Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 02 вересня 2024, 00:43
701
1

10 топ-переходів трансферного вікна літа 2024

Сага Мбаппе, рекордні витрати «Сіті» та «шпор», успіх «Лівера» та Довбик

| Оновлено 02 вересня 2024, 00:43
701
1
10 топ-переходів трансферного вікна літа 2024
Getty Images/Global Images Ukraine. Кіліан Мбаппе

У ніч із 30 на 31 серпня трансферне вікно у провідних лігах Європи зачинилося. З погляду витрачених клубами грошей цей «Юр'їв день» не став рекордним. Проте нинішня кампанія була, як мінімум, цікавою. І запам'яталася багатьма резонансними переходами. На чолі яких, звичайно ж, перехід у «Реал» Мбаппе.

До вашої уваги – десятка найгучніших, на наш погляд, футбольних переходів літа 2024.

Кіліан Мбаппе

Вік: 25 років
Звідки: «ПСЖ»
Куди: «Реал»
Сума: вільний агент

Getty Images/Global Images Ukraine. Кіліан Мбаппе

Головна трансферна сага європейського футболу останніх років нарешті завершилася. Завершилася благополучно. Благополучно для «Реала». Мадридський суперклуб давно хотів діаманта «ПСЖ». Та й сам «діамант» хотів на «Сантьяго Бернабеу». Тож у цьому зв'язку справді можна говорити про щасливий кінець історії. А от «Сен-Жермен» навряд чи може бути задоволений і собою, і ситуацією загалом, адже головний французький талант цілого покоління пішов із команди безкоштовно. Парижани всіма можливими аргументами й способами (у тому числі шантажем та космічною зарплатою) намагалися утримати Мбаппе, але не вийшло. Той твердо вирішив піти у Мадрид. І пішов. Не без скандалу. І на новому робочому місці вже встиг здобути трофей – Суперкубок УЄФА.

Хуліан Альварес

Вік: 24 роки
Звідки: «Манчестер Сіті»
Куди: «Атлетіко»
Сума: 75+10 млн євро

Getty Images/Global Images Ukraine. Хуліан Альварес

Несподіваний трансфер. Чемпіон світу у складі збірної Аргентини входив у плани Гвардіоли в «МанСіті», проте багато ігрового часу Пеп Альваресу не міг обіцяти, оскільки на позиції центрального нападника має Холанда. А в цей час в «Атлетіко» вирішили серйозно закупитись та перезапустити проект. І Альварес став головною трансферною метою команди Сімеоне. Переговори пройшли успішно. І досить швидко, без «саги». Хуліан підписав контракт із «матрацниками» до 2030 року. Ця угода стала найбільшою «на вихід» в історії «МанСіті».

Дуглас Луїс

Вік: 26 років
Звідки: «Астон Вілла»
Куди: «Ювентус»
Сума: 51,5 млн. євро

Getty Images/Global Images Ukraine. Дуглас Луїс

Минулого сезону бразильський хавбек був ключовим гравцем середини поля в «Астон Віллі». Бірмінгемський клуб довго не хотів відпускати свого таланта, проте поступився під натиском і доказами «Старої Синьйори». Дуглас став частиною великої угоди між «Астон Віллою» та «Ювентусом». За Луїса «віллани» отримали не лише гроші (близько 28 млн євро), а й двох футболістів «б'янконері» - Барренечеа та Ілінга. Контракт Дугласа із «Ювентусом» розрахований на п'ять сезонів.

Дані Ольмо

Вік: 26 років
Звідки: «Лейпциг»
Куди: «Барселона»
Сума: 55+7 млн. євро

Getty Images/Global Images Ukraine. Дані Ольмо

Торгували Вільямса, а виторгували Ольмо. Зневірившись підписати вінгера «Атлетика», «Барса» підписала універсала «Лейпцига». Переговорний процес був дуже коротким. Клуби швидко вдарили по руках. Не в останню чергу швидкість операції залежала від бажання самого футболіста перебратися на «Камп Ноу», адже Ольмо – вихованець «Барселони». Каталонці довго не могли заявити новачка на матчі Ла Ліги. І лише в останніх числах серпня «Барса» змогла зареєструвати Ольмо. І той одразу відплатив своїй новій команді, забивши м'яч у ворота «Райо Вальєкано».

Домінік Соланке

Вік: 26 років
Звідки: «Борнмут»
Куди: «Тоттенхем»
Сума: 64,3 млн євро

Getty Images/Global Images Ukraine. Домінік Соланке

Вміє «Борнмут» працювати на трансферному ринку. Продаж Соланке в «Тоттенхем» - рекордний вихідний трансфер «чорно-червоних». Що цікаво, цей трансфер став рекордним і для «шпор»: дорожче за свого гравця вони ще не платили. Лондонці підписали кандидата до збірної Англії на шість сезонів. Минулого сезону АПЛ центрфорвард «вишень» відіграв 42 матчі, в яких забив 21 гол.

