Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 29 серпня 2024, 11:40
520
0

МИХАЛИК: «У Динамо є потенціал ще додати для вдалої гри в Лізі Європи»

Колишній захисник киян оптимістично оцінює шанси команди у єврокубковій осені

| Оновлено 29 серпня 2024, 11:40
520
0
МИХАЛИК: «У Динамо є потенціал ще додати для вдалої гри в Лізі Європи»
ФК Динамо Київ

В повторному матчі раунду плей-оф кваліфікації Ліги чемпіонів футболісти київського «Динамо» зіграли внічию з австрійським «Зальцбургом» – 1:1 й за сумою двох поєдинків вибули з найпрестижнішого європейського турніру.

В розмові з кореспондентом Sport.ua колишній гравець збірної України та «Динамо» Тарас Михалик дав оцінку грі киян в Лізі чемпіонів й зробив прогноз на їхній виступ в Лізі Європи:

– Мені сподобалося, як динамівці діяли в Зальцбургу. Хоча, якщо відверто, врятуватися після домашніх – 0:2 в протистоянні з рівним за силою візаві, дуже важко. Але слід віддати належне підопічним Олександра Шовковського, які грали з максимальною викладкою, з чітким планом. І коли б реалізували в дебюті гольовий момент, то все могло закінчитися на їхню користь. На жаль, не склалося, ба більше, невдовзі м'яч вже опинився в сітці воріт киян. Іронія долі. Тепер, аби справа дійшла до овертайму, треба було забивати вже тричі. Гості тиснули зі всіх сил, але спромоглися тільки вирівняти становище. Були ще небезпечні моменти біля володінь господарів, проте Шапаренку забракло виконавської майстерності. Шкода.

– Через російську агресію динамівці навіть домашні матчі на міжнародній арені змушені проводити за кордоном. Це позначилося негативно на їхньому виступі?
– Тут перешкоджали більше логістичні труднощі. Адже багато часу витрачалося на переїзди, що впливало на тренувальний процес, відновлення. Показовим був приклад з підготовкою до повторного матчу в Зальцбургу. Оскільки календарний поєдинок з «Ворсклою» в чемпіонаті УПЛ був перенесений, то кияни залишилися в Любліні й підійшли до матчу в Австрії у всеозброєнні. Що ж до підтримки вболівальників, то гріх нарікати, в Любліні 12 гравець гнав вперед киян у всіх проведених тут матчах. Інша справа, що в Києві глядацька аудиторія була б значно більша.

– На ваш погляд, керманич Олександр Шовковський вгадав учора зі стартовим складом?
– Так, вийшли ті, які були готові стрибнути вище голови. Були окремі помилки, як в епізоді з взяттям воріт «Динамо», але загалом, в грі киян була динаміка, вони часто користувалися вертикальними передачами в пошуках найкоротшого шляху до володінь господарів. От ще б тільки більше креативу в завершальній стадії атак, хоча, на мою думку, на початковому етапі Ліги чемпіонів динамівці зіграли достойно.

– Тепер в них на черзі – груповий турнір Ліги Європи. На що можна сподіватися?
– Я налаштований оптимістично. Хоча ще невідомі суперники динамівців на цій стадії, але в поточному сезоні кияни довели, що в них є потенціал, що додають з кожним матчем й тому мають всі шанси пройти далі, – сказав Михалик.

Раніше відомий експерт Олег Федорчук назвав гравця «Динамо», який провалив ігри з Зальцбургом в ЛЧ.

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.