Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 05 вересня 2024, 11:24
4632
59

Расизм та дискримінація. Фани Гамбурга закликали не здавати стадіон Динамо

Вболівальники німецького клубу чекають рішучих дій від керівництва

| Оновлено 05 вересня 2024, 11:24
4632
59
Расизм та дискримінація. Фани Гамбурга закликали не здавати стадіон Динамо
Getty Images/Global Images Ukraine. Фолькспарштадіон

Об'єднання вболівальників німецького «Гамбурга» закликало свій клуб відмовити київському «Динамо» в оренді стадіону «Фолькспарштадіон»:

«Гамбург» орендує свій стадіон українському клубу «Динамо» Київ на сезон Ліги Європи 2024/25. Ми, як керівництво відділу HSV Supporters Club, сприймаємо це критично з огляду на наші цінності.

Ми розуміємо, що «Гамбург» отримує економічну вигоду від цієї домовленості, і ми принципово підтримуємо солідарність з людьми та клубами, які страждають від воєн.

Але у випадку київського «Динамо» «Гамбург» передає свій стадіон клубу, у якого неодноразово трапляється расистська та дискримінаційна поведінка. Поведінка, яка ніколи не повинна мати місце на нашому стадіоні.

Не можна звинувачувати цілий клуб у тому, що в його середовищі є такі тенденції, якщо клуб реагує на це, якщо клуб займає чітку позицію проти цього і діє рішуче. У випадку київського «Динамо» це не так. Як ми розуміємо, послідовних дій проти скарг немає.

Якщо ми як «Гамбург» серйозно ставимося до наших цінностей, то «Фолькспарштадіон» не можна орендувати клубам, які не відстоюють ці цінності. «Любіть Гамбург – ненавидьте расизм» стає пустою фразою, коли клуб проводить домашні ігри на нашому стадіоні, який не відповідає основоположній концепції.

Ми очікуємо, що відповідальні в «Гамбурзі» зроблять публічну заяву та план того, як забезпечити те, щоб «Фолькспарштадіон» була місцем, де живуть цінності «Гамбурга» навіть коли «Гамбург» там не грає».

На стадіоні «Фолькспарштадіон» «Динамо» в рамках основного етапу Ліги Європи має зіграти з наступними командами: «Лаціо» (25.09), «Ференцварош» (07.11), «Вікторія» Плзень (28.11) та РФШ (30.11).

Оцініть матеріал
(25)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Збірна України: Ребров у відповіді за тих, кого приручив
Футбол | 05 вересня 2024, 08:50 16
Збірна України: Ребров у відповіді за тих, кого приручив

Валерій Василенко стурбований функціональним станом збірної України напередодні старту у Лізі націй

Унаї МЕЛЬГОСА: «Були певні невеликі проблеми з деякими гравцями»
Футбол | 05 вересня 2024, 12:13 0
Унаї МЕЛЬГОСА: «Були певні невеликі проблеми з деякими гравцями»

Тренер молодіжної збірної України – про підготовку до матчів проти Сербії та Північної Ірландії

