Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 14 серпня 2024, 22:00
2117
6

ДЕМ'ЯНЕНКО: «Якби так вилучили динамівця, ми б теж вважали це спірним»

Колишній гравець та екс-наставник «Динамо» прокоментував матч із «Рейнджерс»

| Оновлено 14 серпня 2024, 22:00
2117
6
ДЕМ'ЯНЕНКО: «Якби так вилучили динамівця, ми б теж вважали це спірним»
Getty Images/Global Images Ukraine

Колишній гравець та екс-керманич «Динамо» Анатолій Дем'яненко в розмові з кореспондентом Sport.ua розповів, кого б він виокремив серед київських футболістів у поєдинку 3-го раунду кваліфікації Ліги чемпіонів, в якому український клуб здолав «Рейнджерс» (2:0) й пробився до наступного раунду:

– Відчувалося, що динамівці добре попрацювали над виправленням помилок допущених тиждень тому в першому поєдинку в Любліні. Йдеться, передусім, про гру в обороні. Пригадується, в Польщі «Рейнджерс» – особливо наприкінці матчу – серйозно переважав на другому поверсі.

У матчі-відповіді цього вже не було помітно. Я пояснюю це тим, що крайні захисники киян з допомогою півзахисників вже вище зустрічали господарів, створюючи їм труднощі з фланговими проходами і націленими передачами.

По-друге, практично без помилок діяли стопери Попов та Mихавко, які не тільки впоралися з виконанням своїх прямих обов'язків, а й добре розпочинали наступальні операції. На мій погляд, вони, а також воротар Бущан і півзахисник Піхальонок, який вийшов на заміну, були кращими в «Динамо».

– До 51-ї хвилини, коли команди грали в рівних складах, Динамо майже не загрожувало володінням господарів. Чому не виходили наступальні дії?

– Мабуть, було бажання, передусім, не пропустити. Це киянам вдалося, вдома шотландці навіть створили менше гольових моментів, ніж в Любліні. Чому в гостей не виходило попереду? Були проблеми з переходом від оборони до атаки, й господарі встигали перебудуватися.

– На ваш погляд, друга жовта картка бразильському легіонеру господарів була справедливою?

– 50 на 50. Це було рішення арбітра, й коли він карав бразильця, то не сумнівався в своїй правоті. Мабуть, якщо б в схожій ситуації вилучили з поля динамівця, то ми б також вважали це рішення спірним.

– Господарі навіть в меншості при підтримці трибун продовжували диктувати умови.

– За таких обставин добитися зламу повинні були свіжі виконавці. Керманич Олександр Шовковський не прогадав, випустивши на поле, передусім, Піхальонка та Волошина. Перший додав осмисленості діям наших півзахисників, а другий – швидкості.

Воротар господарів, мабуть, не володів інформацією, що Піхальонок не лише не боїться брати гру на себе, а й володіє добре поставленим ударом. Бо постріл Олександра з-за меж штрафного майданчика застукав його зненацька.

А потім була зразково розіграна комбінація за участю Шапаренка та Волошина, й гру вже можна було закривати. Як на мене, динамівці заслужено пробилися далі, принаймні, в Любліні та Глазго створили більше гольових моментів.

Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЛЕОНЕНКО: Динамо подарунок має зробити судді. Так і не зрозумів, де червона
Футбол | 14 серпня 2024, 21:44 16
ЛЕОНЕНКО: Динамо подарунок має зробити судді. Так і не зрозумів, де червона

Колишній нападник Динамо прокоментував спірний епізод у матчі з Рейнджерс

Гра в більшості та результативні заміни. Динамо обіграло Рейнджерс
Футбол | 13 серпня 2024, 23:41 205
Гра в більшості та результативні заміни. Динамо обіграло Рейнджерс

Кияни вийшли у вирішальну стадію кваліфікації Ліги чемпіонів

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
DK1961
Кроме этого удаления спорт уа больше не о чем писать? Вот беда то, теперь всю оставшуюся жизнь будете сокрушаться, почему киевляне посмели выиграть - и испортить настроение главному благодетелю и спонсору украинского футбола (с лондонской лужайки)...
Remark
Таке враження, що «спорт».юа і я дивилися різні матчі.
Виктор Войцеховский
Он наиграл на два удаления. Я думаю, если бы так случилось, сказали бы что игрок идиот, и тренеры, которые не заменили.
Gargantua81
до удаления Динамо не угрожало воротам соперника... после удаления Рейнджерс продолжили диктовать условия...
этот человек смотрел футбол? он был трезв?
DaVinci
Рейнджерс молодці. Навіть після видалення вони грали у свій футбол. Динамо допомогло більше не видалення, а вдалі заміни
antt
Цікаво сказав про воротаря, який мав знати що Піхальонок може так влучити прицільно. Якби воротарі знали всі характеристики всіх гравців то їм би напевно не було ціни і часу щоб за мячем дивитися. Думаю стільки інформації їм би тільки заважала! До речі а реацію на вилучення Жефте коли він ішов з поля ніхто не бере до уваги?! Як і тренера після завершення матчу. Можливо тут зіграла роль що за бразильцем якраз накопичилися епізоди, а арбітр в цей непростий момент суб'єктивно оцінив, хоча думаю мав брати до уваги вагу такої події як вилучення гравця для двох команд. Яка потім і проявилася. Хоча прохід Ренджерса Динамо ще нічого не дає. МІсце в лізі Єропи заробили з сербами, а в ЛЧ - ще тільки мають змогу заробити. Такий матч за вихід в прямі кандидати в ЛЧ.