Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 22 серпня 2024, 18:22
202
2

ГАГАРІН: «Бетіс може похвалитися наявністю гравців, а у нас є Вернидуб»

Віцепрезидент криворізького «Кривбаса» відповів на декілька питань щодо єврокубкових матчів

| Оновлено 22 серпня 2024, 18:22
202
2
ГАГАРІН: «Бетіс може похвалитися наявністю гравців, а у нас є Вернидуб»
ФК Кривбас. Артем Гагарін

Віцепрезидент криворізького «Кривбаса» Артем Гагарін відповів на декілька питань щодо єврокубкових матчів:

– Артеме Сергйовичу, як у таборі «Кривбаса» сприймають виліт від «Вікторії»?

– За ці дві гри мені не соромно ні за хлопців, ні за клуб. Я бачив бажання, прагнення, вони грали з найсильнішою командою, яка могла нам випасти в цьому етапі. Були моменти, були помилки, був арбітраж – все було. Ми не програли якомусь ноунейму, адже минулого сезону «Вікторія» грала у чвертьфіналі і, мабуть, це про щось говорить. Тому спасибі, командо.

Окремо хотілося подякувати вболівальникам, які створили класну атмосферу. Це забуте відчуття для нас – грати на переповненому стадіоні. Підтримка була не тільки у «Вікторії», але і в нас. Також у кожному інтерв'ю я не перестаю дякувати нашим захисникам і захисницям. Завдяки їм ми можемо грати і розвивати футбол в Україні.

Гаразд, а яка «Вікторія» поза полем?

– За ці два матчі в нас склалися класні стосунки з представниками «Вікторії»: починаючи від тренера та гравців і закінчуючи керівництвом та президентом. Вони дуже високо оцінили «Кривбас».

Під час спілкування чеська сторона висловила своє захоплення Україною та українцями. Вони не розуміють, як ми граємо в футбол під час війни. Для них це щось неймовірне. Ми подякували їм за підтримку, адже саме «Вікторія» – один із клубів, який першим підтримав Україну після початку повномасштабного вторгнення.

«Бетіс» за класом значно сильніший за «Вікторію». Що може запропонувати «Кривбас»?

– Так, дійсно, «Бетіс» може похизуватися наявністю гравців, які коштують десятки мільйонів і самотужки вирішують матчі, але в нас є Юрій Вернидуб і є команда. Юрій Миколайович вміє робити сенсації. Я вірю в нашу команду, бо інакше навіщо займатись футболом та виходити на поле, якщо не вірити?!

З іспанцями Вернидубу таланить. Сподіваєтесь на щось подібне, як свого часу Більбао із «Зорею» чи Мадриді у «Шерифі»?

– Говорити лише про фартовість буде неповагою до Юрія Миколайовича. В цілому треба сказати, що в нас класний тренер. Людина, яка заслуговує на повагу не тільки як футбольний фахівець, тому що всі стали забувати про 2022 рік, коли Юрій Миколайович, маючи діючий контракт за кордоном, дізнавшись про те, що відбувається тут, повернувся до України та вступив до лав ЗСУ. І, що важливо, не прикривався контрактом та обов’язками перед клубом, а приїхав прямо з матчу Ліги Європи.

Юрію Миколайовичу 58 років, але він тягав снаряди, був такелажником, виїздив на позиції, відпрацьовував по ворожих позиціях, були прильоти і з ворожої сторони, були контузії, були і загиблі побратими. Так співпало, що боронив він нашу країну саме на криворізькому напрямку, коли ворог був у 50 кілометрах від нашого міста. За все це йому окрема повага і вдячність. А тим, хто намагається знецінити все це, як кажуть: «Бог їм суддя».

Після першої гри з «Бетісом» у вас буде гра чемпіонату з «Інгульцем» вдома. «Кривбас» буде переносити матч, як це зробило «Динамо»?

– Перед стартом чемпіонату саме ми були ініціаторами відміни переносів матчів. Ми розуміли наслідки, але це ті рівні умови для всіх, про які ми завжди говоримо. Рішення було ухвалене за двох винятків: клуби пішли назустріч Олімпійській збірній і командам, які вийшли в плей-оф єврокубків.

Було перенесено частину матчів першого туру, а також була домовленість, якщо олімпійці би вийшли в плей-оф, сприймати це як форс-мажор і за регламентом переносити матчі команд в яких два і більше представника Олімпійської збірної. Також клуби, які вийшли в плей-оф кваліфікації єврокубків, можуть перенести свій матч за ініціативи інших клубів УПЛ. Це було погоджено заздалегідь, хоч ми голосували проти, але рішення прийняли більшістю.

Що стосується гри з «Інгульцем», ми все ж таки залишимось на своїй позиції і не будемо переносити матч. Ми плануємо повертатись зі Словаччини в Кривий Ріг, зіграємо матч, переїдемо в Молдову, сядемо на літак і полетимо в Іспанію. Ось в такому темпі ми і живемо з початку серпня. Ми виступаємо за рівність і всі повинні мати однакові умови. Всі! Від наших «грандів» – до дебютантів УПЛ.

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Ros
Пригодиться, коли треба руку не потиснути
Falko
Тупий, ще тупіший.
"У Бетиса є гравці, а в нас є Вернідуб". Цікаво, Гагарін колись у житті, може в дитинстві, чув ім'я "Мануель Пелегріні"? Хоча, так Пелегріні в ЗСУ не служив, це все змінює.