Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Міжнародні турніри
| Оновлено 14 вересня 2024, 13:31
658
0

Аргентина – Україна. Прогноз і анонс на матч чемпіонату світу з футзалу

У першій грі турніру українці зустрінуться з одним із головних претендентів на медалі

| Оновлено 14 вересня 2024, 13:31
658
0
Аргентина – Україна. Прогноз і анонс на матч чемпіонату світу з футзалу
АФУ

В Узбекистані розпочався 10-й чемпіонат світу з футзалу. У стартовому поєдинку групи С у неділю 15 вересня зіграють збірні Аргентини та України. Зустріч відбудеться у Ташкенті. Початок о 18.00 за київським часом.

Аргентина

Майбутні суперники українців вже протягом кількох років є однією із найкращих команд планети. Досить сказати, що у 2016 році в Колумбії вони стали чемпіонами світу, а на попередньому турнірі в 2021 році у Литві знову грали у фіналі, де з мінімальною перевагою поступилися Португалії 1:2.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

На даний момент аргентинці посідають 5 місце у рейтингу ФІФА національних збірних з футзалу. Провідними гравцями збірної Аргентини є Анхель Клаудіно, Кікі Вапоракі, Алан Бранді, Ніко Сарм'єнто та Крістіан Борутто. Для останнього це буде вже п'ятий чемпіонат світу. На попередніх турнірах Борутто забив 13 голів. 9 м'ячів в активі Бранді.

Аргентинці дуже розраховують на те, щоб вийти в наступний етап із першого місця в групі С. Так, відповідаючи на запитання журналістів, захисник цієї команди Пабло Таборда сказав, що «… ми гратимемо з Україною за перше місце у групі. І якщо все складеться так, як ми очікуємо і зможемо посісти перше місце, то в наступному раунді маємо зустрітися з командою, яка посяде третє місце в іншій групі». До речі, Пабло Таборда, якому вже 38 років, перебуває у числі трьох найбільш вікових учасників цьогорічного чемпіонату світу.

Цікаво, що наставник збірної Аргентини Матіас Лукуікс, як і головний тренер збірної України Олександр Косенко, свого часу брав участь у двох чемпіонатах світу як гравець.

Україна

Збірна України вшосте братиме участь у фінальному етапі чемпіонату світу. Її найвищим досягненням поки що є вихід до півфіналу дебютного для українців турніру 1996 року. Тоді наші гравці посіли 4 підсумкове місце. Був ще вихід до чвертьфіналу 2012 року, де Україна поступилася Колумбії 1:3.

Готуючись до чемпіонату світу, підопічні Олександра Косенка провели п'ять контрольних поєдинків. У чотирьох із них вони здобули перемоги – з Коста-Рікою (4:0), Кубою (7:0), Португалією (6:3) та Саудівською Аравією (8:3), а зі збірною Лівії зіграли внічию (2:2). Завершальний етап підготовки проходив у Казахстані.

У заявці нашої команди 14 гравців. П'ятеро з них (Кирило Ципун, Назар Швед, Микола Микитюк, Артем Фаренюк та Ігор Корсун) представляють закордонні клуби, решта виступають у чемпіонаті України. Найдосвідченішими футзалістами у збірній України є воротар Кирило Ципун та універсальний гравець Петро Шотурма. Обидва вони виступали ще на чемпіонаті світу 2012 року, що проходив у Таїланді.

Статистика матчів

Вперше у фінальній частині чемпіонату світу збірні Аргентини та України зустрілися у 2004 році. У другому раунді в групі F матч завершився з рідкісним для футзалу результатом 0:0. Українці тоді з цієї групи не вийшли, а Аргентина зрештою посіла 4 місце. 2008 року команди потрапили до групи С на першому етапі. І знову була нічия 2:2. Обидві команди вийшли до другого раунду турніру, але на цьому й зупинилися. І, нарешті, у 2016 році суперники грали в матчі 1/8 фіналу. З мінімальною перевагою 1:0 перемогу здобула Аргентина, яка у тому чемпіонаті виграла золоті нагороди.

Прогноз на протистояння:

Усі три попередні матчі аргентинців та українців у фінальних турнірах чемпіонатів світу, як було зазначено вище, пройшли у запеклій боротьбі. Швидше за все, таким саме складним вийде і майбутній поєдинок. Тим більше що обидві команди планують у цьому турнірі пройти далеко. Тому припустимо, що гра завершиться внічию.

15 вересня, неділя

Аргентина – Україна
Ташкент (Узбекистан). 18:00
ТБ-трансляція на телеканалі Суспільне Спорт та регіональних каналах Суспільного
АРГЕНТИНА – УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 2:2

Прогноз Sport.ua
Аргентина
15 вересня 2024 -
18:00
УКРАЇНА
Нічия 1.72 Зробити ставк
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

УАФ змінила регламент УПЛ після скандального зняття Дніпра-1 із чемпіонату
Футбол | 14 вересня 2024, 07:01 6
УАФ змінила регламент УПЛ після скандального зняття Дніпра-1 із чемпіонату

13 вересня відбулось засідання Виконавчого комітету Української асоціації футболу

Відомо, скільки заробила Магучіх за перемогу у фіналі Діамантової ліги
Інші види | 13 вересня 2024, 23:50 4
Відомо, скільки заробила Магучіх за перемогу у фіналі Діамантової ліги

Ярослава отримала чек у 30 тисяч доларів у Брюсселі

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.