Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

US Open
| Оновлено 27 серпня 2024, 10:58
2384
1

Світоліна пояснила, чому не потисла руку росіянці, що змінила громадянство

Українка впевнена, що Еліна Аванесян змінила громадянство заради власної вигоди

| Оновлено 27 серпня 2024, 10:58
2384
1
Світоліна пояснила, чому не потисла руку росіянці, що змінила громадянство
Getty Images/Global Images Ukraine. Еліна Світоліна

Українська тенісистка Еліна Світоліна прокоментувала той факт, що тиждень тому не подала руку представниці Вірменії Еліні Аванесян після перемоги в другому раунді (6:4, 6:3) на турнірі в Монтерреї.

Раніше Аванесян мала російський паспорт. На початку серпня вона почала виступати під прапором Вірменії.

«Що я можу сказати тим людям, які негативно на це відреагували? По-перше, я вже не так багато читаю X (Твіттер), я щось чула від своєї команди. Сама я туди так часто не заходжу. Мені здається там багато недобрих людей, які залишають коментарі, не розуміючи, через що ти проходиш. Звісно, є й хороші люди, але є багато нехороших. І вони пишуть жахливі речі не тільки тенісистам, але взагалі відомим людям.

Так, я знаю, що вона змінила громадянство, але це не єдиний момент, який для мене важливий. Річ також у тім, щоб мати позицію, що ти виступаєш проти дій російської влади і проти того, що відбувається в Україні, проти всієї тієї біди, яку росія чинить нашим невинним людям. Я не чула такої позиції від неї. Коли ви змінюєте громадянство заради власної вигоди – це одна справа. Коли ви змінюєте його через засудження геноциду, який чинить російська армія, – це інша», – сказала Еліна на прес-конференції після матчу першого раунду на US Open.

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Nick.Grabowski
Куди краще тиснути руки політичним хвойдам (які обслуговали потреби та цілували зади масковскім друзьям та партії регіонів до 2014 року, а деякі навіть до 2022), які потім швиденько переодягнули політичні труси в 2022 році (тобто стали "патріотами", тепер розказують "как нужна родіну любіть").