Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 14 серпня 2024, 12:52
5335
4

Ексарбітр ФІФА пояснив вилучення гравця Рейнджерс у матчі проти Динамо

Сергій Шебек вважає, що рефері ухвалив помилкове рішення

| Оновлено 14 серпня 2024, 12:52
5335
4
Ексарбітр ФІФА пояснив вилучення гравця Рейнджерс у матчі проти Динамо
Getty Images/Global Images Ukraine

У вівторок, 13 серпня 2024 року, відбувся матч-відповідь третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів між шотландським «Рейнджерс» та київським «Динамо». Переконливу перемогу з рахунком 2:0 здобула команда гостей.

Всі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі LIVE в Telegram Sport.ua

Після матчу ексарбітр ФІФА Сергій Шебек пояснив вилучення гравця «Рейнджерс» Жефте на 51-й хвилині поєдинку:

«У боротьбі за верховий м'яч зійшлися Караваєв і Жефте. Бразильський гравець вистрибнув раніше і вище за опонента, першим зігравши в м'яч, а Караваєв, не встигаючи дотягнутися до круглого, підліз під руку суперника. Сталося звичайне ігрове зіткнення. Італійський арбітр, мабуть, не зовсім вдало вибрав позицію, дивився під викривленим кутом, вважаючи, що Жефте навмисне вдарив ліктем Караваєва по обличчю. Як підсумок – вилучення. Якщо бути об'єктивним, це помилкове рішення. Можна було б продовжити гру. Таких єдиноборств у чемпіонаті Шотландії, Англії предостатньо. І навряд чи там судді зупиняють гру. Але як би там не було, «Динамо» грало класно і заслужено перемогло. А ціна вилучення для «Рейнджерс» виявилася високою. На жаль, у таких ситуаціях із жовтою карткою ВАР не може втручатися, виправляючи помилку арбітра».

В наступному раунді кваліфікації Ліги чемпіонів 2024/25 київське «Динамо» зіграє проти австрійського «РБ Зальцбург». Зустрічі відбудуться 21 та 27 серпня. В разі перемоги у двоматчевому протистоянні «біло-сині» вийдуть в основну стадію головного єврокубка.

Оцініть матеріал
(30)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Istm
Та втомили ж ці "експерти"! Це не пряме вилучення! Це друга жовта. Причому друга жовта і за порушення, і за сукупністю, бо до цього арбітр усно кілька разів попереджав гравця за достатньо грубі порушення.
Виктор Войцеховский
Вылезли опять эти судейки ринатовские Даешь Ищенко с Ореховым
sahka1981
Дивні речі говорить, особливо, що Караваєв підліз під руку. (Я вже наводив приклад в матчі Олександрія - ДК ось там гравець Олександрії дійсно спеціально, навіть і не думаючи зіграти в м'яч а тільки знайти контакт, підліз під руку вистрибуючого Волошина, який навіть його не бачив, і дали другу жовту). Тут же видно на повторі Караваєв навіть не дивиться на цього гравця, а дивитися тільки верх на м'яч перебуваючи практично в статичному положенні, яке підліз??? А гравець Рейнджерс, навпаки, прекрасно бачить Караває і м''яч і розігнавшись він звісно вистрибує вище Караваєва, який стрибає з місця, і вдаряє його ліктем, ну що це як не жовта? Він же мав розуміти наслідки йдучи в силову боротьбу і вже маючи жовту. Тим паче Шебек чомусь не згадує епізод ще в першому таймі де арбітр відверто пошкодував цього гравця, вже тоді мала бути друга жовта. Плюс не згадав першу жовту, вона насправді умовно рожева, дуже грубо зіграв.
Дані Рохас
шо ты поясняешь, это секонд йелоу, секонд, ало галёрка. Ошибка как раз в том что в таких случаях ВАР не может вмешиваться, а стоило бы если это вторая жёлтая.
Никто игрока не удалял, это вторая жёлтая