Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 11 вересня 2024, 23:08
1484
35

СУРКІС: «Треба набратися терпіння, а не звинувачувати у всьому Реброва»

Президент «Динамо» прокоментував ситуацію навколо збірної України

| Оновлено 11 вересня 2024, 23:08
1484
35
СУРКІС: «Треба набратися терпіння, а не звинувачувати у всьому Реброва»
ФК Динамо. Ігоь Суркіс

Президент «Динамо» Ігор Суркіс дав інтерв'ю FootballHub, в якому прокоментував ситуацію навколо збірної України та її головного тренера Сергія Реброва:

– Збірна України зіграла два вересневі поєдинки, і пройшли вони невдало. Є переконання, що після Євро-2024 не було зроблено висновків ні тренерським штабом, ні футболістами. Яка Ваша позиція?

– Я не можу говорити про те, чи були зроблені якісь висновки, чи ні. Я можу сказати так: Я почекав, почитав усю критику, якій піддалася вся збірна України після поразок від Албанії та Чехії і в багато в чому, я не згоден. Я не буду розмірковувати, чи правильну тактику обрала збірна України, чи ні. Я не професіонал. У нас сьогодні є диванні експерти, які оцінюють тактику збірної України, хто як зіграв. Перш за все, щоби про це говорити, треба знати мікроклімат у команді. Якщо є гарний мікроклімат у команді, як кажуть «один за всіх і всі за одного», то тоді приходять результати.

Але я дивлюся, що критики понеслося на нашого головного тренера збірної України Сергія Реброва. Хочу підкреслити, що його ледь не два роки вся країна хотіла бачити на чолі збірної і чекали, як манну небесну, що він прийде і все буде одразу: національна команда почне перемагати і виграє чемпіонат Європи, бо в нас найталановитіша молодь і так далі. Однак я повинен повернутися до витоків, коли Ребров прийшов працювати молодим, ще не сформованим тренером у київське Динамо. Це дуже важливо підкреслити.

Він тоді одразу до мене прийшов і сказав, що хоче створити структуру, щоби в клубі працювала одна модель виховання футболістів, починаючи від найменших і закінчуючи U19 та U21, яка тоді ще існувала. Тобто всі розвивалися по одній певній схемі. Йому вдалося побудувати цю модель, він запросив в усі вікові категорії іноземних фахівців, на що я його дав згоду.

Йому це повністю вдалося, я вам хочу сказати. І не тому, що він виграв два чемпіонати України поспіль, як молодий тренер, а тому що ця структура, яку він створив у ті роки, вона й сьогодні працює в київському «Динамо». Я коротко перерахую гравців, які починали виховуватися в цій структурі, яку створив Ребров. Це: Дубінчак, Біловар, Дячук, Волошин, Ванат, Шапаренко молодий, який прийшов у Динамо в 16 років, Бражко, Миколенко, який грає в Евертоні, Забарний, який виступає за Борнмут, і багато інших хлопців, які хай пробачать, що я їх не перерахував. І це запрацювало. Після цього Ребров вигравав золоті медалі і потрапляв до Ліги чемпіонів з Ференцварошем, який і мріяти не міг потрапити в ЛЧ. Тобто зараз усіх собак спустили на головного тренера.

– Але ж тренер несе відповідальність за результат.

– Він несе відповідальність, але не можна критикувати просто тому, що хочуть когось зняти чи щоби хтось пішов. Я вчора послухав пресконференцію і стояло питання: Ви підете чи ні? Це ж смішно. Чому? Бо президент Української асоціації футболу і Ребров, яких тільки рік тому обрали, сказали, що вони будуть будувати вертикаль збірних. Так треба набратися терпіння і почекати.

У нас молодіжка достроково вийшла на Євро-2025, збірна U19 під керівництвом Михайленка потрапила в четвірку найсильніших. Ці хлопці в майбутньому замінять наших ветеранів і, я впевнений, буде створена сильна збірна. Але треба набратися терпіння, а не звинувачувати в усьому Реброва. Сьогодні наша країна знаходиться в стані війни, і гравці Шахтаря, і футболісти Динамо не мають часу на відновлення.

Я не збираюся бути адвокатом у Реброва, але ці розмови про відставку, то так тоді ми ніколи нічого не досягнемо. Правильно сказав Андрій Шевченко, що поставлена задача – потрапити на чемпіонат світу. Через Лігу націй чи кваліфікацію – не має значення. У мене теж були непрості стосунки з Ребровим, але він професіонал. Як був футболістом професіоналом, так і тренер він професіонал, як і Андрій Шевченко.

