Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 18 серпня 2024, 21:29
5294
27

Мудрик тут не допоможе. Манчестер Сіті впевнено розібрався з Челсі

Енцо Мареска розпочав сезон із поразки на власному полі

| Оновлено 18 серпня 2024, 21:29
5294
27
Мудрик тут не допоможе. Манчестер Сіті впевнено розібрався з Челсі
Getty Images/Global Images Ukraine

Сезон англійської Прем’єр-ліги стартував напередодні сімома поєдинками першого туру, серед яких ми відзначали й перемогу лондонського «Арсенала». Таким чином уже на старті кампанії чинний чемпіон країни, «Манчестер Сіті», не мав права відставати від своїх конкурентів у боротьбі за збереження трофею, однак суперник у колективу Хосепа Гвардіоли все ж таки був вище за рангом, аніж «Вулвергемптон».

Лондонський «Челсі» був першим, кому випала нагода перетнути дорогу чинним чемпіонам, які тиждень тому додали до клубного музею новий експонат – на полі легендарного «Вемблі» здобули Суперкубок країни в двобої проти сусідів за містом у особі «Юнайтед», тож настрій у «містян» був відповідний. А в «пенсіонерів» тим часом був новий головний тренер, купа нових підписань та купа запитань перед новим футбольним роком.

Якщо чесно, то менше цих самих питань до команд після цієї гри точно не стало. Як до «Челсі», так і до «Манчестер Сіті» було достатньо претензій за ходом протистояння, але до «синіх» усе ж таки більше. Бо вони не впорались із чинним чемпіоном – саме так, одразу відкриємо всі карти й зруйнуємо інтригу.

Бо її насправді й не було безпосередньо на полі. Одразу помітно стало – «містяни» будуть домінувати, а завданням «пенсіонерів» буде зловити їх на помилках. А що робити, якщо суперники не помиляються? А от цього Енцо Мареска не вигадав. Ініціатива в «Челсі» з’явилась тільки тоді, коли йому її передали, але було вже трохи запізно.

Бо «Манчестер Сіті» вийшов уперед на 18 хвилині, коли пас Доку з лівого флангу Бернарду Сілва продовжив на Голанда, а той переграв захисників та воротаря в центру штрафного. Бокових зон захисту «синіх» наче й не існувало, бо той-таки Доку знищував їх що на одному боці поля, що на іншому. А от протиставити виходам Льюїса до атаки можна було б Михайла Мудрика, та де там – у Марески своє бачення й українця в ньому наразі не існує.

Але «Челсі» все одно, як не дивно, зумів забити в першому таймі. Щоправда, Джексон це зробив із офсайду під час добивання відскоку від Едерсона, після дальнього удару Палмера. І якщо тоді форвард господарів переграв бразильського воротаря з порушенням правил, то вже після перерви мав це робити чисто, але пробив точно в суперника із значно ближчої відстані.

А це був найкращий момент «Челсі», напевно, у всьому протистоянні, бо більше створити не вдалось, або не дозволили – тут будь-яка точка зору буде вірною. Натомість «Сіті» ще раз підтиснув у пресингу наприкінці матчу й Ковачич дальнім ударом із лівого флангу, після перехоплення, засмутив свою колишню команду.

За тиждень лондонський «Челсі» гостюватиме у «Вулвергемтона», тоді як до цього встигне зіграти вдома перший матч кваліфікації Ліги конференцій УЄФА проти швейцарського «Серветта», а «Манчестер Сіті» прийматиме «Іпсвіч».

Англійська Прем'єр-ліга. 1-й тур.

«Челсі» – «Манчестер Сіті» - 0:2

Голы: Голанд, 18, Ковачич, 84

Попередження: Кайседо, 89 – Голанд, 66

«Челсі»: Санчес – Кукурелья (Ренату, 79), Колвілл, Фофана, Гюсто – Лавія (Дьюзбері-Голл, 67), Кайседо – Нкунку (Нету, 58), Енцо, Палмер – Джексон (Гую, 66).

