Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
|
42
0

Колос – Верес. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Настав час одній із команд зачепитись за першу перемогу в цьому розіграші

Колос – Верес. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
УПЛ

У понеділок, 26 серпня, в с. Ковалівка на стадіоні «Колос» відбудеться матч четвертого туру Української Прем'єр-ліги з футболу, в якому зіграють ковалівський «Колос» і рівненський «Верес». Стартовий свисток рефері Анастасії Романюк з Івано-Франківська пролунає о 18:00 за київським часом.

Колос


У новий сезон ковалівський «Колос» заходить на чолі з головним тренером Олександром Поздєєвим, якому довірили рятувати команду в кризовому становищі під час минулого сезону. Однак Ярослав Вишняк уже давно не керує основним складом «колосків» безпосередньо, але «його справа» все ще живе. Гольова засуха ніяк не покине Ковалівку, хоча до цього були передумови, коли сезон тільки починався.

Під час поточного трансферного вікна «Колос» намагався не втратити ключових футболістів, однак відхід Кирила Фесюна до донецького «Шахтаря» був питанням вирішеним, як і завершення кар'єри Вадимом Мільком або ж закінчення термінів оренди Дмитра Топалова та Андрія Тотовицького. У підсумку, залишився лише Валерій Бондаренко для центру оборони, до якого також із «Шахтаря» приєднався Едуард Козік, а Ігор Харатін, Максим Третьяков і Данило Алефіренко мали посилити центр поля.

Однак це все лише на папері, тоді як на практиці результати команди з Ковалівки невтішні. Жодної перемоги, дві нічиїх і виліт з Кубка України посеред минулого тижня за підсумком домашньої серії пенальті проти «Оболоні». Єдиний плюс у цій історії полягає в тому, що у «колосків» було на добу більше для відновлення, ніж у «пивоварів», що, з урахуванням ротації складу, не так вже й погано.

Утім, сезон тільки стартував, а «Колосу» вже потрібен тайм-аут. Необхідно тверезо оцінити ситуацію і не повторити досвід із тим же Вишняком, якого просто перетримали на посаді на шкоду результатам. А то ці два очки проти «Оболоні» (2:2) та «Інгульця» (0:0) можуть випадково виявитися цілком непоганим результатом.

Верес


Два сезони поспіль рівненський «Верес» брав участь у плей-офф боротьби за виживання, що, напевно, не влаштовує керівників амбітного проекту. Саме тому «червоно-чорні» в поточне трансферне вікно без діла не сиділи і спробували одночасно і розвантажити склад, і знайти когось нового з тих виконавців, які підходять під ігровий малюнок Олега Шандрука. Зробити це в умовах скромних фінансових можливостей, очевидно, непросто.

Більшість новачків «Вереса» – вільні агенти і, меншою мірою, орендовані футболісти. Окрім нападника Самуеля Нонго, за якого заплатили 100 тис. євро турецькому «Адана Демірспор», але в справі цього виконавця ніхто ще не бачив. Втім, як і перемог рівнян у чемпіонаті. З цим у них усе, як і раніше, йде туго.

У «Вереса» також був матч Кубка посеред минулого тижня і досить успішний – «Металіст 1925» щойно призначив Патріка ван Леувена, і вже в першій грі його огріли розгромом представники УПЛ (4:0). Невеликий бонус для команди, яка до цього забила за три матчі один гол, хоча й у ворота «Динамо» (1:2), а також набрала один бал, нехай і після нічиєї проти «Карпат».

Важливо зазначити, що всі три матчі чемпіонату до цього команда Шандрука грала вдома, а тепер проведе перший виїзд сезону в рамках чемпіонату. Досвід минулого сезону підказує, що у «Вереса» без рідних фанатів можуть бути серйозні проблеми. На те він і народний клуб.

Історія зустрічей


Футбольні шляхи «Колоса» і «Вереса» раніше перетиналися 11 разів у рамках Прем'єр-ліги, Першої та Другої ліг, а також Кубка України. Спостерігається перевага за кількістю перемог на користь клубу з Ковалівки – 9 успішних матчів проти однієї перемоги «червоно-чорних» і ще одна гра завершилася нічиєю. Різниця голів – 20:7. Найбільша перемога «Колоса» – 3:0 (2015), «Вереса» – 2:1 (2016). Команди востаннє грали наприкінці лютого цього року, коли голи Андрія Цурікова та Гітіса Паулаускаса принесли перемогу «колоскам» на рівненському «Авангарді» (2:0).

Феміда


Головним арбітром майбутньої гри стане 40-річна Анастасія Романюк з Івано-Франківська, яка на своєму рахунку має вже 24 матчі в рамках «елітного» дивізіону. Боковими рефері стануть Марина Стрілецька та Тарас Клименко, а резервним арбітром відпрацює Софія Причина. На матчі буде присутня система VAR на чолі з Дмитром Панчишиним, якому допомагатиме Сергій Приступа. У Романюк є досвід проведення матчу за участю «Колоса» – 2 перемоги, 1 нічия, тоді як із «Вересом» вона перетиналася п'ять разів – 1 перемога, 4 поразки.

Орієнтовні склади


«Колос»: Горох – Цуріков, Бондаренко, Бурда, Поправка – Оріховський, Демченко – Алефіренко, Гагнідзе, Ільїн – Безбородько.

«Верес»: Кожухар – Морозко, Вовченко, Мельник, Протасевич – Дахновський, Яго, Кучеров, Шарай – Степанюк – Мрвальєвич.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що в матчі за участю «Колоса» знову буде не до голів.

Прогноз Sport.ua
Колос Ковалівка
26 серпня 2024 -
18:00
Верес
ТМ 2.0

26 серпня, понеділок

«Колос» – «Верес»
с. Ковалівка. «Колос». 18:00
Пряма ТБ-трансляція – УПЛ ТБ
КОЛОС – ВЕРЕС. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Анастасія Романюк (Івано-Франківськ)
Прогноз от Sport.ua – 1:0
Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.