Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 31 серпня 2024, 05:38
341
0

ПУШИЧ: «Для виходу до плей-оф Ліги чемпіонів потрібно набрати 8 очок»

Коуч Шахтаря поділився враженнями від жеребкування Ліги чемпіонів

| Оновлено 31 серпня 2024, 05:38
341
0
ПУШИЧ: «Для виходу до плей-оф Ліги чемпіонів потрібно набрати 8 очок»
ФК Шахтар Донецьк. Маріно Пушич

Головний тренер «Шахтаря» Маріно Пушич поділився враженнями від жеребкування основного етапу Ліги чемпіонів УЄФА.

– Наскільки ви задоволені результатами жеребкування? Чи воно було вдалим для «Шахтаря»?

– Коли йдеться про жеребкування Ліги чемпіонів, то не доводиться говорити про успішний чи невдалий жереб. Передусім я дійсно пишаюся тим, що ми досягли цього рівня, що матимемо змогу показати себе й перевірити власні сили в такому турнірі. Звісно, там немає слабких опонентів, адже на такій стадії всі суперники є дуже складними. У будь-якому разі для нас це чудова можливість, аби заявити про себе як про сильну команду на весь світ. Якщо озиратися на минулий сезон, то в нас чудові спогади від минулорічної кампанії в ЛЧ, тому ми з нетерпінням очікуємо на початок нового сезону, на можливість грати з найкращими командами світу, показувати свою силу і, звичайно ж, представляти країну та демонструвати те, на що ми здатні, що ми й робили минулого сезону.

– Особисто для вас з тактичної точки зору хто із суперників цікавіший?

– Як я і сказав, тут усі суперники – це команди топового рівня. У Лізі чемпіонів немає слабких опонентів. Звісно ж, цікаво грати проти команд АПЛ, німецької Бундесліги, італійської Серії А, з представниками яких ми зустрінемося – це найкращі ліги світу. І це фантастичний досвід! Наша мета – перемагати в кожній грі. І до матчу не буває ситуації, що немає шансів. Як ви можете пригадати з нашої попередньої кампанії, ми можемо боротися і ми будемо боротися.

– Знаємо, що ви хотіли в суперники «Феєнорд». Засмутилися, що не потрапили на цю команду?

– Так, справді, я на це сподівався, дуже сподівався, але, на жаль... Це жеребкування, і ти не можеш завжди отримувати те, чого хочеш. Головне, що ми будемо представлені на цьому рівні й будемо змагатися з найкращими у світі командами. І я впевнений, що ми виявимо себе якнайкраще та будемо викладатися на 100% і навіть більше, щоб потішити наших уболівальників та всю Україну.

– Наскільки важливим для вас є той факт, що «Шахтар» шість із восьми матчів гратиме в Німеччині, адже Ейндховен теж поруч?

– Безумовно, це добре. Це означатиме, що ми шість разів гратимемо, по суті, вдома. Але, звісно ж, я жартую. Насправді це доволі цікавий, особливий досвід. І одна деталь, яку я мушу зауважити: усі ігри для нас є виїзними. Це доволі складно, але я впевнений, що ми гратимемо і будемо боротися та битися так, як ми це робили в попередньому сезоні Ліги чемпіонів.

– На вас чекають два матчі в січні. Чи означає це, що в команди буде дуже коротка зимова відпустка й ще до Нового року ви почнете свої збори?

– Так, звісно, зимова пауза відрізнятиметься від того, що було звичним за багато попередніх років: уже на початку січня ми розпочнемо готуватися, аби підійти в оптимальній формі до двох матчів Ліги чемпіонів. На відміну від попередніх років у нас буде два важкі матчі вже в січні. Для мене, як для тренера, це не так складно, адже я вже звик і маю такий досвід. Але, звичайно, що й обставини, й відсутність матчів чемпіонату в цей час для наших українських гравців, які звикли до іншого ігрового ритму в цей відрізок сезону, – це буде складно. Утім, повірте мені, це насправді чудовий ритм і гарна можливість вийти із зони комфорту.

– Скільки очок ви плануєте взяти в основному раунді?

– Мені б не хотілося розкидатися такими заявами наперед. Як я і казав, футбол – це дуже непередбачувана гра. Минулого сезону нам вдалося заробити 9 очок, що я вважаю неймовірним досягненням. Як я чув раніше, якщо ви здобуваєте більше 8 балів, то з великою часткою вірогідності пройдете до наступного раунду, але, як я наголосив, це найвищий рівень змагань, дуже непередбачуваний, тому неможливо заздалегідь сказати, скільки очок ви маєте здобути, аби пройти далі. Наша мета – здобувати перемогу за перемогою в кожному матчі. І єдине, що я можу пообіцяти вам – це настрій, бажання та налаштованість щоразу на максимум, на три очки. Це наш стиль, наше ставлення та наша філософія гри.

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Безкоштовний спортивний телеканал від MEGOGO розпочав роботу
Футбол | 30 серпня 2024, 12:12 11
Безкоштовний спортивний телеканал від MEGOGO розпочав роботу

У цифровій етерній мережі Т2 раніше не було такого контенту

Несподіваний клуб оформив трансфер головної зірки Ворскли за 1.5 млн євро
Футбол | 31 серпня 2024, 06:16 0
Несподіваний клуб оформив трансфер головної зірки Ворскли за 1.5 млн євро

Таулант Сефері продовжить кар'єру у турецькій команді Бодрумспор

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.