Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 22 серпня 2024, 00:57
4877
201

Поразка на тлі люблінського дощу. Динамо поступилося Зальцбургу

Але все одно володар путівки до групового етапу ЛЧ визначиться лише за тиждень

| Оновлено 22 серпня 2024, 00:57
4877
201
Поразка на тлі люблінського дощу. Динамо поступилося Зальцбургу
Getty Images/Global Images Ukraine

Київське «Динамо» провело перший матч із австрійським «Зальцбургом» у рамках плей-оф кваліфікації Ліги чемпіонів.

Кияни активно розпочали зустріч, намагаючись швидко доставляти м'яч до штрафного майданчика суперників. І перший гострий момент біля воріт «Зальцбурга» не забарився. Шапаренко вивів на ударну позицію Ярмоленка, але Андрій почав фінтити та втратив шанс.

Гості відповідали позиційними атаками, але «біло-сині» уважно грали в обороні, не залишаючи вільних зон біля свого штрафного майданчика. Команди намагалися не затримувати м'яч у центрі поля, інтенсивно розвиваючи свої наступальні дії. Активні фланги киян та вертикальні передачі завдавали чимало проблем австрійцям, але по-справжньому гольових моментів біля воріт Бласвіха не було. Неприємним моментом для «Зальцбурга» стала вимушена заміна Терзича, який не зміг продовжити матч через пошкодження.

А в середині першого тайму «бики» провели стрімку атаку, яка завершилася плачевно для киян. Єо в центрі поля на прийомі обіграв Попова і зробив передачу на хід Доржелесу, який точно пробив у кут.

Забитий гол надихнув гостей і вони заграли агресивніше. Особливо довелося похвилюватися після удару під поперечину у виконанні К'єргора, після якого блискучу реакцію продемонстрував Бущан. У «Динамо» згадаємо удар Караваєва: захисник із гострого кута пробив поряд із ближньою штангою.

Друга половина зустрічі розпочалася з ще одного шокового моменту для динамівців. Караваєв у штрафному майданчику киян збив Єо, і арбітр вказав на 11-тиметрову позначку. Пенальті холоднокровним ударом реалізував К'єргор. «Біло-сині» одразу могли відіграти один забитий м'яч, але швидка атака киян завершилася ударом Ярмоленка вище воріт.

Ситуація змушувала киян великими силами йти в атаку, і вони активно шукали шляхи до штрафного майданчика суперників. Це був усвідомлений ризик, адже вільними зонами на половині поля «Динамо» «бики» цілком могли скористатися. І це мало не зробив Глух. Ізраїльтянин бив зблизька, але Бущан врятував київську команду від ще одного пропущеного м'яча.

Час минав, а рахунок, який категорично нас не влаштовував, залишався незмінним. «Бики» сконцентрувалися на утриманні прийнятного результату і не давали простору «біло-синім» на своїй половині поля. Для виправлення ситуації тренерський штаб Шовковського вдався до нестандартного ходу, відправивши на вістря атаки Волошина. Хороший шанс розкрити ворота «Зальцбурга» втратив Брагару, який не зумів замкнути навіс Шапаренка. Дивом м'яч не опинився у сітці після удару Попова: захисник замкнув навіс із кутового та м'яч влучив у штангу.

На жаль, динамівці так і не змогли змінити рахунок, який сильно погіршив шанси «Динамо» на вихід до групового раунду Ліги чемпіонів. У Зальцбурзі команди зіграють 27 серпня.

Ліга чемпіонів. Раунд плей-оф. Перший матч

«Динамо» – «Зальцбург» – 0:2

Доржелес, 29, К'єргор, 50, пен

Попередження: Шапаренко (в перерві), Дубінчак, 81 – ван дер Бремпт, 78

«Динамо»: Бущан – Караваєв (Тимчик, 71), Попов, Михавко, Дубінчак – Бражко (Михайленко, 64), Шапаренко – Ярмоленко (Волошин, 64), Піхальонок, Кабаєв (Супряга, 88) – Ванат (Брагару, 71)

«Зальцбург»: Бласвіх – Дедич, Пентковськи, Беду, Терзич (ван дер Бремпт, 26) – Бідструп, Гурна-Дуат (Дагім, 69), К'єргор (Ратков, 86) – Доржелес (Капальдо, 69), Єо (Лукич, 69), Глух

Арбітр: Сандро Шерер (Швейцарія)

«Арена Люблін» (Люблін, Польща)

