Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 04 вересня 2024, 22:56
2684
1

Без Угарте і Фелікса: 10 найдорожчих трансферів літа

Виділяємо найвідчутніші у фінансовому плані угоди

| Оновлено 04 вересня 2024, 22:56
2684
1
Без Угарте і Фелікса: 10 найдорожчих трансферів літа
Getty Images/Global Images Ukraine

Літнє трансферне вікно у топ-лігах уже закрите. Варто визнати, що воно було насиченим, оскільки клуби не шкодували грошей на новачків. Про це свідчить той факт, що угоди щодо Мануеля Угарте (50 млн євро) та Жоау Фелікса (52 млн) не увійшли навіть до десятки найдорожчих. Натомість було багато інших цікавих підписань.

Далі – 10 найдорожчих трансферів минулого літа.

Майкл Олісе (Баварія, 53 млн євро)

Баварія серйозно витратилася влітку. Найдорожчими трансферами мюнхенців стали півзахисник Жоау Пальїнья та 22-річний вінгер Майкл Олісе. Сумарно на обох гравців "рекордмайстер" витратив понад 100 млн євро. Француз добре проявив себе спочатку в Крістал Пелас, а потім і на Олімпійських іграх, де забив 2 голи та віддав 5 результативних передач у шести матчах. На гравця претендували кілька топ-клубів АПЛ, але він обрав Баварію. Олісе вже зіграв 2 матчі в Бундеслізі і встиг відзначитися асистом у Кубку Німеччини.

ФК Баварія. Майкл Олісе

Тен Копмейнерс (Ювентус, 54,7 млн євро)

Копмейнерс провів 3 хороші сезони в Аталанті, які увінчалися перемогою в Лізі Європи. Після цього футболіст подумав, що, ймовірно, досяг максимальної мети в Бергамо. Чутки про його можливий перехід до Ювентуса почали з'являтися ще протягом минулого сезону. Влітку ситуація загострилася – головний тренер Аталанти Джан П'єро Гасперіні усунув від команди 26-річного хавбека через його відкрите бажання перейти в туринський клуб. У підсумку, трансфер все-таки відбувся, а "бергамаски" отримали солідну компенсацію за одного зі своїх найкращих гравців.

Дані Ольмо (Барселона, 55 млн євро)

Спочатку нічого не вказувало на те, що Ольмо залишить РБ Лейпциг. До гравця не один рік придивлялися топ-клуби, але він залишався з "биками". Навіть влітку після успішного виступу на чемпіонаті Європи ніхто не активував клаусулу футболіста. Але раптом наспіла Барселона. Каталонці вирішили повернути свого вихованця після того, як не змогли переманити Ніко Вільямса з Атлетіка. Так 26-річний хавбек знову опинився у таборі синьо-гранатових. Поки що трансфер виправдовує себе: на рахунку іспанця 2 матчі в Ла Лізі та 2 голи.

ФК Барселона. Дані Ольмо (№20)

Амаду Онана (Астон Вілла, 59,35 млн євро)

Астон Вілла влітку показала, що не має наміру задовольнятися одним виходом до Ліги чемпіонів. "Леви" мають намір боротися за ЛЧ на постійній основі. Для цього вони підсилилися багатьма перспективними гравцями. Серед них є і вже і міцні футболісти, такі як Іан Матсен, який перейшов з Челсі, і Амаду Онана, який перейшов у клуб з Бірмінгема з Евертона. На 22-річного хавбека претендували топ-клуби АПЛ, але він опинився в Астон Віллі. Це говорить про те, що Унаї Емері та Мончі можуть залучати якісних футболістів своїм проектом.

Жоау Невеш (ПСЖ, 60 млн євро)

Бенфіка вкотре довела, що вміє вигідно продавати гравців. Невеш провів лише 2 сезони у першій команді "орлів", і вже перейшов до ПСЖ за 60 млн євро. Головний тренер парижан Луїс Енріке не був задоволений виступами Мануеля Угарте, тому уругваєць вирушив до Еріка тен Хага в Манчестер Юнайтед, а на його місце прийшов португалець. Поки що трансфер себе виправдовує. У поточному сезоні чемпіонату Франції 19-річний хавбек зіграв 3 матчі та віддав 4 результативні передачі. Вражаючий старт у новому клубі.

