зеленського на арешт Усика. Чи відпустили Олександра?

Президент України поговорив із боксером по телефону, доручивши Сибізі та Клименку розібратися

Турнірна таблиця. Лідери – Полісся та Олександрія. Динамо йде без втрат
Футбол | 17 вересня 2024, 06:23 4
Турнірна таблиця. Лідери – Полісся та Олександрія. Динамо йде без втрат

У вік-енд відбулися матчі 6-го туру Української Прем'єр-ліги

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Remark
Фейс хрона😁
Завжди ржу, коли дивлюсь на нього)
Pavel_i_CO
Слово війна з днонєтскіх не видавиш... Ситуація, конфлікт, а у цього - обставини