Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 01 вересня 2024, 20:13
2346
8

Дербі без вогню. Ліверпуль розбив Ман Юнайтед на Олд Траффорд

Команда тен Гага наробила помилок на весь сезон уперед

| Оновлено 01 вересня 2024, 20:13
2346
8
Дербі без вогню. Ліверпуль розбив Ман Юнайтед на Олд Траффорд
Getty Images/Global Images Ukraine

Світовий клубний футбол уже зовсім скоро перейде до режиму міжнародних протистоянь, тому просто не можна було завершити перший клубний етап нового сезону без гучного протистояння. Англійська Прем’єр-ліга? Та куди ж без її щотижневих гучних афіш у цьому плані. А цього разу взагалі головна подія була з надзвичайним історичним контекстом – Північно-західне дербі, або ж споконвічне протистояння «Манчестер Юнайтед» та «Ліверпуля».

Уперше в своїй кар’єрі нідерландський фахівець Арне Слот привіз «червоних» на легендарний «Олд Траффорд», до цього не маючи за плечима жодного пропущеного м’яча та втраченого очка в попередніх двох поєдинках нового сезону. А зустрічав його на цій арені старий знайомий Ерік тен Гаг, який уже побитий досвідом минулих кампаній, та й у цьому розіграші «Червоні дияволи» вже встигли програти «Брайтону» тиждень тому (1:2).

Перший тайм цього принципового протистояння став символічним фінішем кар’єри на високому рівні одного дуже відомого виконавця – півзахисника господарів Каземіро. Бо стільки помилятись на власній половині, скільки це робив бразилець, у подібній зустрічі просто заборонено. І якщо спочатку «Ліверпуль» якось неохоче реагував на хиби суперників, то згодом почав карати.

«Манчестер Юнайтед», за відносно невисокого темпу матчу загалом, пропустив двічі незадовго до настання перерви. Спочатку пас Каземіро на лівий фланг оборони перехопив Гравенберх, після чого продовжив контратаку праворуч на Салаха, той подав на дальню стійку, а Діас завершив ударом головою. А вже на 42 хвилині той-таки колумбієць самотужки забрав м’яч у опорника «Юнайтед», віддав його тому самому Салаху, а потім пішов замикати зворотній пас до центру штрафного. І як на це мав реагувати тен Гаг?

Заміною Каземіро поперерві – це очевидно. З’явився на полі при цьому взагалі юний дебютант Кольєр, тож тут уже така справа – або вистрілить, або ні. І ледь молодий хлопчина в першій ж атаці не зробив гольовий пас на Зіркзе, однак ударам нідерландського форварда цього вечора якісно протистояв Аліссон, а як не бразильський воротар, то сам новачок «Юнайтед» не влучав по м’ячу в гольових ситуаціях.

Однак поява Кольєра так і не вирішила головного питання – його команда продовжила помилятись на власній половині й ні до чого, окрім як до чергових пропущених м’ячів, це призвести не могло. На щастя, для тен Гага, суперники були дуже милосердними, тож Салах використав ще одну контратаку й на цьому футболісти Слота збавили оберти.

Після міжнародної перерви «Манчестер Юнайтед» зіграє в гостях у «Саутгемптона», а «Ліверпуль» прийматиме «Ноттінгем Форест».

Англійська Прем'єр-ліга. 3-й тур.

«Манчестер Юнайтед» – «Ліверпуль» - 0:3

Голи: Діас, 35, 42, Салах, 56

Попередження: Зіркзе, 23, Мартінес, 40, де Лігт, 65 – ван Дейк, 56

«Манчестер Юнайтед»: Онана – Далот, Мартінес, де Лігт (Магвайр, 69), Мазрауї – Мейну, Каземіро (Кольєр, 46) – Рашфорд, Фернандеш, Гарначо (Діалло, 69) – Зіркзе (Еріксен, 86).

«Ліверпуль»: Аліссон – Робертсон (Цимікас, 83), ван Дейк, Конате, Александер-Арнольд (Бредлі, 76) – Мак Аллістер, Гравенберх – Діас (Гакпо, 65), Собослаї, Салах – Жота (Нуньєс, 75).

Арбітр: Ентоні Тейлор (Вайсеншейв, Англія).

Стадіон: «Олд Траффорд» (Манчестер, Англія).

Удари (у площину): 8 (4) – 8 (3)
Кутові: 5 – 2
Офсайди: 0 – 2.

МАНЧЕСТЕР ЮНАЙТЕД - ЛІВЕРПУЛЬ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 19°C

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ALKOSruLKA
Дербі - це матч колективів одного міста
D.Lanskoy
Фанам МЮ треба вибачитись перед Криштианом Роналду. Він своїм інтервʼю поставив на кон свою репутацію, фактично перехреслив свій перехід в гідний європейський клуб, але він був 100% правий щодо тен Хага і нинішнього становища МЮ. При такому складі жалюгідна гра уже третій сезон. Спочатку давали тен Хагу час, він виграв кубок і фінішував третім в АПЛ, потім в другому сезоні чекали — ну коли уже. Десь під кінець сезону уже мені було все ясно, але ж думав — може помиляюсь, може уже в третій сезон він покаже, як Артета в Арсеналі. Ні. І це напевно не провина тільки тен Хага, він насправді непоганий тренер, просто "авторський", ростити молодь і бути серед них головним, батьком, його авторитарна манера не підходить для дорослих зірок. Тут проблема з менеджментом зверху донизу, про що і казав КриРо. Вибач, Криштиану, ти був правий, нажаль. І визнаю свою помилку, я декілька років мріяв, щоби тен Хага призначили в МЮ. Я був неправий, він був потужним в Аяксі, але до МЮ не дотягує і не підходить.
Maxcrimea10
Ми вам забʼємо скільки захочемо, а ви нам скільки зможете)
DK1961
Уже не знаю куда написать...ВНИМАНИЕ: на ряде западных спортивных ресурсах, освещающих чемп Украины, уже висит техпоражение Кривбассу. Интересно, за что и почему там знают больше. Или не знают, но лепят?