ДИНАМО - ЗАЛЬЦБУРГ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

50’
ГОЛ ! З пенальті забив Маурітс Кергор (РБ Зальцбург).
29’
ГОЛ ! М'яч забив Нене Доргелес (РБ Зальцбург).
Оцініть матеріал
(42)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 201
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
sahka1981
Наче ж і нормально грали, рахунок не зовсім по грі, мали забивати, але помилки все вирішили, знову Караваєв на рівному місці пенальті привіз. А австрійці, солянка з легів, дуже різкі і в пас  швидко грають. В нас Ярмола чимало моментів запоров, Ванат не вразив. 
Ну' ще раз, свою задачу мінімум ДК виконало, в попередніх двох матчах.
А свої моменти потрібно забивати в таких матчах. 
vitaha33
Ще 2 роки назад ми програвали кіпріотам, короче всім під ряд. Зараз команда ГРАЄ, Шовковський поставив красиву гру, ми винесли без проблем Партизан, перемогли фіналіста ЛЄ, і сьогодні виглядали негірше постійного учасника ЛЧ. Не склалось. Нажаль. Проти молодих і талановитих треба грати жорстко, їх ламати, тоді пацани знічуються. Шанси невисокі, але вони є, максимально жорстко зіграти, забити першими у грі відповіді.
nick07
Переможець пари вже відомий, навряд чи ДК спроможне відіграти 2 м'ячі.
Добре що є ЛЄ.
Ну і напевно Ігор Суркіс дуже любить дивитись матчі ЛЧ вдома на великому екрані на затишній дачі, інакше як пояснити його небажання підсилювати склад
Ну і при всій повазі до Ярмоли він вже не тягне матчі такого рівня
Умник
Обидно. Не заслужено.
Спасибо команде.
Макс Максов
Дурний пенальті + нереалізовані моменти = ЛЄ(
Gargantua81
играли вроде и лучше, но проиграли.
Динамо учится играть первым номером, но без сильного форварда это делать трудно. Владение должно заканчиваться эффективной реализацией.
Cityzen83
Ну такое. До пропущенного гола я кайфовал от игры Динамо, вспоминая прошлый сезон, когда игра была похожая на полное гуано. Если честно, то думал, что ещё от сербов вылетят. Поэтому выход в ЛЕ, особенно в сравнении с прошлым сезоном- это огромный прорыв. В этом матче было бы логично, если бы была ничья. Но - это футбол, как говорил Лобановский. П.С. Ванат -  вообще ниочем в этих матчах нынешнего сезона. Очень слабо.
Test
Хороша гра, дуже погана реалізація... Ярмолу випускати в кінці 2 тайму і буде щастя + потрібен нападаючий для конкуренції , бо Ванат то хоче але покищо  не може.
samird
Динамо примудрилося програти матч, який за грою та моментами мали вигравати. Моментів (чудових!) створили більше ніж за всі матчі старту сезону. Тепер відіграти 2 мʼячи буде практично нереально.
Віктор Коробка
Динамо 24 року виглядає набагато сильніше, ніж у 23-му, але... Потрібні нападник та ц. захисник. 
Boodya
Bulba_sumkin
21.08.2024 23:43
Не везет дыке, мало братья суркисы задонатили патриарху кириллу, не домолился он за эту офшорную помойку))
.......
1)Чекаю скріни транзакцій переводу суркісом в рпц.
2) чому "патриарх кирилл" а не гуньдяєв?
От п.зданув же, а не вивезеш, ну ти звичайно і кадр)
Vovan78
Після такої гри у Ваната контракт Наполі в кармані!
sania
Скажений нефарт. Але за команду не соромно.
Roman
В першу чергу потрібен нападаючий, який зможе поборотись за мяч, прикрити корпусом, завдати удар, в Динамо зараз таких нема.
New Zealander
Те що ДК все ще тримає в себе такого гравця як Супряга який не забивав в офіційних матчах вже 4 роки, це говорить про рівень команди. 
Pavel_i_CO
По грі, та по моментам , повинна була бути мінімальна перемога Биків 2-3. Команди показали добротний футбол. Всім вболівальникам Динамо Київ тихої ночі 
Diesel
маємо те що маемо))
далі побачим
FunnyCat_____
все просто, даже уровень Зальцбурга позволяет наказывать за фривольности в обороне и плохую реалиацию!
два привоза -  два гола, Ярмоленко, Брагару, Шапаренко -  должны были хотя бы что то отквитать  -  но имеем что имеем 
Chieftain
П✓здабол обісраний puma, може відповіси, як це бути головним п✓здаболом на сайті!?
Весняна Сова
Дзеркалочка вiд джерс