Але президент УАФ правильно сказав, що невдалі результати на старті Ліги націй не змінять нашу стратегію. Є продумана стратегія, давайте наберемося терпіння і довіримо цю відповідальність професіоналам, а потім запитаємо з них. Ребров потрапив на чемпіонат Європи і його всі готові були носити на руках. Програли румунам, але хіба тільки головний тренер програв румунам? Команда програла.

– Наскільки велика відповідальність футболістів в усій цій історії?

– Футболісти збірної України виходять на поле грати за свою країну, перш за все, а не за тренера. Повинен бути єдиний механізм. Ми з вами не розуміємо, що відбувається у національній збірній. Ось в цьому повинні розібратися фахівці, а не дилетанти, які зараз критикують і кажуть, що Ребров повинен піти. Ви ж прекрасно розумієте, кого сьогодні запросити у національну збірну, хто сьогодні є кращим тренером, який може очолити національну команду?

Ребров досвідчений тренер, я підкреслюю. Де б він не був, то досягав результату ви ж не можете з цим не погодитися? Так, для нього це нова робота – не бути постійно в тренувальному процесі. Я знаю Реброва, він зробить правильний вибір і в жовтні наша збірна буде грати зовсім інакше. По самовіддачі до гравців не має ніяких питань за матч із Чехією, але помилок було багато. Ви мені скажіть, Динамо могло пройти Зальцбург? Але ми не забили, а вони забили і пройшли далі. Ми могли собі представити, що Партизан обіграємо 9:2?

– Є певні питання до футболістів.

– Ось, до футболістів повинні бути питання. І кожен гравець, який виходив на футбольне поле, не повинен ховатися за спину Шевченка, Реброва та інших тренерів, а повинен сісти, подумати і відповісти на питання: Чому я так зіграв? Ось вони повинні проаналізувати, а те, що Ребров ставить тактику, а вони її не виконують. Не один тренер тут винен. Тренер повинен запитати у футболістів, чому вони не виконали поставлене завдання?

– Ви своєї вини, як президент клубу не відчуваєте? Ви розповідали, що всі гравці суперзірки? Це питання до всіх президентів команд.

– Я, як президент клубу, пошуткував, що Шапаренко коштує 300 мільйонів, тому що хтось з донецького Шахтаря сказав, що Судаков коштує 150 мільйонів. Але ні один, ні інший не коштує таких грошей. Усі розумні люди розуміють, що я пожартував, а диванні журналісти писали, що 300 мільйонів коштує один, а 150 мільйонів інший. Але я пожартував, можливо недоречно.

Так, у всіх є певна ціна. По Шапаренку можу сказати, що була пропозиція з Бешикташа. Мені зателефонував президент Бешикташа і запитав, чи готовий я продати Шапаренка. Перш за все, я запитав у Шапаренка і він мені сказав, що до Туреччини їхати не хоче. Все, більше пропозицій по Шапаренку не було. Якщо Шапаренко бачить себе в одному з топ-5 чемпіонатів, то він повинен прогресувати і розібратися.

А що Ярмоленку в собі розбиратися? Він допомагає молодим. Це я бачу по його роботі в Динамо, як він налаштовує молодих хлопців. Зараз до нас прийшли талановиті Піхальонок і Рубчинський. Піхальонок – сформований футболіст із характером і майстерністю. Він дуже допомагає нашій команді. Той же Кабаєв розкрився з новою силою. Волошин грає за молодіжну збірну і забиває. І завтра він може опинитися в головній національній команді. Є гарні хлопці.

Моя порада, потрібно всім зібратися і президентам команд, і Реброву, і збірникам та налаштувати їх. У мене складається таке враження, що наче ми кожен раз потрапляли на чемпіонат Європи та чемпіонат світу. Я не адвокат Реброва, але я хочу підкреслити, що це професіонал, який відданий футболу. Ребров працював в ОАЕ, йому пропонували новий контракт, але він повернувся в збірну України. Це говорить про те, що він патріот і хоче зробити для збірної України, щоби вона була на провідних ролях. Майте терпіння, давайте почекаємо.