Коментарі 59
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
DK1961
По всей Восточной Германии резко активизировалась руснявая разведка и подкупы чиновников на всех уровнях. Поэтому самые популярные лозунги у них становятся - Нет мигрантам! Вон украинским беженцам! Россия лучший друг! - Гамбург поэтому не исключение. ФАШИСТЫ ПРИЗЫВАЮТ ДАТЬ ОТПОР ФАШИСТАМ! Тысячу раз был прав Черчилль, когда он в 1947 году сказал свою знаменитую фразу - ФАШИСТЫ БУДУЩЕГО БУДУТ НАЗЫВАТЬ ФАШИСТАМИ СВОИХ ПРОТИВНИКОВ. Ну а спорт уа с радостью (видимо) публикует очередной плевок в сторону Динамо. Чему я абсолютно не удивлен.
AleksDnipro
Вболівальники Гамбурга — типові ліваки, а лівацька культура до добра поки не доводила.
Взагалі, тільки в Німеччині можливо, щоби ліві радикали були в коаліції з правими радикалами. Тобто, по суті зараз відбувається об'єднання нацистської Німеччини з НДР, нацистів з совєтами, або, якщо висловитися мовою політичних партій минулого, то НСДАП і СЄПН об'єдналися заради того, щоб повалити прозахідний уряд в Німеччині. 
Ну подивимося, вибори, які пройдуть наступного року, будуть вирішальними для Німеччини, або вони повторять шлях Франції, де програли праві, або до Німеччини повернуться комуняки з нацистами і правитимуть разом. Колись це виглядало фантастично, зараз це виглядає як реальність.
sahka1981
Ну якщо вже зайшла мова від іржавої ботви про скелети, сов і т.д. згадаймо наприклад такий факт.
"Шахтер" наказали за нацистские речевки фанатов клуба
Фанаты "Шахтера" 25 ноября нынешнего года во время футбольного поединка с ФК "Олимпик" (Донецк), который состоялся в украинской столице и завершился со счетом 4:2 в пользу "горняков", сумели отличиться на игре. Камеры зафиксировали тот факт, что болельщики скандировали нацистские лозунги: "Зиг хайль, Рудольф Гесс, Гитлерюгенд СС". После этого происшествия дисциплинарный комитет ФФУ вплотную занялся собственным расследованием дела. 
Вот, собственно и видеофакт, подтверждающий некрасивое поведение фанатов "Шахтера":
Отметим, что "Зиг Хайль" - нацистское приветствие, которое означает "Победе слава". Рудольф Гесс был секретарем Гитлера, а также был видной персоной в Третьем рейхе, а Гитлерюгенд - "гилтлеровская молодежь", молодежная организация. СС, в свою очередь, военное формирование. Футбольные фанаты, не только "Шахтера", довольно часто используют подобные речевки с нацистской направленностью.
Кстати, в тот же день произошел еще один неприятный инцидент с командой: "Шахтер" не позволил детям воинов АТО выйти на футбольное поле в футболках с надписью: "Мой папа - герой".
Наказанием для команды стал запрет на организованный выезд для болельщиков "Шахтера" в следующем гостевом матче в рамках украинской Премьер-лиги, который состоится 3 марта 2018 года. "Горнякам" предстоит обойтись без поддержки своего фанатского "полка" в матче с ФК "Карпаты", который пройдет во Львове. По всей вероятности, гостевой сектор будет закрыт."
FunnyCat_____
 Телка снизу знатно порвалась, а сейчас вообще на молекулы распадется…. А мог бы просто выдать любимый звук обезьян - получился бы более интеллектуальный пост 
————————————-
 В феврале 2019-го года Шахтер принимал дома немецкий Айнтрахт в рамках плей-офф Лиги Европы. Во время матча болельщики Шахтера из 13-го сектора оскорбляли игроков Айнтрахта и имитировали обезьяньи крики, когда мяч оказывался у кого-то из темнокожих игроков немецкой команды (а таких на поле во втором тайме одновременно находилось 4 человека). Запись об этом была сделана в рапорте делегатом УЕФА. *** 28 марта 2019-го года УЕФА вынес официальное решение: - клуб признан виновным в расистском поведении своих болельщиков; - клуб обязан закрыть 13-й сектор ОСК Металлист на следующий международный
fredd1982
Ці дебільні німці досі граються в ці ігри? І це тоді, коли вже всій німеччині зрозуміло, що їх чекає у майбутньому через сюсюкання з різними заморськими немитими нехристиянськими меншинами
FunnyCat_____
Бедный  Footfun1
Толко вылез и сразу двойной камшот половой тряпкой
SHN
В Гамбурге много пост совка. Не исключаю,что это они нахлабучили местных фанов.
В тоже время не признавать,что ультрас часто отбитые тоже не стоит
AleksDnipro
А мені подобається як міркують уболівальники ШД, ви ж себе позиціонуєте ось таким типовим лівачьом, виступаєте за цивілізований лівацький світ, совок, сєрп та молот тощо.
Напевно і в ЛГБТ перебуваєте, якщо є представниками даного цивілізованого суспільства.
FunnyCat_____
роися массово поддерживает все ЛЕ Вацко комунятские зародыши по всей Европе 
А те вскрываются, по ее указке когда это нужно!
easterly
Не можу зрозуміти, якого їх потянуло в Гамбург? Там проживає одна русня і всі ці заяви, а-ля райовелікано. Криси хай там грають - вони там свої
Vlad Zimovsky
Гамбург против фашизма. Смешно.
Tower Bridge
Нах нам этот пост из Х-ера, где всё обсуждают на немецком?   Пусть арендуют стадионы Динамо Дрездена или  Динамо Берлина.
Умник
Переименуйте цвет "черный" в "ночной".
Исчезнет расизм, 100%
Pavel_i_CO
Дуже смішно, коли днонєтскіє, які кликали до себе руській мір, які скакали на бамбас-арєнє, вигукуючи "путєн-путєн" та "бєркут-бєркут", які розбіглися як щури, при вигляді бурятів з палицями, які відмовились валити лєніна і моляться на нього досі, називають киян совковими та бомжами)
Chieftain
Фк гуньдяй суркіса обісраний не де не люблять, тількі на сайті хвойди суркисів за мило та мівіну масовку створюють, а як ФК гуньдяй грає вся ця масовка ховається на сайті та на матчі не ходе, тільки у інваліда fanny десять акаунтів, а у бовдура pavel.co ще більше 
Gargantua81
надо им объяснить как кричат полярные совы, возможно они не знают.
Chieftain
Дуже добре, що на фк гуньдяй прийде максимум 20 тис в Гамбурзі на гру з Лаціо, ну напевно тепер на це лайно прийде 25 тис з них 20 тис це ультрас гамбурга, які будуть вболівати проти фк гуньдяй суркіса 
Xvalenok03
Влипла динама.
Как говорится - у каждого есть свой скелет в шкафу.