Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 15 вересня 2024, 21:17
1423
4

ФЕДОРЧУК: «Карпати проти Шахтаря зіграли тактично безграмотно»

Відомий експерт прокоментував результативний матч у Львові

| Оновлено 15 вересня 2024, 21:17
1423
4
ФЕДОРЧУК: «Карпати проти Шахтаря зіграли тактично безграмотно»
ФК Шахтар

В найбільш результативному поєдинку 6-го туру УПЛ «Шахтар» у Львові розтрощив місцеві «Карпати» (5:2).

Відомий в минулому тренер, а нині авторитетний експерт Олег Федорчук ексклюзивно для Sport.ua розповів, що допомогло «гірникам» декласувати зелено-білих:

«Як правило, після міжнародних пауз в УПЛ викликаних матчами збірних, «Шахтарю» та «Динамо», в яких завжди значне представництво в головній команді країни, важко даються перші поєдинки. Все ж, коли велика група футболістів задіяна та готується в збірній, то потім довіряти їм місце в старті доволі ризиковано.

Тому я думав, що тренерський штаб львів'ян, зваживши на всі ці обставини, зупинить свій вибір на правильній тактиці, враховуючи можливості підопічних і силу суперника. Керманич Владислав Лупашко чомусь вирішив взяти на озброєння гру першим номером, контроль м'яча, що, переконаний, дуже сподобалося гірникам, які, вміло діючи у відборі, майстерно користувалися вільним простором біля володінь «Карпат».

Контроль м'яча хіба що для статистики вже підводив національну збірну України в поєдинку з румунами на Євро-2024 й в недавньому матчі з албанцями – в Лізі націй. Але Владислав Лупашко зі своїми помічниками вирішили експериментувати й поплатилися. Й добре, що обійшлося тільки п'ятьма пропущеними мячами, їх могло бути значно більше. Також не треба забувати, що свій другий гол львів'яни забили під завісу поєдинку, коли «Шахтар» вже скинув оберти.

Як тут не згадати, що минулого сезону «Олександрія» також часто робила ставку на контроль м'яча, але це вагомих дивідендів їй не принесло. В поточному чемпіонаті містяни, які за підбором виконавців десь приблизно на рівні «Карпат», змінили тактику, стали більше користуватися вертикальними передачами. Це пішло на користь: «Олександрія» очолює турнірну таблицю й, до речі, нещодавно, діючи від оборони, забила «Шахтарю» аж чотири м'ячі, відсвяткувавши заслужену вікторію. Бо скористалася своїми сильними сторонами й вразливими місцями візаві».

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
FunnyCat_____
груба ошибка с выбором тактики на игру
avk2307
ну так це правда.
Вирішив так тренер. Він сам сказав. Помилився напевно не навмисно...
Demid Romanchik
А есть одна тактика у наших 14 команд УПЛ, автобус с выбеганием...