Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 28 серпня 2024, 12:10
4472
25

Консервативно, дуже консервативно, Сергію Станіславовичу

Валерій Василенко – про список гравців, викликаних Ребровим на вересневі матчі

| Оновлено 28 серпня 2024, 12:10
4472
25
Консервативно, дуже консервативно, Сергію Станіславовичу
УАФ. Сергій Ребров

На початку вересня національна збірна України проведе два офіційні поєдинки – перші матчі після провалу на Євро-2024. У рамках Ліги націй підопічні Сергія Реброва зіграють проти збірних Албанії (сьомого вересня) та Чехії (10 вересня).

Я не дарма окреслив виступ нашої головної команди країни на чемпіонаті Європи в Німеччині провалом. Вважаю, не потрібно всоте пояснювати, чому саме це визначення найбільше підходить під характеристику гри «синьо-жовтих» на нещодавньому ЧЄ. Очікувань від команди було на мільйон, а на вихлопі здобули на сотню гривень.

Однак у цьому випадку я аж ніяк не збираюся знову наступати на хворий мозоль. Що минуло – те минуло. Забули! Але перед тим як забути, обов'язково зробили висновки, провели роботу над помилками.

Те, що забули – я не маю сумніву. Однак я дуже сумніваюся, що той, хто за визначенням мав робити висновки, їх зробив. Не кажучи вже про те, що було проведено серйозну роботу над помилками по гарячих слідах. Ну, дійсно, не брати ж до уваги такий собі виконком УАФ, на якому президент нашої асоціації Андрій Шевченко висловив цілковиту підтримку своєму першому віце-президенту Сергію Реброву.

Власне, інакше й не могло бути. Не піднялася б рука у Андрія Миколайовича покарати, не кажучи вже про те, щоб прибрати, Сергія Станіславовича. Не той випадок. Не ті обставини. Та й не ті люди.

Зізнатися, особисто я більше чекав на роботу над помилками у виконанні безпосередньо головного тренера нашої збірної. Якщо на Євро-2024 замість бублика ми отримали дірку, і, якщо головний тренер тієї команди залишився на своїй посаді, то тепер потрібно хоча б постаратися «пересунути ліжка».

Тобто прибрати з команди випадкових, токсичних виконавців і додати нових осіб. Говорячи простими словами, показати, що двері до головної команди країни відчинені для всіх. Але закриті для тих, хто колишні.

Після того, як Сергій Ребров оголосив список футболістів, викликаних на вересневий матч збірної, я зрозумів, що помилявся у своїх очікуваннях. Більше того, у мене зміцнилося відчуття якогось дежавю. Наче це я зараз читаю список кандидатів не на вересневі матчі, а на кваліфікаційні ігри Євро-2024 – проти Боснії та Герцеговини й Ісландії.

Бог мій, ну майже нічого не змінилося. Порівняно з тією командою, яку Ребров возив на Євро-2024, новий цикл нова команда Реброва починає лише з трьома новачками (Кабаєв, Піхальонок та Попов), яких назвати новачками не вдасться за всього бажання, адже всі вони були серед кандидатів на поїздку на ЧЄ-2024, але з якихось причин туди не поїхали.

Зараз ця трійця – у чудовій формі, і не викликати їх до збірної було б, як мінімум, нерозумно. Сергій Ребров – тренер дуже розумний, тому зробив так, як і мав зробити розумний тренер.

Однак далі він чомусь відійшов від узятого на озброєння принципу. І викликав на вересневі матчі тих, з ким у найкращому разі мовчки мав попрощатися ще після Євро-2024. Я маю на увазі, насамперед, Степаненка та Сидорчука.

Так, ці двоє – заслужені ветерани, нещодавні лідери і своїх клубних команд, і збірної. Однак зараз вони ні «Шахтарю», ні, тим більше, «Вестерло» не потрібні. Вони не мають ігрової практики. Майже не мають. Вони втратили практично всі свої найкращі якості, що дозволяли їм колись вважатися одними з найкращих у своєму амплуа. Вони вже давно лише копії себе. Навіщо вони для збірної у новому циклі, орієнтованому на ЧС-2026? Тільки тому, що в автобусі обов'язково мають бути два пасажири з пенсійним посвідченням? Дивно це все, дуже дивно.

Я ще зрозумію виклик Луніна, Коноплі та Судакова, які теж провалили Євро. Або виклик Таловерова, який не має місця в основі свого ЛАСКа. Або виклик Бондаря. Ну, ці хоч молоді. Їм є куди прогресувати. А куди прогресувати Тарасу та Сергію?

