Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 28 серпня 2024, 05:00
310
0

ФОТО. Харлан отримала міні-шаблю. У НОК нагородили найкращих спортсменів

Нагороди отримали спортсмени, які виграли конкурси з квітня до серпня

| Оновлено 28 серпня 2024, 05:00
310
0
ФОТО. Харлан отримала міні-шаблю. У НОК нагородили найкращих спортсменів
НОК

27 серпня 2024 року в Олімпійському домі відбулася церемонія нагородження переможців конкурсу «Найкращий спортсмен місяця» за участі президента НОК України Вадима Гутцайта.

Нагороди отримали спортсмени, які протягом квітня-серпня 2024 року стали переможцями Олімпійських ігор-2024, чемпіонатів світу та Європи у різних видах спорту та відповідно до рішення Експертної комісії НОК України стали лауреатами конкурсу «Найкращий спортсмен місяця».

Ольга Харлан отримала нагороду «Найкраща спортсменка липня 2024 року» (за «бронзу» Олімпійських ігор-2024) і разом із партнерками – олімпійськими чемпіонками з фехтування на шаблях у командній першості Аліною Комащук та Юлією Бакастовою, спеціальні відзнаки «Найкраща команда серпня 2024 року».

На знак вдячності за золото Олімпіади-2024 в Парижі дівчата отримали нагороди у вигляді мініатюрних шабель та шоломів у національних кольорах. Таку ж нагороду буде передано і Олені Кравацькій, яка не змогла бути присутньою на церемонії нагородження.

Окрім олімпійських чемпіонок відзнаки НОК України – плакетки та спеціальні статуетки – за досягнення на чемпіонатах світу та Європи також отримали:

  • Найкраща юна спортсменка квітня 2024 року – Анна Максименко – чемпіонка світу з фехтування серед кадетів в особистих змаганнях жіночої шпаги.
  • Найкраща юна спортсменка травня 2024 року – Аліна Дадерко – срібна призерка чемпіонату світу з важкої атлетики до 17 років.
  • Найкращий юний спортсмен червня 2024 року – Олександр Желтяков – чемпіон та бронзовий призер чемпіонату Європи з плавання 200м на спині та комбінована естафета 4x100 м.
  • Найкращий юний спортсмен липня 2024 року – Єгор Якушенко – чемпіон Європи з боротьби греко-римської серед юнаків до 20 років.
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.