Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 16 вересня 2024, 21:32
5736
5

Син легенди Шахтаря заявив, що вболіватиме за Болонью проти гірників

Максим Воробей зараз грає в Італії

| Оновлено 16 вересня 2024, 21:32
5736
5
Син легенди Шахтаря заявив, що вболіватиме за Болонью проти гірників
bolognafc.it. Максим Воробей (у помаранчевій манішці)

17-річний український півзахисник Максим Воробей, який є сином легенди «Шахтаря» Андрія Воробея, а також з літа нинішнього року виступає в Італії за «Болонью» U-18, зізнався, що в очній дуелі «червоно-синіх» та «гірників» підтримуватиме зовсім не чемпіона України.

«Коли я був дитиною, мій батько підштовхував мене до того, щоб я став нападником, давав поради та спонукав старанно тренуватися. Потім, коли я виріс, я став краще усвідомлювати роль на полі, яку хотів би грати, й доклав усіх сил в те, аби потрапити до такого великого клубу, як «Болонья», – сказав Максим.

Спершу хавбек виступав за київський «Арсенал», перш ніж перейшов до академії «Шахтаря», проте після початку повномасштабної фази російсько-української війни виїхав до Італії.

«Я потрапив до Італії випадково, тому що деякі з друзів моєї матері дали нам можливість пожити у них два тижні, протягом яких ми зрозуміли, що Італія є ідеальною країною для нас, і вирішили почати тут новий розділ свого життя. Я сказав собі: «Добре, я можу знову почати грати у футбол». Мені довелося починати з низів, тому що в Італії мене ніхто не знав, а потім, ціною багатьох жертв, крок за кроком, я прийшов на цей рівень».

«Спочатку я грав як фланговий нападник, тепер я півзахисник з атакувальними характеристиками, здатністю діяти без м'яча та з гарними акробатичними навичками. Якість, яку я придбав, граючи у чемпіонаті Італії, – це велика рішучість, велика агресивність при підборі м'яча. Тепер я відчуваю, що можу закривати різні позиції у півзахисті, виходячи із побажань тренера».

«Коли «Болонья» вирішила підписати мене, я був дуже схвильований і сповнений гордості: для мене це великий крок уперед, ще й тому, що перша команда грає у Лізі Чемпіонів. Мої батьки сказали мені продовжувати старанно працювати й заслужити на цю футболку».

«За кого я вболіватиму [у матчі перших команд «Болоньї» та «Шахтаря» в рамках першого туру загального етапу Ліги чемпіонів]? Я гравець «Болоньї», тому вболіватиму за «червоно-синіх», хоча тренер донецького «Шахтаря» U-19 [Олексій Бєлік] – це мій хрещений батько і він грав із моїм батьком», – заявив Максим Воробей.

Напередодні, 15 вересня, Максим Воробей провів перший матч за «Болонью» у чемпіонаті Італії U-18. Українець вийшов на заміну в поєдинку із «Лечче» та провів на полі 9 хвилин.

Оцініть матеріал
(28)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Віталій Ткачук
Нормально робить, ФК шахрай - гімно, війна, краще будувати кар'єру в Італії.
umnuy2
намарадёрят знатно нащих пацанов европа-не только футболистов там в других видах вообще яма будет в ближайшее десятилетие-всех заберут перспективных
Burevestnik
Вороб'ї всі такі: хто зернятко кине - за того і цвірінчать...
Диванний Експерт
Що це за самодур? Я талант, я все вмію, я я я ….