Мусса Діабі (Аль-Іттіхад, 60 млн євро)

Астон Вілла працювала влітку не лише над підписанням гравців. "Леви" досить вигідно продали кількох футболістів. Дуглас Луїс перейшов до Ювентуса за 51 млн євро, а Мусса Діабі вирушив до Аль-Іттіхаду за 60 мільйонів. Француз провів лише один сезон у Бірмінгемі, причому начебто непоганий. У минулій кампанії 25-річний вінгер зіграв 54 матчі у всіх турнірах, забив 10 голів та віддав 9 результативних передач. Але Емері, судячи з усього, не був повністю задоволений гравцем. Але у підсумку все закінчилося добре – клуб та футболіст своє отримають.

Педру Нету (Челсі, 60 млн євро)

Попри переповнений склад, Челсі продовжує підписувати гравців. "Сині" повернули на "Стемфорд Брідж" Жоау Феліша, заплативши за нього Атлетіко 52 млн євро, але це був не єдиний гучний трансфер лондонського клубу. Челсі також підписав вінгера Педру Нету з Вулверхемптона за 60 млн євро. "Аристократи" продовжують зміцнювати атаку, незважаючи ні на що. Поки що складно оцінити перспективи 24-річного португальця в лондонському клубі, оскільки там, як і раніше, багато футболістів. Але раз гравця підписували на вимогу Енцо Марески, значить, тренер на нього розраховує.

ФК Челсі. Педру Нету

Лені Йоро (Манчестер Юнайтед, 62 млн євро)

МЮ довго шукав молодого захисника і нарешті знайшов. Юнайтед заплатив значні 62 млн євро Ліллю за Йоро, вигравши боротьбу за гравця у мадридського Реала. Але, як це часто буває у манкуніанців, футболіст швидко травмувався. Причому пошкодження виявилося серйозним. Цього сезону 22-річний центрбек ще не виходив на поле, а його повернення очікується лише наприкінці жовтня – і це в кращому разі. МЮ непогано попрацював на трансферному ринку, підписавши якісних молодих гравців, але травми продовжують переслідувати манкуніанців.

Домінік Соланке (Тоттенхем, 64,3 млн євро)

Судячи з усього, керівництво Тоттенхема вірить у проект Ангелоса Постекоглу, оскільки саме для цього тренера "шпори" здійснили свій рекордний трансфер. Ним став форвард Домінік Соланке, за якого лондонці заплатили Борнмуту 64 млн євро. Футболіст добре виступав у складі "вишень" та ударно провів минулий сезон, показуючи, що готовий піти на підвищення. Англієць дочекався свого шансу. Для Домініка це буде третя спроба закріпитись у топ-клубі АПЛ, і цього разу він має використати всі свої можливості. Поки що 26-річний нападник зіграв лише 1 матч у новому сезоні через травму, але у нього ще буде час довести, що він вартий великого повернення.

Хуліан Альварес (Атлетіко, 75 млн євро)

Атлетіко став одним із головних героїв літнього трансферного вікна. "Матрацники" підписали багатьох якісних гравців, серед яких захисник Робін Ле Норман, хавбек Конор Галлахер та форвард Александер Серлот. Але головним підписанням мадридського клубу став нападник Манчестер Сіті Хуліан Альварес. Аргентинець перейшов до Атлетіко за 75 млн євро без урахування бонусів – це найдорожчий трансфер літа. Відповідно і очікування від цієї угоди досить високі. 24-річний форвард зіграв уже 4 матчі в Ла Лізі, не відзначившись результативними діями. Альвареса підписували не тільки для голів, але рано чи пізно від нього почнуть вимагати забитих м'ячів. Подивимося, яким насправді виявиться найдорожчий та найбільш інтригуючий трансфер літа.

Текст: meta.ua/sport

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Жирона та Рома відреагували на номінацію Довбика на Золотий м'яч 2024
Футбол | 04 вересня 2024, 21:58 0
Жирона та Рома відреагували на номінацію Довбика на Золотий м'яч 2024

Артем отримав шанс виграти престижну індивідуальну нагороду

Відомо, скільки грошей заробило Динамо за потрапляння в основний етап ЛЄ
Футбол | 04 вересня 2024, 07:10 20
Відомо, скільки грошей заробило Динамо за потрапляння в основний етап ЛЄ

Київський клуб нещодавно дізнався своїх суперників у єврокубку

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
MaximusOne
Пам'ятаю як свого часу Онана з Мудриком грали один проти одного в матчі юнацької ЛЧ Хофенхайм -  Шахтар, а також як Соланке грав проти Шахтаря в фіналі юнацької ЛЧ.