Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 02 вересня 2024, 14:44
1385
8

Темп Олександрії, перемога Динамо, відкладений матч Шахтаря та Кривбаса

Найцікавіші події п'ятого туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

| Оновлено 02 вересня 2024, 14:44
1385
8
Темп Олександрії, перемога Динамо, відкладений матч Шахтаря та Кривбаса
ФК Шахтар

Історичний розгром від «Руха»: львівська команда вперше в УПЛ перемогла з різницею в п'ять м'ячів (постраждав «Інгулець»). Чергова, вже четверта поспіль, перемога «Олександрії». І одноосібне лідерство у таблиці підопічних Ротаня. «Динамо» здобуло непросту перемогу над ЛНЗ. Центральний матч туру «Шахтар» - «Кривбас» через повітряну тривогу, що затягнулася, не було дограно і перенесено на пізніше.

Почин туру

Дебют Младена Бартуловича на чолі «Зорі» вийшов вдалим. Молодий хорватський фахівець очолив луганську команду після матчу минулого туру, в якому «мужики» розгромно поступилися «Руха». Незважаючи на мінімальну кількість часу для зміни ситуації, Бартуловичу вдалося стартувати з перемоги: його підопічні переграли на виїзді «Оболонь» 2:0. Хоча у зв'язку з цим можна говорити і про явні ігрові проблеми у таборі «пивоварів».

Вилучення туру

Чотири хвилини: стільки знадобилося захиснику «Оболоні» Дубку, щоб у грі проти «Зорі» заробити дві жовті картки. На 58-й хвилині матчу Валерій отримав перший «гірчичник», а на 62-й – ще один. Обидва заслужені, хоч і не обов’язкові.

Чутки туру

Після п’яти турів в активі «Оболоні» лише одне очко та закономірне місце на дні турнірної таблиці. Не дивно, що на підставі такого провалу «пивоварів» з’явилися чутки про відставку наставника команди Валерія Іващенка. Подейкують, що президент столичного клубу Олександр Слободян ухвалить рішення про долю Іващенка на початку вересня.

Хитається крісло і під наставником «Колоса» Олександром Поздєєвим. Під керівництвом цього фахівця «аграрії» зазнали вже трьох поразок поспіль. І посідають передостаннє місце у таблиці. Якщо наступного туру ковалівці знову програють (ЛНЗ), то, за наявною інформацією, Поздєєву вкажуть на двері.

Розгром туру

«Інгулець» під керівництвом Василя Кобіна зарекомендував себе дуже непоступливою командою. Три останні матчі у рамках УПЛ «козаки» не програвали. Однак у грі проти «Руха» коса найшла на камінь. Команда із Петрового отримала п'ять сухих м'ячів. Точніше, команда зі Львова відвантажила своїм опонентам п'ять голів без відповіді. До речі, ця перемога для «Руха» стала найбільшою за час його виступів в УПЛ.

Серія туру

Четверту перемогу поспіль здобув несподіваний лідер старту сезону – «Олександрія». Цього разу команда Руслана Ротаня здолала «Колос». Здолала не так феєрично, як у минулому турі «Шахтар», але цілком упевнено за грою. Хоча й із мінімальним рахунком (2:1).

Голи туру

Класний м'яч у ворота «Олександрії» забив юний Артем Гусол. 18-річний півзахисник обігрався на лівому фланзі атаки з партнером, отримав м'яч назад і, не зволікаючи, запустив футбольний снаряд дугою в дальню дев'ятку. Це дебютний гол Гусола в УПЛ.

Дебютним м'ячем за «Чорноморець» відзначився і Бутко. І зробив це капітан одеситів чудовим дальнім ударом у верхній кут воріт. Цей забитий м'яч за красою може посперечатися і з голом Матвієнка «Ворсклі», і з м'ячем Калюжного «Шахтарю».

