Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 23 серпня 2024, 23:32
404
1

КОСОВСЬКИЙ: «Динамо в Австрії зробить ставку на швидкий гол»

Екс-гравець киян оцінив виступ киян у матчі Ліги чемпіонів

| Оновлено 23 серпня 2024, 23:32
404
1
КОСОВСЬКИЙ: «Динамо в Австрії зробить ставку на швидкий гол»
Getty Images/Global Images Ukraine

Колишній гравець збірної України та «Динамо» Віталій Косовський в розмові з кореспондентом Sport.ua оцінив шанси київської команди взяти реванш в австрійського «РБ Зальцбург» за поразку (0:2) в 4-му раунді кваліфікації Ліги чемпіонів:

– Я з нетерпінням очікував цього протистояння в Любліні, й мої сподівання виправдались: суперники продемонстрували видовищний футбол, потішили інтенсивністю. Звичайно, не обходилося без індивідуальних помилок, але, на жаль, ними краще скористався «РБ Зальцбург».

– Команди здивували якимись тактичними заготовками?

– Ні, як і очікувалося в наступі використовували попереду трьох виконавців, а динамівці біля своїх володінь переходили на схему 4–2–3–1.

– Багато експертів в своїх коментарях стверджували, що для киян все могло закінчитися інакше, коли б на початку матчу Андрій Ярмоленко реалізував хоча б один зі своїх гольових моментів.

– Можливо, але, що зараз загадувати. От гості забивали дуже вчасно. В дебюті біля їхніх володінь виникали загрози, проте обійшлося. На 29-й хвилині скористалися разючою контратакою, яка завершилася ефектним взяттям воріт, що допомогло збити наступальний порив номінальних господарів й відчути себе впевненіше. А реалізований відразу після перерви пенальті зробив гостей фаворитами поєдинку в Любліні.

– «Зальцбург» сподобався?

– Так, навіть не віриться, що в лавах гостей були переважно молоді футболісти. Вони чудово навчені, їхня інтенсивність вражає, все виконують вчасно, згадайте їхній пресинг в третій зоні. Перспективна команда. Й тому хочеться похвалити динамівців, які незважаючи на такий розвиток подій чітко дотримувалися своєї лінії в пошуках найкоротшого шляху до воріт суперника. Й дуже шкода, що й після перерви підводила реалізація, бо навіть один забитий м'яч значно підвищував шанси пробитися до основної частини Ліги чемпіонів.

– Тоді на що сподіватися українським шанувальникам футболу в повторному протистоянні цих суперників наступного тижня в Австрії?

– Те, що буде вперта боротьба буквально на кожному клаптику футбольного поля – не сумніваюсь. Як на мене, динамівці будуть робити ставку на швидкий гол, тому не виключена поява в стартовому складі мобільних Олександра Тимчика та Назара Волошина. Якщо кияни заб'ють першими, то відразу повернеться інтрига, а, беручи до уваги молодість гравців «РБ Зальцбург», їм може забракнути холоднокровності, не обійдеться без помилок. Сподіваюсь, що керманич киян Олександр Шовковський прораховує зараз всі варіанти й зупиниться на тому, який принесе найбільше користі. Я налаштований оптимістично.

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
antt
Цікаво Зальцбург ці поради читає чи їм це немає значення. Бо про своє бачення Шовковський недавно сказав повідомить лише своїм гравцям.