Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 05 вересня 2024, 16:41
2156
1

ПОЛУНІН: Раніше Ребров казав, що в збірній будуть лише ті, хто грає в клубі

Колишній півзахисник збірної України – про майбутній матч проти албанців

| Оновлено 05 вересня 2024, 16:41
2156
1
ПОЛУНІН: Раніше Ребров казав, що в збірній будуть лише ті, хто грає в клубі
lenta.lviv.ua. Андрій Полунін

7 вересня національна збірна України з футболу проведе перший поєдинок в Лізі націй – в Празі прийматиме албанців.

Колишній гравець національної збірної України Андрій Полунін в розмові з кореспондентом Sport.ua поділився своїми очікуваннями від протистояння в столиці Чехії:

– Сподіваюся, що підопічні Сергія Реброва добре попрацювали над помилками, які були допущені на недавньому Євро-2024 в Німеччині, де все зіпсував стартовий розгром від, здавалося, аутсайдерів – румунів. Тому, щоб не наступити на ті ж граблі, слід віднестися до першого поєдинку – з албанцями, як до вирішального. Інакше неприємностей буде складно уникнути. Хлопці повинні усвідомлювати, що наша група – рівна за складом, ба більше, чехи, грузини ті ж албанці з кожним турніром додають, з ними треба рахуватися й максимально налаштовуватися.

– На ваш погляд, керманич Сергій Ребров на вересневі поєдинки – з Албанією та Чехією – запросив усіх найсильніших?

– Це вибір Реброва та його помічників, їм відповідати за результат. Проте, коли б щось залежало від моєї думки, то я б порадив взяти Олексія Гуцуляка, Олександра Назаренка, зрештою, й Олександр Сваток був би не зайвий за умови, що знаходиться в бойовій спортивній формі.

– Дискусійним виявився й виклик до збірної Сергія Сидорчука, який не має ігрової практики в Бельгії, де зараз виступає.

– Пригадується, Ребров в своїх коментарях завжди наголошував на тому, що буде викликати тільки тих, хто постійно грає. Що ж до Сидорчука, то я вважаю, що два опорники–ветерани в збірній - це забагато.

– Сергій Ребров також зазначав, що київські динамівці прибули в розташування збірної виснажені після виступів у єврокубках.

– Як на мене, в них був час, аби відновитися. Тим паче, що киянам пішли назустріч й їхній поєдинок в УПЛ – з «Ворсклою» перенесли.

– Уболівальники головної команди країни не приховують занепокоєння й тим, що на старті сезону непереконливо виглядають представники «Шахтаря» в збірній, те ж можна сказати й про наших легіонерів, котрі, або в запасі, або не виправдовують сподівань.

– Тут вже вини Реброва немає. Але в хлопців є чудова нагода через вдалу гру в складі збірної знову повірити в себе. Бо, справді, є питання до Михайла Мудрика, який розчаровує на всіх «фронтах», до Артема Довбика, котрий провалив Євро-2024 й не забиває за «Рому», хоча, звісно, прикро, що він травмувався вже на останньому етапі підготовки в Празі. Не тільки вони, а й дехто з їхніх партнерів по збірній, передусім, повинні самі вияснити, чому пригальмували. Бо, повірте, від перспективного до посереднього гравця не така вже й велика відстань.

Раніше стали відомі деталі травми Довбика і терміни його повернення на поле.

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Falko
Так усе-таки, коли травмувався Довбик, на останньому етапі підготовки у Празі чи в матчі Ювентус - Рома?