Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 15 серпня 2024, 16:48
295
0

Чорноморець – Колос. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Обом командам потрібна перемога

| Оновлено 15 серпня 2024, 16:48
295
0
Чорноморець – Колос. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Чорноморець

У третьому турі української Прем'єр-Ліги сезону 2024-2025 у п’ятницю, 15 серпня, в Одесі зустрінуться «Чорноморець» та Колос». Господарі поля, які у перших двох поєдинках поки ще не здобули жодного залікового балу, прийматимуть команду з Ковалівки, яка хоч і не програла, але й не змогла перемогти у перших двох стартових поєдинках.

Чорноморець

Склад одеського клубу у порівнянні з минулим сезоном змінився майже на 90 відсотків. «Чорноморець» очолив Олександр Бабич, якому доводиться будувати нову команду. А склад одеситів поповнили воротар Артур Рудько з «Шахтаря», захисники Богдан Бутко із «Зорі» та Борис Лотоцький з вінницької «Ниви», півзахисник Богдан Білошевський з «Олександрії», нападники Олексій Хобленко з «ЛНЗ» і Денис Янаков з «Полісся», які вже мали досвід виступів за «Чорноморець» (останні троє). Також на правах оренди перейшли захисники «Шахтаря» Роман Савченко і Данило Удод, і перед самим стартом чемпіонату до команди приєдналися екс-капітан «Металіста 1925» Артем Габелок і форвард Кирило Попов з «Колоса». Також на старті УПЛ до команди перейшли Ярослав Кисіль з «Миная» та бразилець Кайо Гомес.

У перших двох стартових поєдинках одесити мінімально програли 1:0 «Кривбасу» та «Зорі». У цих матчах «Чорноморець» переважно робив ставку на оборону, і намагався шукати щастя біля воріт суперника. А зараз «Чорноморець» гратиме проти «Колоса», який ще жодного разу не зміг перемогти в Одесі. Може, цього разу «моряки» зможуть відкрити рахунок голів у новому сезоні, або навіть здобути позитивний результат.

Колос

У «Колоса» також у порівнянні з минулим сезоном відбулися зміни, але не такі значні, як у «моряків». По-перше, головним тренером команди став Олександр Поздєєв, який раніше виступав за «Колос». Також завершив кар’єру капітан команди Вадим Мілько, в інші клуби перейшли Кирило Фесюн (в «Шахтар»), Андрій Богданов (в «Маріуполь»), Роман Гончаренко (повернувся у «Верес»), Олександр Чорноморець (у «Ворсклу»), Кирило Попов (в «Чорноморець»), повернувся з оренди Андрій Тотовицький. Також команду покинув Лукас Ранжел, який поки не зміг знайти собі нову команду.

Натомість до складу «Колоса» перейшли ряд непоганих гравців. Повноцінним гравцем команди став Валерій Бондаренко, який до цього був орендований у «Шахтаря», перейшли до команди Данило Алефіренко із «Зорі», Ігор Харатін зі словацького «ДАК 1904», Максим Третьяков з «Дніпра-1», Ніка Гагнідзе з грузинської «Діли», та на правах оренди з «Шахтаря» перейшов Едуард Козік.

У перших двох стартових матчах УПЛ «Колос» двічі зіграв внічию – проти «Оболоні» (2:2) та «Інгульця» (0:0). У грі проти «пивоварів» «Колос» спочатку зусиллями Цурікова відкрив рахунок, однак потім пропустив 2 м’ячі. На 87 хвилині той таки Цуріков зрівняв рахунок, і приніс команді залікові бали. У грі проти «Інгульця» команда з Ковалівки теж мала можливість здобути перемогу, однак не змогла використати моменти біля воріт суперника, і знову поділила очки. Може, зараз «Колосу» вдасться здобути першу перемогу у новому сезоні, але це дізнаємося вже після гри.

Статистика матчів

В українській Прем'єр-Лізі команди провели одна з одною 7 матчів. 3 рази перемогу одержував «Колос», 2 рази перемагав «Чорноморець» та 2 рази була зафіксована нічия. Різниця м'ячів 7–6 на користь «Колоса». У минулому чемпіонаті команди між собою обмінялися перемогами. У першому колі переміг «Колос» з рахунком 2:0, де голами відзначилися Велетень та Цуріков. А в другому колі «Чорноморець» здобув мінімальну перемогу 1:0, де голом відзначився вже екс-гравець одеситів Ілля Путря.

Прогноз на протистояння

Це протистояння обіцяє бути цікавим, адже обидві команди у стартових поєдинках не змогли одержати перемогу, а одесити разом з «Лівим Берегом» єдині, хто поки не відзначилися забитими м’ячами. Тому цей поєдинок обіцяє бути багатим на боротьбу, і навіть один забитий м’яч може вирішити результат гри. У цій грі найбільш вірогідна буде мінімальна перемога однієї з команд, Прогнозуємо, що переможцем стане «Чорноморець».

Дмитро ТЕЛІЦИН

Орієнтовні склади:

«Чорноморець»: Рудько, Єрмаков, Савченко, Удод, Бутко, Шпорн, Васильєв, Кайо Гомес, Янаков, Попов, Хобленко

«Колос»: Пахолюк, Кукош, Бурда, Бондаренко, Цуріков, Харатін, Демченко, Оріховський, Алефіренко, Салабай, Велетень

15 серпня, п’ятниця

«Чорноморець» — «Колос»
Одеса. Стадіон «Чорноморець». 15:30
ТБ-трансляція на телеканалі УПЛ ТБ
ЧОРНОМОРЕЦЬ - КОЛОС. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Клим Заброда (Київ)
Прогноз Sport.ua — 1:0

Sport.ua
Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.