«Манчестер Сіті»: Едерсон – Гвардіол, Діаш, Аканджі, Льюїс – Ковачич – Доку, Сілва, де Брюйне, Савіо (Фоден, 46) – Голанд.

Арбітр: Ентоні Тейлор (Вайсеншейв, Англія).

Стадіон: «Стемфорд Бридж» (Лондон, Англія).

Удари (у площину): 10 (3) – 10 (5)
Кутові: 4 – 3
Офсайди: 2 – 0.

ЧЕЛСІ - МАНЧЕСТЕР СІТІ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 24°C

Події матчу

84’
ГОЛ ! М'яч забив Матео Ковачіч (Манчестер Сіті).
18’
ГОЛ ! М'яч забив Ерлінг Холанд (Манчестер Сіті).
Оцініть матеріал
(47)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 27
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Boodya
Мудрик так вразив тренера на тренуваннях, що той вирішив взагалі його на поле не випускати.
Пам'ятаю новини про враженого тренера Челсі Мудриком 🥴
 😂😂
Вразив так вразив)
Saar
"Мудрик тут не допоможе". ви підняли настрій це дно ніде не допоможе!
Falko
Показово, що Мареска замінив лівого вінгера по позиції. Але випустив не Мішу, а Нету. Мудрик важливий гравець із важливою функцією - він лідер лавки.
Перець
Мурзіку  пох заробітну платню сплачують вчасно 
Vovan78
Тренери змінюються, а проблеми залишаються. Команди не має від слова зовсім. Це не командна гра, а броунівський рух. Не зрозуміло навіщо були передсезонні матчі, якщо і досі не сформовано основний склад. З більше 40 гравців сьогодні на поле вийшов Нету якого придбали декілька днів назад. А ще га заміну повиходили гравці прізвища яких відомі, мабуть тільки їхнім родичам і менеджерам Челсі. Судячи з реакції власника Челсі, що він не додивився матч до кінця у Марески дуже ясні переспективи ще до закінчення першої половини чемпіонату стати безробітним, а може навіть і раніше.
DK1961
Спорт уа продолжает упорно считать немудрика футболистом. Не спринтером на короткие дистанции, не регбистом (постоянно качающимся в зале ради поднятия на руки силиконовой руснявой дуры и убегающим с мячом за пределы футбольного поля), а именно игроком футбольной команды. Да?
1. Бестолковая беготня по полю с последним пасом либо никуда, либо в ноги сопернику.
2. Абсолютное неумение играть головой.
3. Потеря мяча при малейшем прессинге соперника.
4. Удары по чужим воротам в районы угловых флажков.
5. Влезание в свою штрафную площадку для помощи сопернику при атаке (отбирать мяч ОНО также не умеет).
6. Полное отсутствие даже намека на дриблинг.
ЭТО ФУТБОЛИСТ? Вы серьезно?!!!
Паша Мех
Ну такой себе заголовок!!!Да!Сити был сильнее и наиграл на победу!!!Но не сказать что уверенно!!! Ничего страшного.Только начало чемпа.Идем дальше!
Test
По традиції, найгірша оцінка знову у Мудрика, хоч він і на поле не виходив, але традиції порушувати не варто...  Чекаємо на чергову "купу" трасферів Челсі.... Їм потрібно викупити всіх, щоб вони нарешті в когось виграли та здобули якийсь титул, як казав кіт "Матроскін" :" Средсва у нас есть, у нас ума не хватает!"
kotofey_
Мудрик навіть не вийшов
KirTheKing
мареска если не будешь ставить Мишаню в основу, тебя выгонят и никуда больше не возьмут !!
Pavel_i_CO
Поки Мурзік сидів на лавці, міг би чимось корисним зайнятися - тату, селфі, русссская тьолка
Олександр
Мудрика хочуть продати але проблема та ж сама що у Зінченко .нема покупців
TolsTIyELF
Не игра а содомия насекомых. Мудрику нужно перейти из этой помойки в нормальный клуб нормального чемпионата. 
TolsTIyELF
Мудрика в Жирону - и он станет игроком уровня Месси.