Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 27 серпня 2024, 15:42
741
1

Фіаско Шахтаря, два хет-трики і розгром від Полісся

Найцікавіші події четвертого туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

| Оновлено 27 серпня 2024, 15:42
741
1
Фіаско Шахтаря, два хет-трики і розгром від Полісся
ФК Олександрія

У центральному поєдинку туру «Шахтар» поступився «Олександрії», ведучи у рахунку 2:0. Героєм матчу став Олександр Філіппов, на рахунку якого три забиті м'ячі. Ще один хет-трик був зафіксований у грі «Полісся» – «Оболонь» (авторства півзахисника житомирян Олександра Назаренка). «Зоря» зазнала крупної поразки від «Руха», і головного тренера луганців було відправлено у відставку. Дебютну перемогу в УПЛ здобув «Лівий берег», який переграв «Чорноморець».

Перенесення туру

Тур виявився неповним. Через участь «Динамо» у кваліфікації Ліги чемпіонів (матч-відповідь проти «Зальцбурга»), його поєдинок проти «Ворскли» перенесено на пізніше. За попередньою інформацією, ця гра відбудеться наприкінці вересня.

Матч туру

У суботу, 24 серпня, у День Незалежності України відбувся лише один поєдинок. Зате який! У грі «Олександрії» та «Шахтаря» було забито аж сім м'ячів, і щонайменше два з них можна назвати шедеврами. А ще в тій грі був автогол, пенальті, камбек і поразка чемпіона. Такий футбол усім нам, безперечно, потрібен.

Голи туру

Крутий м'яч у першому турі у ворота «Ворскли» забив капітан «Шахтаря» Матвієнко. Той дальній постріл Миколи вже зараз називають претендентом на гол сезону. Проте у грі четвертого туру «Олександрія» – «Шахтар» подібний шедевр залетів уже у ворота «гірників». Півзахисник олександрійців Калюжний зважився на удар здалеку, і м'яч, із рикошетом від штанги, поцілив майже у верхній кут воріт Різника.

Чудовий гол у тій самій грі, але вже в інший бік, забив півзахисник «гірників» Педріньйо. Бразилець з-за меж штрафного майданчика по дузі відправив м'яч у дальню дев'ятку.

Тур виявився багатим на красиві голи. Дуже красивий м'яч був забитий і у Житомирі, де зустрічалися «Полісся» та «Оболонь». Господарі розгромили свого суперника 4:0, а один із м'ячів відправив у сітку воріт Гуцуляк. Вінгер спочатку обіграв двох опонентів, а потім, не входячи до штрафного майданчику, шикарним крученим ударом зняв павутиння з дальньої дев'ятки воріт. Це перший гол Гуцуляка за «Полісся».

Невдаха туру

Не пощастило, то не пощастило. Два перші м'ячі «Шахтаря» у грі проти «Олександрії» – фактично авторства центрбека суперників Шабанова. У першому випадку Артем у падінні головою переправив м'яч за комір своєму кіперу, а в другому – підкоригував удар Криськіва.

Герой туру

УПЛ

Найкращий матч у виконанні Олександра Філіппова. Завдяки вдалим та рішучим діям цього форварда «Олександрія» зуміла не лише повернутися в гру, програючи 0:2, а й вирвати перемогу у чемпіона. В активі Олександра – три забиті м'ячі. У першому випадку Філіппов використав помилку захисника і точно пробив повз воротаря, у другому – реалізував пенальті, а у третьому – здійснив блискучий рейд від центру поля й розправився з голкіпером.

Слова туру

Після поразки від «Олександрії» головний тренер «Шахтаря» Марино Пушич не приховував ні свого розчарування, ні своєї злості: «Я дуже розчарований результатом. І не лише ним, а й тим, як ми віддали гру. Для мене це неприпустимо, я дуже засмучений через це. Я чекав набагато більшого від своєї команди. Потрібно буде натиснути сильніше, працювати набагато старанніше, бути сконцентрованими, грубішими на полі в певних моментах, не дозволяти супернику повертатися в гру. Але за всієї моєї поваги, якщо ти пропускаєш чотири голи, граючи проти таких команд, то не заслуговуєш на перемогу».

Відставка туру

Після розгромної поразки від «Руха» головного тренера «Зорі» Юрія Коваля було відправлено у відставку. За наявною інформацією, Коваль залишиться працювати у структурі луганського клубу. А ось новим-старим наставником команди став Младен Бартулович.

Розгром туру

Ще один хет-трик був зафіксований у поєдинку «Полісся» – «Оболонь». Півзахисник житомирської команди Назаренко відзначився трьома влучними ударами у воротах «пивоварів». Це його перший хет-трик у кар'єрі.

Вилучення туру

У компенсований час до матчу «Кривбас» – «Інгулець» було вилучено головного тренера команди з Петрового Василя Кобина. За надмірні емоції. Після гри молодий наставник перепросив за свою поведінку, вибачившись у вболівальників, суперників та суддів.

П'ята туру

Такі голи у нашому футболі побачиш нечасто. Форвард «Кривбаса» Кожушко у грі проти «Інгульця» вразив ворота суперників ударом п'ятою. Але, на жаль для команди з Кривого Рогу, цей «ексклюзив» приніс їй лише нічию.

Подія туру

«Лівий берег» здолав «Чорноморець» - 1:0. Це дебютна, історична перемога «Лівого берега» у рамках елітного дивізіону країни. Перемогу команді з Київської області приніс точний удар у середині першого тайму Якиміва.

Оказія туру

Через екстрене відключення електрики в Ковалівці під час матчу «Колос» – «Верес», перервалась телетрансляція поєдинку. У першому таймі проблем не було, а ось другу половину зустрічі почали транслювати із 64 хвилини. І єдиний гол у матчі – авторства Шарая – у трансляцію не потрапив.

Тривога туру

Матч ЛНЗ – «Карпати» мав розпочатися у понеділок о 13.00, проте через довготривалу повітряну тривогу початок поєдинку довелося змістити аж на шість годин. Поєдинок розпочався о 19.00. І завершився вольовою перемогою господарів поля.

Символічна збірна туру

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
onco-clown
чумовой тур выдался, за такой УПЛ интересно следить