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Ребров пояснив, чому збірна України зазнала поразки у матчі з Чехією
Футбол | 11 вересня 2024, 00:40 28
Ребров пояснив, чому збірна України зазнала поразки у матчі з Чехією

Головний тренер синьо-жовтих провів прес-конференцію після поєдинку 2-го туру Ліги націй

Ексворотар збірної України назвав головну проблему національної команди
Футбол | 11 вересня 2024, 23:55 1
Ексворотар збірної України назвав головну проблему національної команди

Юрій Вірт відзначив індивідуальні помилки

Коментарі 35
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Doozer
Микроклимат в команде???? Точно???
Кондёр купите и в сауну сходите.
Есть задача - надо делать. При любом климате. Некому поставить задачу и дать волшебного пендаля - меняйте овцевода. Тьфу. Противно.
Лучший потенциально состав за 2 десятилетия. И худшее управление им.
Игорь Нестеренко
Хочеш ще більше зганьбитись, візьми в адвокати Суркіса
Pasha007
Ще одне уйобіще вилізло,блядський хабарник
DK1970
Хотіти і зробити  це не те саме.Тренер збірної і тренер клубу різні речі. Це в деякій мірі вдавалось Лобановському. Ребррву не вдасться. Це просто треба визнати.
Sergei Aalst
не одно поколение уже терпит ,просто для ново прибывших болельщиков это как будто первый раз,и надо потерпеть!  а ,что терпеть ? Игра в контроль мяча  ,которую так упорно внедряет тренер,не дает результата! мы не испанцы с хорошим исполнением в завершении! дальше эти пасы- перекаты мы видим уже не один отбор! дальше психология никуда,надо психологов! как только прессинг ,то наши как дети начинают играть ( не только коряво но и трусливо) что ждать? он ,что впитал от испанских помощников ,то то и будет дальше продвигать! можкт бы и дало результат,но увы не хватает смелости и крутых исполнителей! от которых не отскакивает и ,которые думают ,а не на отбой играют! этот футбол в исполнении наших -это просто.....! только другой тренер может поменять!  с другим видением! а эти пасы друг на друга уже достали,противно смотреть в свете срвнение командами,которых мы еще недавно одной ногой делали!
дыряво с пердя🤣
Геть банду геть! динамовское сердце геть
Vovan78
Так а чому не терпів Суркіс і звільнив Реброва якщо так гарно все вибудовувалось і працювало в Динамо. Але після того як Динамо не захистило титул і поступилось чемпіонством Шахтарю Суркіс чомусь не набрався терпіння і звільнив тренера. Чи може Динамо то інша історія і там повинні бути результати тут і зараз?
Legenda
Какая отвратительная рожа...
avk2307
Если б вы прямо сейчас спросили у Ахметова, то он сказал бы тоже самое.
И Суркису и Ахметову выгоден тренер Ребров. 
И пока не проиграна еще минимум одна игра по сути ничего критичного не произошло.
Вспоминаем Петракова и он тоже занял второе место еще в более слабой группе, проигрывая Шотландии и вничью с Ирландией играя .
Ну и по сути еще хотелось бы добавить, что и игроки то не блещут. И не только в сборной , а и в командах своих. Редкое исключение - Забарный.Цыганков не стабильно играет, а остальные старт сезона в клубах провалили. Разве что Пихаленка в эту компанию можно добавить. Ванат начало сезона провалил, сейчас понемногу набирает.
Так что ждем Грузию, а потом уже требуем отставки.
Pop
Терпил нашёл , мудак он yobanyi, для них (суркисов и им подобным, а также шеве ,реброву,да и большинству сборников)болельщики - пустое место, мы типо нихрена не понимаем в футболе, ни на что не влияем, мы должны их только боготворить,хлопать им в ладошки и ставить им лайки в соцсетях 
T-800
вот запел, что игроки Динамо и Шахтёра не успевают восстанавливаться ...
так скажите, что не работает модель сборной на базе двух клубов. раньше на одном Динамо тоже не далеко выезжали (0 ЧМ. 0 Евро.)
Отаман
Щур кацапський суркіс, ще рота свого відкриває, йди щур молися на рпц та гуньдяя
Crimea
Опзшники, кляті кремлівські посіпаки і вірні пси москви! Просто диверсанти в українському футболі,  результати нашого футболу не дадуть збрехати
дыряво с пердя🤣
Нужно дыр очку отправить в пердив, и пусть всякие юрки шпроты набираются терпения.
дыряво с пердя🤣
Юрка шпрот, ну не кипи, быстро все аккаунты подключи и минуси
дыряво с пердя🤣
Лизун  
Скажи уже правду, что на откатах у тебя ребруша динамовское сердце
 💓