Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Німеччина
|
1217
0

Більше не нудно: 4 причини дивитися новий сезон Бундесліги

Розповідаємо про цікаві моменти чемпіонату Німеччини

Більше не нудно: 4 причини дивитися новий сезон Бундесліги
Getty Images/Global Images Ukraine

Бундесліга стартує останньою з топ-чемпіонатів. Але це не означає, що німецька ліга буде менш цікавою. Навпаки, минулого сезону сталося надто багато подій, оглядаючись на які, можна припустити, що німецький чемпіонат перестане бути нудним. А в новому сезоні має бути особливо цікаво одразу з кількох причин.

Непереможний Баєр

Баєр став головною сенсацією минулого сезону. Не те, щоб хтось недооцінював "фармацевтів", просто всі вже звикли до того, що за будь-яких розкладів чемпіоном буде Баварія. Однак Хабі Алонсо дозволили собі з цим не погодитись. У результаті цього Баєр під його керівництвом провів історичний сезон. Фармацевти не лише стали чемпіонами Німеччини, а й пройшли всю дистанцію без поразок, поступившись лише Аталанті у фіналі Ліги Європи.

Баєр є фаворитом і нового сезону. "Фармацевти" провели справді сильну кампанію, оформивши золотий дубль із чемпіонату та Кубка Німеччини, тому цілком справедливо, що від команди чекатимуть нових подвигів. І вона вже зробила один, обігравши Штутгарт у матчі за Суперкубок Німеччини, виступаючи у меншості. Захист титулу стане великим викликом для Баєра. Але, не відпустивши нікого з ключових гравців, "фармацевти" дали зрозуміти, що налаштовані продовжувати погоню за трофеями.

Баварія з Компані

Getty Images

Без перебільшень Баварія шокувала весь футбольний світ, призначивши Венсана Компані на посаду головного тренера. Призначення молодого Юліана Нагельсмана теж було сюрпризом свого часу, але його можна було зрозуміти. По-перше, він німець. По-друге, він мав досвід тренерської роботи в Бундеслізі та Лізі чемпіонів. Компані успішно працював з Бернлі у Чемпіоншипі, але провалився в АПЛ, відправивши клуб знову до другого дивізіону. І після цього молодого фахівця призначають до одного з найвибагливіших клубів світу.

Баварія під керівництвом Компані – одна з головних інтриг нового сезону в Бундеслізі. Це може стати як успішним рішенням мюнхенського клубу, так і провальним. У Баварії стверджували, що прагнуть єдності та покращення атмосфери після напруженого періоду з Томасом Тухелем, але явних ознак позитиву не видно. Контракти з Альфонсо Девісом та Йоуза Кімміхом не продовжено. Леона Горецьку взагалі виганяють майже прямим текстом, не даючи навіть шансу проявити себе перед новим тренером. Але одне можна сказати напевно: Баварія робить все для того, щоб інтрига в Бундеслізі зберігалася.

Молоді тренери

Бундесліга взяла курс на молодих тренерів. Поки що незрозуміло, що це – тенденція чи збіг, але у чотирьох із п'яти команд, які завершили минулий сезон на відповідних позиціях, молоді тренери. Алонсо (Баєр), Компані (Баварія), Нурі Шахін (Боруссія Д), Себастьян Хенесс (Штутгарт) – усі вони є молодими фахівцями. Марко Розе з РБ Лейпциг не вписується в цю компанію, але й назвати його старим язик не повертається. І від усіх цих наставників можна очікувати сюрпризів у новому сезоні.

Алонсо вже показав себе хорошим фахівцем. Навіть якщо Баєр проведе невдалий сезон, що малоймовірно, до нього не буде жодних питань. Хабі вже написав історію. Те саме, хоча в трохи меншому масштабі, можна сказати про Хенесса, який вивів Штутгарт до Ліги чемпіонів. Це велике досягнення, насправді, з огляду на те, що за сезон до цього "шваби" брали участь у стикових матчах за право залишитися в Бундеслізі. Шахін, як і Компані, поки що загадка, але, на відміну від бельгійця, він добре знає свій клуб зсередини. Від Боруссії, до речі, також є певні очікування після виходу у фінал Ліги чемпіонів.

Стійкий Лейпциг

Getty Images

Лейпциг провів хороше літо. По-перше, "бики" зберегли своїх найкращих бомбардирів – Лої Опенду та Беньяміна Шешко. До другого був особливо великий інтерес. На гравця претендували Мілан, Барселона, Челсі, Арсенал та Манчестер Сіті. У хлопця вистачило сміливості відмовити всім цим клубам та продовжити контракт з "биками". Показово також те, що орендований у ПСЖ Хаві Сімонс повернувся до Лейпцигу ще на один сезон. На голландця претендувала Баварія, але він відмовив мюнхенцям і повернувся до "биків". Це теж оренда, але головне те, що клуб зберіг гравця, який добре проявив себе минулого сезону.

Усе це свідчить про те, що Лейпциг перестає працювати на експорт. Так, "бики" продали Дані Ольмо до Барселони за 55 млн євро, але тут є кілька факторів. По-перше, іспанець сам хотів повернутися до рідного клубу. По-друге, на ці гроші німці купили трьох гравців: голкіпера, півзахисника та вінгера. Таким чином, Лейпциг і зміцнився, і зберіг майже всіх ключових гравців. Бики вже давно псують життя суперникам у Бундеслізі та регулярно виходять до Ліги чемпіонів. Стійкий Лейпциг – плюс для всього німецького футболу. Такі клуби потрібні Бундеслізі для підвищення видовища та конкурентоспроможності, яка у новому сезоні має бути на високому рівні.

Текст: meta.ua/sport

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Мареска після матчу Ліги конференцій пояснив, чому помиляється Мудрик
Футбол | 23 серпня 2024, 00:55 4
Мареска після матчу Ліги конференцій пояснив, чому помиляється Мудрик

За словами коуча, помилки пов'язані не з якістю, а з нечітким прийняттям рішень

Без шансів і перспектив. Кривбас програв Бетісу у першому матчі
Футбол | 22 серпня 2024, 22:52 104
Без шансів і перспектив. Кривбас програв Бетісу у першому матчі

Криворіжці не змогли зупинити представника Ла Ліги

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.