Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 14 вересня 2024, 04:22
1027
0

РОТАНЬ: «Вони валялися на полі. Вийшов матч – можна було поспати трохи»

Головний тренер «Олександрії» дав прес-конференцію після гри з «Оболонню»

| Оновлено 14 вересня 2024, 04:22
1027
0
РОТАНЬ: «Вони валялися на полі. Вийшов матч – можна було поспати трохи»
ФК Олександрія. Руслан Ротань

Головний тренер «Олександрії» Руслан Ротань дав прес-конференцію після матчу проти «Оболоні» (0:0) у 6-му турі УПЛ:

«Я думаю, що ми сьогодні не награли на перемогу. Тому результат закономірний, і статистика говорить сама за себе. Не були ми на 100% налаштовані на цей матч. Початок гри вийшов дуже вальяжний. Ми наголошували на тому, що у суперників зараз буде інший настрій. Ця команда Оболонь – як ранений звір. Зрозуміло, що вони будуть битися з першої хвилини. Ну, в принципі, такий матч і вийшов.

А якщо взяти те, що ми грали – чистий час, мабуть, хвилин 18, з паузами. Матч вийшов неякісним, неінтенсивним і мабуть без зрілості. Я вважаю, що таких пауз не повинно бути у футболі. Ми всі повинні прагнути до інтенсивності. Але сьогодні кожен епізод закінчувався – хвилини три-чотири – валянням футболістів. Потім встають, біжать, через три хвилини знову, і так далі на протязі всієї гри. Тому це вже питання, наскільки потрібно допускати таке. Це ті моменти, які були сьогодні в грі.

Не потрібно звертати увагу на суддівство. Судді бачать по-своєму. Єдине, я вважаю, що вони повинні переглянути. І допомагати командам. Футбол – це гра для вболівальників, який має дивитись матч і кайфувати від інтенсивності. Якісь швидкі атаки, контратаки. Я ж кажу, якщо взяти мабуть, можна подивитись у Wyscout, скільки ми за два тайми зіграли чистого часу, то я думаю, що буде дуже мало. Тому що дуже великі паузи були. Мені так здалося, що суддя сам втомився і хотів цих пауз. А що стосується суддівства, я не хочу коментували. Вони приймали рішення, а ми повинні дивитись на себе.

Чи тисне, що Олександрія йде лідером? Звичайно, що тисне. Це буде брехня, якщо я скажу, що не тисне. Звісно, що тисне. Ми в такій ролі не були ніколи. Хотіли до хлопців донести, що на нас буде налаштування зовсім інше. В першу чергу, ми повинні бути налаштовані так, як на стартові чотири матчі. От із таким настроєм ми зараз повинні на кожний матч виходити. Далі приходить клас, це буде далі. До цього поки що прагнути потрібно, з максимальною самовіддачею, максимальною концентрацією. І потихеньку додавати. Тому що ми зіткнулись з тим, що команда глибоко сидить в обороні. Потрібен був швидкий контроль м'яча, треба було міняти фланги. М'яч повинен був ходити швидко, але ми цього не робили, ми впирались в один фланг і губили там м'ячі дуже просто. Або били в гравців Оболоні, не розвертали швидко гру. Додайте ще часті свистки арбітра. Матч, мабуть, вийшов таким, що можна було поспати трошки (сміється).

Визнання найкращим тренером туру? Та чому це на мене повинно тиснути, це для мене мотивація. Мені дуже приємно. Це буде брехня, якщо я скажу, що неприємно ставати найкращим тренером місяця. Мені, дійсно, дуже приємно. Але це результат команди, це результат тренерського складу, перш за все – хлопців, які хотіли цих перемог. І це наша, мабуть, така особлива перемога – не тільки мене, а всієї команди. Ми це заслужили, але потрібно на наступний цикл виходити також з таким бажанням, такою самовіддачею і розумінням. Треба продовжувати, тому що кожен матч інший. Сьогодні, на жаль, ми не можемо записати в актив цей матч, однозначно. Ми обов'язково ще зберемось з хлопцями та поговоримо, зробимо аналіз, висновки, тому що далі буде ще важче.

Якщо взяти саму гру – і м'яч воротар повільно вводив. Ми завжди прагнемо, перш за все, і ми говоримо це хлопцям, що нам потрібно пройти нападаючого або вінгера і потім будувати гру вперед. Оболонь грала компактно, це факт. Тому в першій стадії ми повільно проходили, тому що нам потрібно так було. Ця команда нас розбирала один в один. Було дуже мало вільних коридорів, через кого грати. Коли ми доходили до флангів, коли ми проходили нападаючого, то вже ми також були повільними, не просували м'яч вперед. Не відкривались вперед вінгери, нападники, не розвертали гру на інший фланг. Коли ми проходимо нападаючого і будуємо гру вперед, в нас сьогодні цей аспект не зовсім виходив, і ми дійсно грали повільно».

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Суперзірки Реала відреагували на продовження контракту Луніна з галактікос
Футбол | 14 вересня 2024, 01:47 0
Суперзірки Реала відреагували на продовження контракту Луніна з галактікос

Українець продовжив з «вершковими» контракт до 2030 року

Журналіст звинуватив Шевченка в корупції. В чому справа?
Футбол | 13 вересня 2024, 07:24 49
Журналіст звинуватив Шевченка в корупції. В чому справа?

Ігор Бурбас незадоволений діями президента УАФ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.