Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 31 серпня 2024, 18:25
1998
4

Переможна серія триває. Олександрія розібралась із Колосом

Команда Ротаня не втратила жодного очка в літній частині нового сезону

| Оновлено 31 серпня 2024, 18:25
1998
4
Переможна серія триває. Олександрія розібралась із Колосом
ФК Олександрія

Українська Прем’єр-ліга генерує сенсації щотижня на початку нового сезону і, на щастя, вони пов’язані суто із результатами окремих протистоянь. «Олександрія», наприклад, тиждень тому шокувала всю країну перемогою над донецьким «Шахтарем» на власному полі (4:3), тож коли на стадіон «Ніка» завітав ковалівський «Колос», то господарі арени могли дивитись на суперників певною мірою зверхньо.

І було чому, навіть без контексту перемоги над «гірниками». Бо футболісти Олександра Поздєєва відверто не вражали на старті нової кампанії своїми результатами й повторювали рівно той самий шлях, який був за попередньо керманича, Ярослава Вишняка, із своїм малорезультативним та непривабливим футболом в атаці. При цьому склад у «чорно-білих» так само залишився явно не рівня боротьби за виживання в «елітному» дивізіоні, що також накладало певний відбиток на сприйняття банальної відсутності перемог у «Колоса» на старті сезону.

Перший тайм цього матчу вчергове нам довів – час іде, а в команді з Ковалівки нічого не змінюється в позитивному напрямку. «Олександрія» доклала значно менше зусиль, аніж проти «Шахтаря», для того, аби захопити контроль над грою й провести відносно швидкий м’яч. Як не дивно, розвалився захист «Колоса» саме під час подачі кутового з лівого флангу, коли Ковальця залишили без опіки у воротарському.

Особливої потреби форсувати події господарі «Ніки» після того не відчували, хоча суперники майже одразу створили свій найбільш небезпечний момент за перший тайм – Оріховський та Велетень спільними зусиллями в площину воріт так і не пробили, але хоч наробили шуму всередині чужого штрафного, чого решті партнерам не вдавалось зробити в принципі.

Трохи згодом стався другий і останній ключовий момент до перерви – за підсумком підкату Цурікова на лівому фланзі захисту травми коліна зазнав Ковалець, і оскільки лідера команди Ротаня фактично вивели з гри, хоча він і залишався на полі, цим прийомом, то й очікувати активних дій від «поліграфів» попереду якось не було сенсу.

Ковалець у підсумку залишився з нами ледь не до самого завершення зустрічі, що вже було непоганою новиною для його команди. А щодо решти подій на полі, то треба було ще довго чекати, доки команди в другому таймі віднайдуть потрібний імпульс і нарешті почнуть атакувати хоча б у той самий манер, як було до перерви.

На 73 хвилині «поліграфи» підловили суперників на помилці під час подачі з лівого флангу від Мартинюка, коли на дальній стійці самотнім залишився Джевані. Однак «Колос» одразу після цього знайшов у собі сили на відповідь у вигляді дуже красивого обвідного удару Гусола з лівого флангу штрафного в дальню дев’ятку. І… на цьому все. Більше колектив Поздєєва ні на що інше сил не знайшов.

Після міжнародної перерви «Олександрія» повернеться гостьовим матчем проти київської «Оболоні», а на ковалівський «Колос» очікуватиме виїзд до черкаського ЛНЗ.

Наші оцінки:

«Олександрія» (заміни): Джевані – 6,2, Смирний – 5,5, Мишньов – б/о, Логінов – б/о.

«Колос» (заміни): Гусол – 6,5, Криворучко – 6,0, Ільїн – 6,0.

Українська Прем'єр-ліга. 5-й тур.

«Олександрія» – «Колос» - 2:1

Голи: Ковалець, 15, Джевані, 73 – Гусол, 76

Попередження: Калюжний, 78, Смирний, 82 – Велетень, 9, Цуріков, 24, Криворучко, 79

«Олександрія»: Єрмаков – Мартинюк, Шабанов, Копина, Кравченко – Шостак (Джевані, 62), Калюжний, Ковалець (Костишин, 80) – Шулянський (Смирний, 62), Філіппов (Логінов, 90+3), Безерра (Мишньов, 80).

«Колос»: Горох – Цуріков, Бондаренко, Шершень, Поправка – Демченко, Гагнідзе – Третьяков (Гусол, 61), Оріховський (Криворучко, 61), Велетень (Ільїн, 61) – Паулаускас.

Арбітр: Клим Заброда (Київ).

Стадіон: КСК «Ніка» (Олександрія).

Удари (у площину): 5 (3) – 2 (1)
Кутові: 3 – 0
Офсайди: 0 – 0.

ОЛЕКСАНДРІЯ - КОЛОС. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 33°C

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Джерело: в УПЛ готується тренерська відставка
Футбол | 31 серпня 2024, 12:15 4
Джерело: в УПЛ готується тренерська відставка

Своєї посади в «Оболоні» може позбутися Валерій Іващенко

Ребров висловився щодо результатів жеребкування Ліги Європи для Динамо
Футбол | 30 серпня 2024, 21:13 5
Ребров висловився щодо результатів жеребкування Ліги Європи для Динамо

Головний тренер збірної України вважає, що могло бути як і краще, так і гірше

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Фанькин кот
Русик Ротань - супер тренер! По меркам УПЛ, естессно. А вы все измывались - физрук, физрук... А оно вона как получается
Citrullus lanatus
Впереди ещё 2 гарантированных победы.
Gargantua81
даже не знаю зачем Засуха сам себя обрекает на такой позор