Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 14 серпня 2024, 16:38
2602
0

Найбільш високооплачувані футболісти кожної із топ-5 ліг Європи. Хто вони?

З'ясовуємо, кому платять найбільше…

| Оновлено 14 серпня 2024, 16:38
2602
0
Найбільш високооплачувані футболісти кожної із топ-5 ліг Європи. Хто вони?
Getty Images/Global Images Ukraine

Інтерес до розмірів чужої зарплати притаманний переважній більшості людей. А якщо йдеться про людину, чия діяльність має публічний характер та якій вдалося досягти у ній серйозних успіхів, то й поготів.

Сьогодні ми пропонуємо визначити найбільш високооплачуваних футболістів кожної з п'ятірки топ-ліг Європи, спираючись на дані досить авторитетного в цьому питанні порталу Сapology.

Ліга 1 (Франція): Усман Дембеле

Громадянство: Франція
Вік: 27 років
Клуб: ПСЖ
Базова річна зарплата: 20 млн євро

Getty Images. Усман Дембеле

Найбільш високооплачуваним футболістом французької Ліги 1 є 27-річний вінгер Парі Сен-Жермен Усман Дембеле. Його базовий річний оклад дорівнює 20 мільйонам євро, що на один мільйон більше, аніж в Лукаса Ернандеса, котрий також має контракт із паризьким грандом.

У ПСЖ Усман Дембеле виступає з минулого літа. Тоді відбувся трансфер футболіста до Парижа із Барселони, який коштував столичному клубу Франції 50 мільйонів євро. Для Дембеле це стало поверненням до чемпіонату, в якому він розпочинав кар'єру на професійному рівні. Саме у Франції, у лавах Ренна, Усман розпочинав шлях на вершину, причому заявити про себе йому вдалося досить швидко, і вже за рік бретонці продали Дембеле до дортмундської Боруссії за 35 мільйонів євро. А вже у серпні 2017-го відбувся гучний трансфер Усмана до Барселони, який обійшовся бюджету каталонського гранда у 135 мільйонів євро.

За ПСЖ Дембеле встиг зіграти 42 офіційні матчі, в яких відзначився 6 забитими м'ячами та 14 результативними передачами. Контракт футболіста із парижанами діє до літа 2028 року.

Серія А (Італія): Душан Влахович

Громадянство: Сербія
Вік: 24 роки
Клуб: Ювентус
Базова річна зарплата: 22,22 млн євро

Getty Images. Душан Влахович

В італійській Серії А найбільше заробляє 24-річний центрфорвард Ювентуса та збірної Сербії Душан Влахович. Його праця за контрактом із туринським клубом оцінюється базовим окладом у 22,22 мільйони євро. Це одразу на 9,4 мільйонів більше, аніж в другого у списку найбільш високооплачуваних футболістів італійського елітарного дивізіону Віктора Осімхена з Наполі, зарплата якого становить 12,82 мільйонів євро за сезон.

У Ювентусі Влахович провів вже два із половиною сезони. Його трансфер в туринський гранд відбувся на початку 2022 року. Тоді «Стара синьйора» заплатила за Душана 83,5 мільйони євро, які були переведені на рахунки Фіорентини. Цікаво, що «фіалкам» придбання Влаховича з Партизана, яке відбулося влітку 2018 року, коштувало тільки 3,2 мільйони євро. Тому заробіток флорентійців на сербському нападникові можна вважати ледь не взірцем сучасного ведення футбольного бізнесу.

На даний момент Влахович відіграв за Ювентус 101 офіційний матч, в яких відзначився 41 забитим м'ячем та 9 результативними передачами. Його контракт із туринцями діє до літа 2026 року.

Прем'єр-ліга (Англія): Кевін Де Брюйне

Громадянство: Бельгія
Вік: 33 роки
Клуб: Манчестер Сіті
Базова річна зарплата: 24,75 млн євро

Getty Images. Кевін Де Брюйне

Цікаво, що найбагатша футбольна ліга планети не може похизуватися ще й найбільш високооплачуваним гравцем. Причому навіть за мірками європейської топ-5 англійська Прем'єр-ліга розташувалася рівно посередині між Францією та Італією, а також Німеччиною та Іспанією.

Найбільший базовий оклад в АПЛ має 33-річний атакувальний півзахисник Манчестер Сіті Кевін Де Брюйне. Бельгійський геній заробляє 24,75 мільйони євро за сезон, що на півтора мільйони більше, аніж за трудовою угодою з тими ж «містянами» має норвезький топ-голеадор Ерлінг Холанд (23,21 млн євро). Де Брюйне грає за Манчестер Сіті з літа 2015 року, коли й був придбаний у Вольфсбурга за 76 мільйонів євро. Втім, такі серйозні гроші, витрачені на викуп його контракту у «вовків», Кевін за дев'ять років у Манчестері відпрацював сповна: він допоміг «містянам» виграти шість чемпіонських титулів у Прем'єр-лізі, Лігу чемпіонів, клубний чемпіонат світу, Суперкубок УЄФА, два Кубки Англії та два Суперкубки Англії, а також п'ять Кубків англійської ліги.

