Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 13 серпня 2024, 02:11
328
0

Сім від Львова, за Київ забиває лише Динамо, Шахтар програв

Найцікавіші події другого туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

| Оновлено 13 серпня 2024, 02:11
328
0
Сім від Львова, за Київ забиває лише Динамо, Шахтар програв
ФК Карпати

Тур розтягнувся на чотири дні. Почався він у п'ятницю, а завершився у понеділок. Другий тур став стартовим у новому сезоні УПЛ для «Динамо». Команда Шовковського на виїзді перемогла «Верес». «Оболонь» вдома розгромно поступилася «Руху». Бронзовий призер – «Кривбас» – несподівано програв «Карпатам». У центральному матчі туру «Шахтар» поступився «Поліссю».

Помилки туру

Рахунок у поєдинку «Лівого берега» та «Ворскли» було відкрито після елементарної помилки голкіпера господарів Механіва. На 50-й хвилині матчу воротар «ЛБ» не зміг утримати м'яч у руках після подачі від кутового прапорця: скинув футбольну сферу прямо на ноги Челядіну. Півзахисник полтавської команди таким подарунком скористався сповна.

Наламав дров в одному з епізодів гри «Верес» – «Динамо» й голкіпер киян Нещерет. У доволі простій ситуації він вибив м'яч прямо на суперника. І суперник (ним виявився Шарай) свого не прогаяв.

Комбінація туру

Блискучу комбінацію, що призвела до третього забитого м'яча у ворота «Лівого берега», на останніх секундах матчу розіграли футболісти «Ворскли». Вони розпочали атаку на правому фланзі, звідки Крупський, красиво обійшовши опонента, увійшов до чужої штрафної площі й віддав передачу на Шкріеля. Той п'ятою переправив м'яч ще далі на неприкритого М'якушка, який увігнав м'яч у сітку буквально з метра.

Гол туру

Класний гол забив у ворота «Вереса» півзахисник «Динамо» Шапаренко. На 16-й хвилині матчу Микола отримав передачу від Кабаєва, і з лінії штрафного майданчика красиво і точно закрутив м'яч у дальній верхній кут воріт. Без шансів для голкіпера господарів Кожухаря.

Виконання туру

Єдиний гол у матчі «Чорноморець» – «Зоря» був забитий після класної гри на «другому поверсі» форварда гостей Герреро. На 50-й хвилині зустрічі Антюх виконав передачу з лівого флангу до центру штрафного майданчика господарів, де Герреро м'яким торканням голови переправив м'яч у дальній нижній кут воріт.

Травми туру

У матчі проти «Колоса» тяжку травму голови отримав півзахисник «Інгульця» Мисик. За словами наставника петрівської команди Кобина, у Мар'яна струс мозку і два вибиті зуби. Футболіст навіть на якийсь час втратив пам'ять. Як мінімум до кінця серпня Мисик буде вимушено перебувати поза грою.

Моторошної травми зазнав у цьому турі й ще один Мар'ян - півзахисник «Шахтаря» Швед. У компенсований час до другого тайму матчу проти «Полісся» у нього врізався коліном воротар суперників Волинець. «Гірника» забрали з поля на ношах.

ua-football

Розгром туру

«Оболонь» у рідних стінах й «Оболонь» на виїзді – фактично дві різні «Оболоні». У тому сенсі, що вдома «пивовари» виступають значно успішніше. І тим дивніше, що в домашньому поєдинку проти «Руху» команда Валерія Іващенка пропустила відразу чотири м'ячі. Але все по ділу. Все слушно.

Заміни туру

Дві із чотирьох замін, зроблених наставником «Руху» Віталієм Пономарьовим у матчі проти «Оболоні», виявилися результативними. Квасниця та Клайвер не лише вдало увійшли до гри, а й відзначилися забитими м'ячами.

Сенсація туру

Чинний бронзовий призер – «Кривбас» – отримав три сухі м'ячі у грі проти новачка елітного дивізіону – «Карпат». Цілком можливо, що такий незадовільний підсумок для криворіжців – наслідок їхнього вояжу серед тижня на єврокубкову гру проти «Вікторії». Однак цей факт не повинен применшувати і заслуг львівської команди, яка дуже активно провела другу частину першого тайму й увесь другий. Гості ж запам'яталися лише стартовою активністю. І нереалізованим пенальті.