З іншого боку, мене здивував невиклик до збірної Гуцуляка, Назаренка, Михайленка, Ярмолюка, Квасниці. Мене здивувало, що у списку лише один номінальний лівий захисник (Миколенко), а Михайличенко лише у резерві. Як і те здивувало, що знову лише у резерві Буяльський.

Не знаю, як кому, але особисто мені здалося, що Сергій Станіславович дуже формально підійшов у даному випадку до визначення кандидатів на вересневі матчі. Формально й консервативно.

Так, я розумію, що збірна – не гумова, і всі гідні футболісти туди не помістяться. Однак, водночас, я розумію і те, що збірна – це не пансіонат для людей похилого віку. І не журі для кінофестивалів, куди беруть за колишні заслуги.

Оцініть матеріал
(30)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 25
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
romeo_xai
А що тут розуміти. Ребров за такі виступи повинен був ще після Бельгії всім подякувати та попрощатися зі збірною. Цікаво, на який результат очікує наш коуч, при тих самих виконавцях, з проміжком 2 місяці? (Питання риторичне)
Nick.Grabowski
Імхо, тренером збірної України потрібно призначити Шаблія або когось з відвертих лакеїв олігархів. Тоді ні в кого не буде здивування від складу. 
Після Лобановського українські тренери - це лише виконавці того, що їм замовляють олігархи.
Ніякої реальної, творчої свободи, а тим більше можливості послати когось в головного тренера нема, імхо. 
Навіть Фоменку - єдиному тренеру, який реально перемагав топ-збірну Франції, спокійно нав'язали помічника Шевченка на Євро-2016. 
В українському футболі вирішують не головні тренери чи гравці, а персонажі з ментальністю ..... з 1990х. Вони (тренери та гравці) лише раби в олігархічній, картельній системі. 
Zhez53
Странно, что Василенко удивил невызов Ярмолюка. Ведь он не отыграл за свой клуб ни минуты. Михайленко, Квасница и другая молодежь( как известно)  в составе молодежной сборной. А она сейчас идет очень хорошо, опережая в группе англичан во главе с Мадуэке. А Буяльский на данный момент болен. Похоже Василенко вообще за футболом не следит. 
Сьогодні Завтра
Мені одному цікаво, за які такі вислуги ось ці двоє «угорський чемпіон» Ребров та збитий генуезький льотчик Королевський-Шевченко отримали такий карт бланш та такі «потужні» сидять-вирішують долю українського футболу?
Був же вже такий фартовий комуніст Блохін, нічим не менш відомий футболіст Динамо, на фарті виїжджав. Але погрались в кумовство і досить.
Цих коли погонять?
Мало іноземних як приклад тренерів, а не фізруків, які зможуть очолити збірну? Он Албанці де Сільвінйо віднайшли!
Ребров провалив - чого він ще там?
Не вдалось - назад продовжувати навчання, покращуйся, а не на збірній «навчайся».
232121
Так воно буває, був крутим футболістом, а перетворився у тупого фізрука.... Те саме з Шевченком.... Андрій, ви були супер, але ви не до керівництва, ви вже були у наташки копанки депутатом.....ця збірна підходить по селах їздити, з ветеранами грати, по поспілкуватися...., було позорище, і нічого не міняється..... ⚽⚽
Main
Пока этот полу рак полу х.й у руля сборной - ничего хорошего лично не жду
Ron Noiill
А про нікчему регбіста ,чому нема ні слова?
MaximusOne
Тобто Тавловєров кращий чим Батагов ? 
Умник
Валерий к сожалению Сергей Станиславович не решает.
Он оглашает список.
Пора уже привыкнуть.
FunnyCat_____
зачем в сборной Сидор, Степаненко, Матвиенко, Бондарь?
Citrullus lanatus
Просто у нас такая система.   Как неудача , так  куча навоза.   Саутгейта бы выгнали у нас через пол сезона. 
 А можно было бы в ЛН  выставить условную Сборную Украины -2 из игроков совсем других клубов!
FunnyCat_____
и белобрысый зачем? на нем же уже отмыли бабок, второй раз на такое даже Саудиты не поведутся, зачем его пиарить и тащить в сборную?
Тим Сергей
Надо было брать нового тренера да строить команду отправив пенсов уже на отдых, наигрывая молодежи больше, а так будут мучения не пойми ради чего в ЛН, когда можно было обкатать юнцов и тд