Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 12 серпня 2024, 23:40
429
0

Директор Олександрії: «У нас могли опинитися більшість гравців Дніпра-1»

Іван Телько розповів про зміни, що сталися у команді

| Оновлено 12 серпня 2024, 23:40
429
0
Директор Олександрії: «У нас могли опинитися більшість гравців Дніпра-1»
ФК Олександрия. Іван Телько (ліворуч)

Спортивний директор «Олександрії» Іван Телько розповів про зміни у команді та про кадрову політику клубу в літнє міжсезоння:

– Ми хотіли розбавити нашу молодь досвідченими гравцями. Молоді зможуть підтягнутися за старшими і ми отримаємо непогану банду. Я прийшов в Олександрію у розпал трансферного вікна, тому не було в нас тривалої підготовки до нього.

Ми готувалися без Єрмакова, Мартинюка, Шулянського, які були на Олімпіаді разом з тренерським штабом. Ми дуже добре посилилися з Олександрії-2. Дуже багато перспективної молоді. Правда, мало провели тренувань і матчів в оптимальному поєднанні. Тільки під кінець Олександрія почала готуватися у повному складі.

Авагімян? Артур – однозначно частина нашого проекту. У нас іде внутрішній діалог з Авагімяном. Ми не отримали жодної конкретної пропозиції на нього. Але розраховуємо на Авагімяна. Він у розквіті сил і може серйозно допомогти Олександрії.

Зараз троє футболістів на різні позиції нам цікаві. Це вже не внутрішній ринок. По них важко домовлятися через таку особливість, як військові дії в Україні. Так, прильоти по Україні зривали потенційні переходи. Через це доводилося з першого вибору переключатися на наступного кандидата. Як реагували легіонери? Варто віддати належне Беззері, Джованні, Кампушу. Вони – суперпрофі. Навіть коли трапляються історії вони нам не роблять нерви.

Хто ще міг опинитися в Олександрі? Я особисто спілкувався з більшою частиною Дніпра-1, вони могли опинитись в Олександрії. Умовні Адамюк, Когут, Кінарейкін були нам цікаві. Рамік Гаджиєв? Він розглядав можливість приєднатися до нас, але він бажає спробувати себе за межами України. Його активно хотіла більшість команд УПЛ. Олександрії він не відмовив. Якщо не буде варіантів за кордоном – все може бути. Ми запросили непоганих молодих виконавців: Баденко, Хан, Макаренко. Ці хлопці викликалися до різних збірних. Ми вважаємо їх дуже перспективними.

Степанюк? Особисто я з Русланом жодних перемовин не проводив. Було зрозуміло, що Верес досить довго перебував в перемовинах, Ще до того, як я подумав про зміну місця роботи. При всій повазі до Руслана, Олександр Філіппов для нас – найкраща опція, з точки зору підсилення позиції центрфорварда. Саша поступився в бомбардирських перегонах тільки Сікану та Ванату. Вони нам апріорі недоступні. Філіппов – топ-людина і професіонал, який покаже, що Олександрія зробила правильний вибір.

Руслан Ротань – професіонал, який повністю занурений в тренувальний процес. З ним комфортно попрацювали. Ми передивилися дуже багато опцій. Всі, хто нас цікавив, вони в нас. Деякі кандидатури відсіялися. По інших тривають перемовини. Кадрову ланку в клубі було посилено. Team-менеджер, чотири тренери в академію зайшли, тренер з фізпідготовки Євген Баришніков. В тренерський штаб допомагати Руслану Ротаню прийшов Олексій Антонов. Ми хотіли би мати в розпорядженні таких гравців, як Михайленко або Сігєєв, але це питання домовленостей між двома клубами. Перший тур Олександрія пропускала. Це однозначно нам в плюс. Базова дата була 10 серпня, а у зв'язку з турніром чотирьох отримали ще кілька днів на підготовку.

Спілкуючись з президентом Іваном Кузьменком, ми дійшли до висновку, що маємо повністю вкомплектовану команду для виконання найвищих завдань. Хлопці добре вивчили вимоги тренерський штабу. Футбол Руслана Ротаня дуже непростий, потребує часу для сприйняття. Я не буду казати, що ми виграємо УПЛ, але за єврокубки можна вести боротьбу. Повірте мені, наш тренерський штаб точно не чекав третій сезон, щоб показати максимум. Руслан Ротань за своєю натурою – максималіст. Він вимагатиме в кожній грі працювати на максимум. Наша команда за багатьма параметрами виглядає краще за наших конкурентів, які мають більший ресурс. Так, цього підбору гравців має вистачити, аби команда на дистанції не забуксувала. Я на це дуже сподіваюсь. Ми зробили максимум, щоб так було. Далі все залежить від тренерського штабу.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Нерукостислий. Емоції Вернидуба можна зрозуміти, та не варто виправдовувати
Футбол | 12 серпня 2024, 10:40 34
Нерукостислий. Емоції Вернидуба можна зрозуміти, та не варто виправдовувати

Після матчу «Карпати» – «Кривбас» (3:0) в українській Прем'єр-лізі виник серйозний скандал

КОПОЛОВЕЦЬ: «В Глазго динамівці не повинні наступити на ті ж граблі»
Футбол | 12 серпня 2024, 22:56 0
КОПОЛОВЕЦЬ: «В Глазго динамівці не повинні наступити на ті ж граблі»

Колишній гравець «Карпат» оцінив шанси «Динамо» в матчі-відповіді Лізі чемпіонів

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.