Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 14 серпня 2024, 11:25
3101
3

Ексарбітр ФІФА: «Перша жовта гравцю Рейнджерс була більш переконлива»

На думку Ступара, рефері був ближче до епізоду в моменті з другою жовтою

| Оновлено 14 серпня 2024, 11:25
3101
3
Ексарбітр ФІФА: «Перша жовта гравцю Рейнджерс була більш переконлива»
Getty Images/Global Images Ukraine

Після повторного поєдинку кваліфікації Ліги чемпіонів з футболу «Глазго Рейнджерс» – «Динамо» (0:2) у представників шотландського клубу були претензії до італійського арбітра Марко Гуїди, який на початку другого тайму вилучив їхнього гравця Жефте.

Ексарбітр ФІФА Мирослав Ступар ексклюзивно для Sport.ua дав свою оцінку рішенням італійського рефері:

«В сучасному футболі дуже багато боротьби. І гравцям, які вже мають у пасиві одне попередження, треба бути обережними в своїх діях.

Більш очевидною була перша жовта картка бразильському легіонеру, який на чужій половині поля грубо атакував динамівця. Жодних питань. В другому епізоді суддя вирішив, що в Жефте після того, як виграв верхову дуель в Караваєва, був контакт з динамівцем, за що й був покараний ще одним попередженням. Шотландці вважали таке рішення арбітра суперечливим, але рефері знаходився неподалік цієї дуелі на «другому поверсі» й був переконаний в своїй правоті. Підтримав його в цьому й арбітр VAR.

Звичайно, шотландцям було прикро, бо це вилучення позначилося на перебігу подій в матчі. Залишившись в більшості, динамівці перехопили ініціативу й таки дотисли суперника. Але це вже проблеми господарів. Адже вони не скористалися своїми вигідними моментами, а в першому пропущеному голі є вина їхнього воротаря», – розповів Ступар.

Раніше ми повідомляли, що «Динамо» випередило «Арсенал» за кількістю перемог у Лізі чемпіонів.

Оцініть матеріал
(26)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
fedd1979
При чому тут арбітр ВАР, якщо вилучення було через другу жовту, а вони ВАРом не переглядаються. Це я маю експерту пояснювати?
avk2307
Арбитр дал совершенно законно две карточки желтые этому игроку.
Мог дать раньше вторую желтую - да
Мог не дать вторую желтую- тоже верно.
Но основания для того, чтобы дать были и арбитр так решил.
Нашим командам очень редко "везет" с такими решениями арбитров, поэтому давайте просто порадуемся что именно так случилось вчера.
А троллям местным(радует что в большинстве адекватные болельщики Шахтера вчера за Динамо переживали), которые тут про арбитра и его роль рассказывают могу напомнить момент с пенальти в ворота Динамо Загреб в дополнительное время , который забил Тете и 3-3 счет стал. Вот там точно так же было и  повезло например горнякам. Бывает же и надо радоваться, а не трубить что только благодаря этому прошли.
Gargantua81
думаю, что если бы арбитр посмотрел повтор, то желтую не дал бы. Контакт был, но это был не удар а скорее касание, толчек.  Фол, но не желтая.