Ромелу Лукаку

Вік: 31 рік
Звідки: «Челсі»
Куди: «Наполі»
Сума: 30+15 млн. євро

Getty Images/Global Images Ukraine. Ромелу Лукаку

Блудний син «Челсі» нарешті залишив «аристократів». Цього разу залишив повноцінно, а не як попередні рази, коли йшов у оренду. Свого часу трансфер Лукаку став рекордним в історії «пенсіонерів». За бельгійського центрфорварда лондонці заплатили понад 113 мільйонів євро. Але «вихлоп» від цієї угоди був мінімальним. Ромелу не прижився в Лондоні і був відправлений в оренду. Спочатку – в «Інтер». Потім – у «Рому». Тепер знайшов притулок у ще одній італійській команді – «Наполі». Неаполітанці повністю викупили контракт форварда у Челсі. Така активність італійського клубу викликана насамперед тим, що біля керма команди зараз знаходиться Антоніо Конте, який працював із Лукаку в «Інтері».

Федеріко К'єза

Вік: 26 років
Звідки: «Ювентус»
Куди: «Ліверпуль»
Сума: 12 млн. євро

ФК Ліверпуль. Федерико К'єза

«Ліверпуль» – красені. «Червоні» зберігали горду мовчанку практично протягом усього трансферного періоду, і на його фініші зуміли провернути дуже вигідну угоду. Одного із найкращих футболістів збірної Італії та «Ювентуса» вони підписали за якісь 12 мільйонів євро плюс бонуси. Цікаво, що кілька років тому «Лівер» уже намагався підписати Федеріко, але тоді «Юве» виставив серйозну ціну – 90 мільйонів. Наразі вдалося купити практично за «безцінь». Чому так дешево? Тому що наступного літа у К'єзи закінчувався термін договору з туринським клубом, а новий контракт вінгер підписувати не захотів. До того ж, К'єза не входив до планів нового «керманича» туринців Мотти.

Маттейс де Лігт

Вік: 25 років
Звідки: «Баварія»
Куди: «Манчестер Юнайтед»
Сума: 45+5 млн. євро

Getty Images/Global Images Ukraine. Маттейс де Лігт

Легенда «Баварії» – Лотар Маттеус – журився з приводу цього трансферу. Мовляв, де Лігт останні два сезони був найстабільнішим захисником мюнхенської команди. Якщо і потрібно було когось позбуватися, то явно не нідерландця. Проте «Зірка Півдня» купилася на щедрі «чайові» від «МанЮнайтед». Де Лігт підписав п'ятирічний контракт із «червоними дияволами». І на «Олд Траффорд» приєднався до свого колишнього тренера з «Аякса» - тен Хага.

Рахім Стерлінг

Вік: 29 років
Звідки: «Челсі»
Куди: «Арсенал»
Сума: оренда

Getty Images/Global Images Ukraine. Рахім Стерлінг

Новий наставник «аристократів» Мареска від початку не розраховував на досвідченого форварда. І всім своїм виглядом демонстрував, що Рахіма потрібно позбутися будь-яким способом. Клуб пішов на поводу у свого найманого робітника. В останній день трансферного вікна Стерлінг став гравцем «Арсенала». У табір «канонірів» колишній нападник збірної Англії перейшов на правах річної арени. Минулого сезону Рахім відіграв 43 матчі за «Челсі», у яких відзначився 10 голами.

Артем Довбик

Вік: 27 років
Звідки: «Жирона»
Куди: «Рома»
Сума: 30,5 млн. євро

Getty Images/Global Images Ukraine. Артем Довбик

Однозначно головний трансфер за участю українського футболіста. Те, що найкращий бомбардир чемпіонату Іспанії минулого сезону залишить «Жирону», ні в кого не викликало сумнівів. Тому що футболістові потрібний був новий виклик, а каталонській сенсації – потрібні були гроші. Довгий час головним претендентом на покупку Довбика називався «Атлетіко». Проте, як запевняє агент Артема, той проект не переконав його клієнта. А ось пропозиція із Серії А навпаки – переконала. Головний тренер «Роми» Де Россі особисто телефонував українському центрфорварду кілька разів на день. Схиляв до переходу до його команди. І схилив. Фани «Роми» дуже зворушливо зустріли новобранця. Однак поки що Артем не може відповісти їм взаємністю: у двох стартових турах чемпіонату Італії він поки що не забивав.

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Saar
К'єзу Ліверпуль взяв на халяву! Його ціна на менше 50 ляхів! Гравець неймовірний!
Ювентус просто ...лопухи!