Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 14 серпня 2024, 16:44
2033
4

Йожеф САБО: «Вихід Піхальонка – це ідеальний хід»

Відомий тренер – про матч «Рейнджерс» – «Динамо»

| Оновлено 14 серпня 2024, 16:44
2033
4
Йожеф САБО: «Вихід Піхальонка – це ідеальний хід»
Facebook. Йожеф Сабо

Екс-тренер «Динамо» Йожеф Сабо прокоментував перемогу киян над «Рейнджерс» (2:0) в кваліфікації Ліги чемпіонів:

– «Динамо» зіграло дуже добре, мені сподобалось. Так, в першому таймі за рівного футболу «Рейнджерс» більше м’ячем володів, і ми обійшлися без гольових моментів, однак, так вже побудував гру Шовковський – це його бачення.

– Що змінилося після перерви?
– На гру вплинуло вилучення футболіста «Рейнджерс». Після цього ініціативою повністю заволоділи кияни, треба віддати належне нашій команді, яка вміло цим скористалася. Важливо, що «Динамо» не побігло авантюрно вперед, а спокійно спочатку позбавило шотландців м’яча, а потім з кожною хвилиною посилювало тиск на ворота суперника.

– Однак, необхідність замін у «Динамо» була очевидною, особливо – Ярмоленка, який втомився і випадав з командних дій…
– Так, і Шовковський зробив це. Все сталося дуже вчасно, за що головного тренера «Динамо» треба особливо відзначити. Волошин додав мобільності попереду, але вихід Піхальонка – це ідеальний хід! На мою думку, Піхальонок вищий за класом, ніж Буяльський. Вони грають на одній позиції, однак в майбутньому потрібно більше довіряти саме Піхальонку, у якого чудова ліва нога – і пас може віддати, і удари майстерні.

Щодо Ярмоленка, то треба розуміти Шовковського, який не може поки не ставити Андрія в стартовий склад. Це проста повага до заслуженого футболіста. Хоча, було зрозуміло, що на виїзді очікується важкий матч. Зазначу, що мене здивував «Рейнджерс». Це вже не та команда, що була раніше… Його футболісти не можуть обіграти опонента один в один, не мають потрібної швидкості. Загалом, «Рейнджерс» нині – це посередня команда.

– Як вам суддівство?
– Італійський арбітр відсудив добре. В ті часи, коли я грав, можна було тільки мріяти про таке суддівство. Зараз рефері діють відповідально, рівно по відношенню до обох команд, відчувається їхній високий професіоналізм. Повторюсь, раніше в Європі нас судили не так… Да й в чемпіонаті СССР будь-яка виїзна гра в плані арбітражу була справжнім випробуванням.

– Що можна покращити в діях «Динамо» до наступного раунду відбору до Ліги чемпіонів?
– Думаю, що на першому плані будуть кадрові рішення. «Зальцбург» – це більш серйозний суперник, ніж «Рейнджерс». Тому, потрібно визначитись чітко з роллю Ярмоленка. Його можна використовувати, як підсилення – з лави запасних, хвилин на 15-20, дивлячись, звісно, який рахунок буде на табло. Це ж стосується і Буяльського. Ніколи не вважав його якимось надзвичайним виконавцем, інакше б за ним вже черга з покупців стояла… У стартовому складі повинен виходити Піхальонок. Все інше по ходу підготовки до протистояння із «Зальцбургом» визначить Шовковський, йому варто довіряти.

Олег Дідух Джерело: Footboom
Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Harun Bakircioğlu
Сабо на Динамо сказал Мы?
Pavel_i_CO
Ребров зрозумів, що зробив помилку, викликавши на Євро не Піхальонка, а ніякого Мудакова, який тільки з пенальті забити може 
Citrullus lanatus
Если бы арбитр не удалил,  если бы Днепр-1 не развалился,  если бы не купили Шахтарёнка...  Какой смысл это обсуждать, когда всё уже свершилось по воле Божьей.
 Теперь ждём игр с Карпатами и РБ.    Если Карпаты не перенесут из-за кубковой встречи с Черноморцем.