Пенальті туру

У дебюті зустрічі проти «Карпат» футболісти «Кривбасу» здобули чудовий шанс, щоб вийти вперед. Бабогло не за правилами атакував Хомченовського, і арбітр Деревинський вказав на «позначку». Луньов начебто бив і сильно, і точно, проте Кемкін вгадав напрямок удару і зумів відбити м'яч. До речі, голкіпер львів'ян виграв четверту (!) поспіль пенальтійську дуель – минулого сезону Олександр тричі парирував удар із позначки у складі «Миная».

Цифра туру

У матчі «Карпати» – «Кривбас» було проведено аж 12 замін: тренери команд випустили по шість гравців. Жодного порушення регламенту в цьому випадку немає, бо і Лупашко, і Вернидуб скористалися особливим правилом ФІФА, в якому йдеться про те, що при підозрі у футболіста на травму голови можна зробити додаткову заміну, яка не враховується в передбачених регламентом п'яти замінах. Твердохліб та Рябов були замінені саме після травм голови.

Демарш туру

Після гри у Львові наставники «Карпат» і «Кривбасу» Лупашко і Вернидуб відповідно не обмінялися рукостисканням. Ініціатором такої неджентльменської поведінки виступив тренер гостьової команди. Кажуть, що наставник гостей ухвалив таке рішення після того, як його нецензурною лайкою образив помічник Лупашка – Ігор Єрмаков.

УПЛ-ТБ

Матч туру

У центральному поєдинку туру «Шахтар» приймав «Полісся». Чинний чемпіон був на ходу після стартового розгрому «Ворскли», тоді як житомирська команда перебувала не в кращому настрої після єврокубкового ляпасу від словенської «Олімпії». Проте підопічні Ашура зуміли зібратися на матч. І дати справжній бій команді Пушича. Більше того, житомиряни здобули перемогу – 1:0. Єдиний гол на рахунку захисника Чоботенка. «Гірники» теж мали шанси відзначитись, але в одних епізодах їм не щастило, а в інших добре зіграв воротар гостей Волинець.

Сутичка туру

Після фінального свистка у матчі «Шахтар» – «Полісся» футболісти команд продовжили з'ясування стосунків. Відразу зчепилися Бондар та Волинець, потім підключилися й інші гравці з обох таборів. Опоненти поштовхалися, проте до відвертої бійки так і не дійшло.

ФК Шахтар. Валерй Бондар і Євген Волинець

Слова туру

Після матчу проти «Полісся» головний тренер «Шахтаря» Марино Пушич пояснив причину невдачі наступним чином: «У другому таймі ми мали кілька чудових моментів і цілком могли відзначитись двічі чи тричі, проте голкіпер суперника був на висоті, а ще, на мою думку, нам трохи не вистачило холоднокровності у завершальній фазі. Ми працюємо над цим, і я впевнений, що нам це вдасться поліпшити. І це добрий урок для нас, з якого ми можемо багато чого отримати. Повертатимемося щоразу сильнішими».

Кутовий туру

Як за нотами на початку другого тайму футболісти «Олександрії» розіграли кутовий удар біля воріт ЛНЗ. Кравченко класно подав у воротарську площу – прямо на голову Ковальцю, якому не склало жодних проблем переправити м'яч у сітку воріт.

Символічна збірна туру: Волинець - Роман, Бурда, Чоботенко, Пердута – Бабенко, Шапаренко, Челядін, Шах, Гуцуляк – Герреро.

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Трансфер майже відбувся. Два гравці Баварії пройшли медогляд до МЮ
Футбол | 13 серпня 2024, 01:36 0
Трансфер майже відбувся. Два гравці Баварії пройшли медогляд до МЮ

Маттейс де Лігт та Нуссаїр Мазрауї майже завершили свій перехід до «Манчестер Юнайтед»

Зоря очолила чемпіонську гонку. Турнірна таблиця УПЛ після 2-го туру
Футбол | 12 серпня 2024, 21:23 4
Зоря очолила чемпіонську гонку. Турнірна таблиця УПЛ після 2-го туру

Шахтар втратив очки, зазнавши несподіваної поразки від Полісся

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.