Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 12 вересня 2024, 12:38
577
3

Володимир МИКИТИН: «Ребров ще не вичерпав кредит довіри»

Колишній захисник збірної України оцінив старт українців в Лізі націй

| Оновлено 12 вересня 2024, 12:38
577
3
Володимир МИКИТИН: «Ребров ще не вичерпав кредит довіри»
УАФ. Сергій Ребров

Колишній гравець національної збірної України Володимир Микитин в розмові з кореспондентом Sport.ua розповів, чого бракувало підопічним Сергія Реброва в програному поєдинку Ліги націй з чехами й уточнив, чи на часі зміни біля керма головної команди країни:

– Вже в другому матчі поспіль кидається в вічі слабка командна гра української збірної в обороні. Чим вміло користувалися на старті албанці, а вчора – чехи. Згадайте, якими безпорадними були наші захисники, коли суперники вражали ворота. Ледь не всією командою були в своєму штрафному майданчику, але який з цього зиск, коли ніхто не вміє блокувати удари.

– Керманичі наших суперників зазначали, що їхні підопічні переважали українців тактично. Тоді, може, слід взяти на озброєння іншу схему?

– Знаєте, я не випадково наголошував на командній грі в захисті, бо саме від надійності оборони залежить твоя профспроможність. Бо навіть якщо оперативно змінити 4-3-3 на 4-1-4-1 чи на іншу схему, все одно багато залежатиме, як швидко команда переходитиме від захисту до наступу. Тому, як на мене, причини невдач треба шукати, передусім, в не відрегульованій обороні. Хоча, можливо, нашим хлопцям, дійсно, треба більше діяти другим номером, коли опоненти відкриваються.

– В наступному турі Ліги націй українцям з'ясовувати стосунки з грузинами, які діють результативно, в гостроатакуючому стилі.

– Вже пройшли ті часи, коли для грузинських футболістів головне було зірвати овації технічними трюками. Нинішня збірна Грузії – добре організована, швидкісна, заточена на атаку. З нею буде складно, хоча, як на мене, більш збалансований склад повинен допомогти українцям взяти гору. Тим паче, що ця звитяга нам конче необхідна.

– Цей матч відбудеться в жовтні , поки що ж після двох поразок поспіль в ЗМІ триває дискусія за участю експертів та вболівальників, чи повинен керманич Сергій Ребров піти у відставку. А яка Ваша точка зору?

– Вважаю, що він ще не вичерпав кредит довіри. І не тільки тому, що футбольна громадськість України тривалий час чекала приходу цього фахівця. Все ж, Ліга націй та чемпіонат світу – різні змагання, а перед Сергієм Ребровим поставлена мета – завоювати путівку саме на світовий форум. Звісно, останні невдачі - це удар по його іміджу, але в нього ще є шанс реабілітуватися. Сподіваюся, що й футболісти своєю грою зроблять все, аби відстояти свого наставника.

Після завершення зустрічі Чехія – Україна хавбек української команди Руслан Маліновський прокоментував поразку в Лізі націй.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Золото Олімпіади чи світовий рекорд? Магучіх зробила вибір
Інші види | 11 вересня 2024, 20:53 4
Золото Олімпіади чи світовий рекорд? Магучіх зробила вибір

Для Ярослави золото ОІ-2024 важливіше

Названо найшвидшого гравця Динамо. Це не Кабаєв чи Тимчик
Футбол | 12 вересня 2024, 07:38 8
Названо найшвидшого гравця Динамо. Це не Кабаєв чи Тимчик

Віктор Вацко стверджує, що за результатами тестів швидше за всіх бігає Браян Себальос

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Saar
"Кредит довіри"!?? Та він вже і відсотки ще з Євро не гасить!
inflicted
Використає тоді, коли вже буде пізно
potemkin78
сам он уходить не собирается а уволить его может токо УАФ. представляю ситуацию: идёт заседание УАФ по снятию тренера сборной Реброва, встаёт вице президент УАФ Ребров и говорит .... бу га га