Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 28 серпня 2024, 12:57
1797
0

Мирон МАРКЕВИЧ: «Динамівцям забракло атакувальної міці»

Колишній тренер збірної України оцінив гру киян у Лізі чемпіонів

| Оновлено 28 серпня 2024, 12:57
1797
0
Мирон МАРКЕВИЧ: «Динамівцям забракло атакувальної міці»
УПЛ. Мирон Маркевич

Зігравши внічию в Австрії з «Зальцбургом» – 1:1 у повторному матчі раунду плей-оф кваліфікації Ліги чемпіонів, футболісти київського «Динамо» за підсумками двох поєдинків зійшли з дистанції й продовжать виступати в менш престижній Лізі Європи.

Заслужений тренер України Мирон Маркевич в розмові з кореспондентом Sport.ua оцінив виступ киян й розповів, чого можна очікувати від «Шахтаря» в груповому раунді найпрестижнішого континентального футбольного турніру:

– Незважаючи на виліт від «Зальцбурга», слід віддати належне керманичу динамівців Олександру Шовковському за виконану роботу. Під його орудою кияни стали діяти більш різноманітно, зросла командна швидкість, додали функціонально, що дозволяє підтримувати високий темп. Зараз динамівці більше заточені на позиційний наступ. Звісно, цей поступ був би неможливий без прогресу окремих виконавців.

– Кого ви маєте на увазі?

– В обороні, передусім, юного Михавка з його феноменальним першим пасом, на мій погляд, через рік-два, він може стати одним з лідерів «Динамо», якого захочуть бачити в себе імениті європейські клуби, а також Кабаєва, Шапаренка, Піхальонка.

– Чого тоді забракло динамівцям, аби пройти «Зальцбург», який аж ніяк не належить до топ-команд?

– Реалізації гольових моментів. За підсумками двох поєдинків кияни частіше створювали загрози, ніж суперник, але «Зальцбург» забив тричі, тоді, як динамівці відзначилися лише одного разу. Якщо «Динамо» хоче бути на видноті в єврокубках, то повинно підсилитися фактурним нападником, який би чіплявся за м'яч, створював тиск на оборону візаві. Згадайте хоча б учорашній поєдинок в Зальцбургу. Гості подали більше десяти кутових, але господарі без зусиль вигравали «другий поверх». Хоча, загалом, динамівці достойно виступили на перших етапах Ліги чемпіонів, пройшовши «Партизан» та «Глазго Рейнджерс».

– Чого можна очікувати від «Динамо» в Лізі Європи?

– Кияни повинні вийти з групи, звичайно, за умови, що збережуть всіх ключових виконавців й обійдеться без травм. Все ж, за єврокубковими мірками не можна сказати, що в них довга лава заасних.

– Тоді наостанок, як ви оцінюєте перспективи в груповому раунді Ліги чемпіонів ще одного представника України – «Шахтаря»?

– Наразі «гірники» не вражають навіть на внутрішній арені. Особливо непокоять їхні командні дії в обороні. Найприкріше, що йдеться про гравців, які виступають й за збірну України, на котру вже у вересні чекають іспити в Лізі націй. І якщо після провалу в останньому турі УПЛ в Олександрії в «Шахтарі» не попрацюють оперативно над виправленням помилок, то важко буде уникнути неприємностей на всіх «фронтах».

Раніше відомий експерт В'ячеслав Заховайло оцінив виліт «Динамо» з ЛЧ.

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.