Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 11 вересня 2024, 01:25
4946
25

Шалена серія триває. Україна U-21 здолала Північну Ірландію

Команда Унаї Мельгоси продовжує втримувати першість у відбірковій групі Євро-2025

| Оновлено 11 вересня 2024, 01:25
4946
25
Шалена серія триває. Україна U-21 здолала Північну Ірландію
УАФ

Матч команди почали активно. Господарі, зрозуміло, були сповнені рішучості зіграти гідно проти лідера групи. Щойно м'яч опинявся в них, то вони одразу ж швидко атакували. Особливо виділявся їхній лівий фланг, де проявляв активність Шон Стюарт, якого вміло підтримував Чарлі Аллен.

Українці атакували не так швидко, зате різноманітно. У них працювали і лівий фланг, і правий. Включалися вони по черзі - як того вимагала ігрова ситуація. Загалом же, ситуація диктувалася «синьо-жовтими», які домінували. І невипадково вже на 10-й хвилині підопічні Унаї Мельгоси повели в рахунку.

Олег Очеретько зіграв добре у відборі, а далі розгойдав лівий фланг оборони господарів і віддав у центральну зону Назару Волошину. Той передачу на лінії штрафного прийняв, підробив м'яч і пробив. Не без допомоги рикошету від когось із захисників сфера залетіла в правий нижній кут від київського динамівця. 0:1!

Домігшись успіху, українці грати за рахунком не стали. Це було природно, оскільки сили ще були в надлишку, та й господарі поля відразу ж зробили кілька хороших спроб відігратися. Вони сподівалися на класичні британські дії з кросами і завершальними ударами з другого поверху. Однак Арсеній Батагов, Володимир Салюк і компанія діяли спокійно і надійно.

Активність північноірландців змушувала українців не забувати й про атаку. Відомо, що найкраща оборона - це напад, тож «синьо-жовті» продовжували постійно з'являтися на половині поля суперників, аби ті не почувалися впевнено та спокійно. І на 30-й хвилині гравцям української «молодіжки» вдалося свою перевагу розвинути до комфортної. Знову з правого флангу вони пройшли крізь оборону північноірландців як ніж крізь масло. Останнім пасом Єгор Ярмолюк вивів на завершальний удар Максима Брагару, який холоднокровно переграв голкіпера Пірса Шарлеса. 0:2!

Два голи переваги - це не один гол, тож українці з такою форою помітно надихнулися і ґрунтовно замкнули господарів на підступах до їхнього штрафного. Старався Ігор Краснопір, були хорошими Брагару і Волошин, не відбували номер гравці другої лінії атаки Очеретько, Ярмолюк та Іван Варфоломєєв. Загалом, команда України вела гру і лише дивом до перерви не довела свою перевагу в рахунку до великої. У деяких моментах хорошим був у воротах Шарлес, але більше - самі українці, здавалося, кудись постійно поспішали.

Після відпочинку гра відновилася під диктовку господарів. Ймовірно, у роздягальні їхній тренерський штаб провів ґрунтовну роботу з мотивації, і футболісти збірної Північної Ірландії одразу ж побігли всі тренерські побажання втілювати в життя. Відразу кілька хвилин поспіль українцям довелося виключно оборонятися. Часом, було складно і небезпечно, але в підсумку завзяття британців у дебюті другого тайму їм нічого путнього не принесло - українці холоднокровно відбилися.

Приблизно до 60-ї хвилини в українців стали проходити різкі контрвипади, на вістрі яких опинявся Краснопір. Бажання, завзяття і майстерності йому було не позичати, а ось із везінням не завжди виходило знайти спільну мову. Як наслідок, одразу серія атак українців так і залишилася з потенційною загрозою, не перейшовши в реальну площину.

Гра в такому ключі котилася і котилася. Північноірландці багато чого хотіли, але небагато чого досягали. А українці непогано атакували у відповідь, але до реальних загроз свої випади не доводили. Усе змінилося на 79-й хвилині. Арбітр угледів у боротьбі Батагова з гравцем збірної Північної Ірландії фол останньої надії. Як підсумок, центрбек «синьо-жовтих» був змушений достроково відправитися відпочивати, а у ворота Нещерета було призначено 11-метровий, який реалізував Аллен. 1:2.

Грати залишалося 10 хвилин плюс компенсований час. Північноірландці, пізнавши радість голу, виявилися сповнені рішучості успіх повторити і робили все, щоб іти вперед і атакувати. «Синьо-жовті» в меншості свій атакувальний апетит зменшили і зробили ставку на оборону. Вона в підсумку зіграла - фінальний свисток після чотирьох компенсованих хвилин сповістив про восьму поспіль перемогу команди Мельгоси. Маючи 24 очки, «синьо-жовті» залишаються одноосібними лідерами групи і 11 жовтня зіграють на виїзді з Англією U-21, у якої 19 пунктів. Непрограш достроково принесе українській збірній перше місце в групі і пряму путівку на Євро-2025.

Чемпіонат Європи U-21. Кваліфікація. Груповий етап. Група F. 14-й тур.

Північна Ірландія U-21 – Україна U-21 - 1:2

Голи: Аллен, 81 (пен.) – Волошин, 10, Брагару, 30

Попередження: Форбс, 5 – Рубчинський, 88

Вилучення: Батагов, 80 (грубий фол)

Північна Ірландія U-21: Чарльз – Форбс, Доннеллі, Фогарті – Стюарт (Маккірнен, 46), Девенні, Робінсон (Магі, 46), Девлін – Аллен, Тейлор (Ласті, 73), Келлі (Кроу, 62).

Україна U-21: Нещерет – Смоляков (Роман, 85), Батагов, Салюк, Крупський – Ярмолюк (Мельниченко, 73), Варфоломєєв (Рубчинський, 55), Очеретько – Волошин (Квасниця, 85), Краснопір (Горбач, 72), Брагару.

Арбітр: Олівер Рейтала (Фінляндія).

Стадіон: «Балліміна Шоуграундс» (Балліміна, Північна Ірландія).

Удари (у площину): 12 (2) – 8 (6)
Кутові: 5 – 6
Офсайди: 1 – 1.

ПІВНІЧНА ІРЛАНДІЯ U-21 - УКРАЇНА U-21. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 12°C

Оцініть матеріал
(43)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 25
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Viktor Shuper
цим хлопцям респектіще! 8 матчів 8 перемог. 19 забито і 4 пропущено 
Stanislav Matusevych
Вісім з восьми! У далеко не найслабшій групі. Тому що хто тренер? Правильно - тямущий іноземець. Якщо б Батагов занадто не повірив у себе та не привіз пенальті та вилучення, взагалі спокійно б дограли, без валідолу. Але, думаю, вже цих восьми перемог має вистачити для виходу напряму.
C.Пеклов
Молодці!
suforza1921
Все, Україна на Євро! Достроково, за два тури до фінішу! Молодці, хлопці. Хоча сьогоднішня гра була валідольна, особливо кінцівка після вилучення Батагова. Але як би не було, браво, Командо! Браво, ТШ! 
sahka1981
Хоч молодіжна молодці!
Тільки мінус, що без Батагова з англійцями грати.
А серія дуже класна.
Vbolivalnyk-Peter
Вітаю збірну з достроковим виходом на Євро!!! Молодці!!! Навіть за умови 2-х поразок наші хлопці все одно будуть однією з 3-х других команд, які потрапляють напряму (при любих розкладах у інших групах)!!!!
Burevestnik
залишилось 2 матчі.  
для прямого виходу у фінальну стадію треба одна перемога.
Tower Bridge
Серия - умная.