Пенальті туру

Відразу два одинадцятиметрові удари були призначені у ворота «Чорноморця» у матчі проти «Полісся». Ці пенальті і зумовили підсумковий успіх команди Ашура. Цікаво, що на першу «точку» арбітр матчу Афанасьєв вказав уже на другій хвилині гри. Удар Назаренка виявився точним. А ось другий одинадцятиметровий житомиряни змазали: Рудько парирував удар Таллеса, але першим на добиванні виявився Гуцуляк.

Дебют туру

Літній новачок «Динамо» – екс-дніпрянин Рубчинський – нарешті дебютував за київську команду. Валентин вийшов у стартовому складі «біло-синіх» проти ЛНЗ. Результативними діями 22-річний динамівець не відзначився.

Офсайд туру

Капітан «Динамо» Ярмоленко міг оформити дубль у грі проти ЛНЗ. Проте обмежився одним взяттям воріт. Другий його гол скасували судді ВАР. У тому епізоді Андрій за правилами забив, проте Ванат, який почав цю атаку, опинився поза грою.

Трилер туру

Після дебютної перемоги в УПЛ – минулого туру над «Чорноморцем» – абсолютний новачок елітного дивізіону «Лівий берег» спіймав кураж. Команда зі столичної області знову перемогла: на виїзді «Верес» (3:1). Хоча в цьому випадку господарі можуть скаржитися і на невдачу, і на суддю. У цьому поєдинку арбітр Райда скасував одразу два голи «Вереса», і обидва у першому таймі (зафіксував в одному випадку гру рукою, а в другому – офсайд). У цьому ж першому таймі господарі не реалізували й пенальті: Гайдучик зарядив м'ячем у поперечину. А ось гості свої моменти у другому таймі реалізовували справно.

Джокери туру

У другому таймі матчу проти «Вереса» наставник «Лівого берега» Віталій Первак за рахунку 1:0 на користь господарів випустив на заміну Приходька та Галаса. І ці двоє молодих гравців зуміли за короткий час повністю перевернути гру. Через дві хвилини Приходько зрівняв рахунок. А через 14 хвилин Галас забив другий гол у ворота «Вереса», схиливши тим самим шальки терезів на користь «Лівого берега».

Матч туру

Чинний бронзовий призер приймав чинного чемпіона. «Кривбас» проти «Шахтаря»: дуже крута за нинішніми мірками УПЛ вивіска. Тим більше, що обом командам кров із носа потрібно було реабілітуватися за невдалий старт сезону.

На жаль, провести це матч не вдалося. Команди зіграли 50 хвилин, після чого поєдинок було перервано через повітряну тривогу. Тривога затяглася, і адміністрація УПЛ вирішила не догравати цю зустріч, а перенести її на пізніше. На момент зупинки гри донеччани вигравали 1:0 завдяки влучному удару Степаненка.

Символічна збірна туру

Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
FunnyCat_____
на данный момент, фаворитами турнира видятся ДК и Александрия, хотя конечно это еще самый старт и о чем то большем, чем промежуточное лидерство говорить рано!
Pavel_i_CO
За яким критерієм ЛНЗ вище Динамо Київ? Що у збірній туру робить Степаненко, якщо матч Кривбас - шахтьор ще навіть не завершився?)
DK1961
Может кто-нибудь мне пояснит, почему у Спорт уа ЛНЗ выше в таблице, чем Динамо? Очков одинаково, разность у ЛНЗ хуже, побед одинаково, если ставить команды по алфавиту - буква Д выше буквы Л, личную встречу выиграло Динамо. Чудеса, да и только. Или не чудеса, а что-то другое?
andre_lui
Темп то вроде Шепетівка
🔱Avtoigor🔱
Олександрії ніщо не заважає досягати результату. Головне втриматись, пройти всю дистанцію так як почали, а ще без травм і тоді буде шанс поборотись за медалі, або навіть кубок, хто зна.
OtsoCity
фк гуньдяй суркіса, в цьому сезоні знову буде без трофеїв!?