Всього за Манчестер Сіті Де Брюйне на даний момент провів 382 офіційні поєдинки, у яких відзначився 102 забитими м'ячами та 170 результативними передачами. Абсолютно феноменальні показники!

Бундесліга (Німеччина): Гаррі Кейн

Громадянство: Англія
Вік: 31 рік
Клуб: Баварія
Базова річна зарплата: 25 млн євро

Getty Images. Гаррі Кейн

У німецькій Бундеслізі влітку минулого року змінився лідер у зарплатному рейтингу. Ним став англійський центрфорвард Гаррі Кейн, котрий перебрався до Баварії з Тоттенхема за 95 мільйонів євро. Базовий оклад голеадора одразу на 4 мільйони євро перевищує зарплату, яку має у тій-таки Баварії досвідчений голкіпер Мануель Ноєр.

Цікаво, що Кейн вже у перший же свій сезон довів, що недаремно отримав найвищий оклад в німецькому чемпіонаті. Нападник у 32 поєдинках Бундесліги наколотив у ворота суперників 36 м'ячів, а ще віддав на партнерів 8 результативних передач. Однак цього виявилося замало, аби мюнхенці вкотре стали чемпіонами Німеччини. В сезоні-2023/24 у Бундеслізі абсолютно неповторним був Баєр, який вперше в історії й став володарем Срібної салатниці. А ось Баварія на фініші, вочевидь, так засмутилася, що втратила навіть другий рядок, поступившись ним Штутгарту, й залишившись у руках із «бронзою».

Цікаво, що багато вболівальників безпосередньо пов'язали прихід Кейна до Баварії із невдачами мюнхенців минулого сезону. Справа в тому, що у своїй кар'єрі, незважаючи на абсолютно феноменальну результативність, Гаррі ще не вигравав зі своїми командами жодних значних трофеїв…

Ла Ліга (Іспанія): Френкі де Йонг

Громадянство: Нідерланди
Вік: 27 років
Клуб: Барселона
Базова річна зарплата: 37,5 млн євро

Getty Images. Френкі де Йонг

Абсолютним лідером у європейській топ-5 ліг за рівнем базової заробітної плати є 27-річний центральний півзахисник Барселони Френкі де Йонг. Його оклад у каталонському гранді становить 37,5 мільйонів євро, причому, судячи з відгуків вболівальників та фахівців, футболістові навряд чи вдається доводити, що його праця гідна навіть половини цієї суми… Цікаво, що другим у рейтингу в іспанській Ла Лізі за рівнем окладу також йде футболіст Барселони, котрого активно критикують – поляк Роберт Левандовськи (базова зарплата – 33,33 млн євро на рік).

Де Йонг грає за Барселону із літа 2019 року. Тоді за трансфер нідерландця «блаугранас» заплатили Аяксу 86 мільйонів євро, що є п'ятою сумою за максимальними відступними, сплаченими каталонцями за всю історію клубу. Втім, продемонструвати найвищий рівень гри Френкі у столиці Каталонії постійно щось заважає: то травми, то погана форма, то банальна нестабільність в якості виступів. Тому не дивно, що у поточне трансферне вікно, як і протягом кількох попередніх років, у ЗМІ раз по раз потрапляють чутки про готовність Барселони продати де Йонга. Щоправда, каталонці хочуть отримати гарну суму відступних, а платити її поки що, вочевидь, охочих не знаходиться.

Всього за Барселону де Йонг наразі зіграв 213 матчів, у яких відзначився скромними 17 голами та 23 результативними передачами. Його контракт із «блаугранас» діє до літа 2026 року.

P.S. Насамкінець згадаємо про оклади ще двох футболістів, котрі є найбільш високооплачуваними гравцями для саудівської Про-ліги та північноамериканської MLS. Мова про Кріштіану Роналду та Ліонеля Мессі відповідно. Перший у Аль-Насрі має базову зарплату у 200 мільйонів євро на рік, а ось другий задовольняється в США в рази меншим окладом, який становить 11 мільйонів євро.

Текст: meta.ua/sport

Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

У Рейнджерс дали оцінку поразці вдома від Динамо і вильоту з ЛЧ
Футбол | 14 серпня 2024, 07:14 2
У Рейнджерс дали оцінку поразці вдома від Динамо і вильоту з ЛЧ

Клуб із Глазго поступився киянам із рахунком 0:2

Тарас МИХАЛИК: «Всі українські фанати хотіли б бачити Динамо в ЛЧ»
Футбол | 14 серпня 2024, 16:40 5
Тарас МИХАЛИК: «Всі українські фанати хотіли б бачити Динамо в ЛЧ»

Колишній захисник киян поділився очікуваннями від протистояння проти «РБ Зальцбург»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.