Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 12 серпня 2024, 12:11
4491
2

АШУР – про перемогу над Шахтарем, долю Козака, Будківського, травму Сарапія

Головний тренер Полісся прокоментував перемогу над донецьким клубом у 2-му турі УПЛ

| Оновлено 12 серпня 2024, 12:11
4491
2
АШУР – про перемогу над Шахтарем, долю Козака, Будківського, травму Сарапія
ФК Полісся. Імад Ашур

11 серпня відбувся матч 2-го туру УПЛ 2024/25 між командами Шахтар Донецьк та Полісся Житомир.

Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі live в Telegram Sport.ua

Поєдинок пройшов на стадіоні «Арена Лівий Берег» у Києві. Гра завершилися перемогою вовків з рахунком 1:0.

Після завершення зустрічі головний тренер житомирського колективу Імад Ашур прокоментував перемогу своїх підопічних в ефірі УПЛ-ТБ:

– Ідеальний для вас дебют в УПЛ?

– З точки зору результату – я думаю, точно позитивний. З точки зору гри – ми поки що не там, де хотіли би бути. Я думаю, що сьогодні були певні епізоди, які показують, чого ми хочемо. Головне питання зараз того, що ми маємо адаптувати наші фізичні кондиції під вимоги, щоб ми могли протягом всієї гри робити, що ми хочемо.

На жаль, поки що ми перебуваємо в процесі, і, наприклад, проти такого суперника, як «Шахтар», нам дійсно було важко, особливо 2-й тайм, де фізичні кондиції вже давали про себе знати.

Але я неодноразово вже публічно казав, що треба вміти домінувати і коли все йде за планом, і домінувати, коли страждаєш. Це дуже важливо. І сьогодні хлопцям я можу тільки дякувати, що ці страждання, які були в 2-му таймі, коли вже сили, можливо, за відчуттями, вже залишили, що вони домінували в цій ситуації.

– Багато змін у порівнянні з попереднім стартовим складом. Це ви в пошуку основного складу чи і кадрова ситуація впливає?

– У нас тренувальний процес, і коли розклад нам дозволяє прожити 5 тренувань від гри до гри, то ми все одно будемо робити певні висновки стосовно того, хто в якому з моментів перебуває зараз. І ми це проговорили з самого початку, що є, звісно, певні особливості кожного гравця, але тренування для нас – це все.

Хлопці це знають дуже добре. Звісно, багато факторів може впливати на вибір складу, але переважно це саме тренувальний процес.

– Коли виходили на 2-й тайм, потім зупинялися на тривогу. Як коригували тактику – щоб іти далі вперед чи зберегти рахунок?

– Нам перші 15 хвилин 2-го тайму до тривоги дали достатньо інформації щодо того, що зараз нам буде дійсно фізично важко, і ми готувалися до моментів, де ми не зможемо робити те, що хочемо, далеко від наших воріт.

Тому ми вимушені були в переважній більшості епізодів вже після перерви робити те, що ми хотіли робити вже в середній або низькій зоні.

Прикро, що не вдалося використати ті випади, які в нас були, бо, відповідно, суперник залишав простір за спиною. Але глобально ми розуміли вже, що ми маємо перш за все перемкнутися на дисципліну, згадати навіть попри те, що важко, про що ми домовлялися – про гру безпосередньо поблизу воріт.

Якраз так само в перерві ми проговорили той момент, що в цій ситуації ми маємо шукати вже можливості далеко від наших воріт, бо там є простір. Це, до речі, ось якраз під час цієї перерви був один з основних наших фокусів.

І сьогодні були епізоди, які ми могли використати. Звісно, і у «Шахтаря» були моменти, але ми мали так само використати той вільний простір, який вони нам залишали.

– Повернувся після ушкодження Макуана, дебютував Лєднєв. Як їхню гру прокоментуєте?

– Вони так само зараз у пошуках своїх оптимальних кондицій через різні причини, бо ми знаємо, що Бені був достатньо тривалий час травмований. Богдан щойно приєднався і попередньо перед тим, як приєднатися до нас, він був у пошуках клубу. Я думаю, всім зрозуміло, що індивідуальна робота трохи відрізняється від контексту командної роботи.

Звісно, на мою думку, очевидно, що ми будемо розраховувати на цих гравців дозовано, по-перше, перш за все, щоб вони дісталися оптимальних кондицій, щоб ми не ризикували зайвими травмами. Але той факт, що вони є для нас важливими гравцями, – думаю, це очевидно.

– Наскільки складне ушкодження у Сарапія, наскільки він вибув? Можливо, навіть буде пошук футболіста на його позицію?

– На жаль, пошкодження було виявлено вже після 2-ї гри з «Олімпією». Є припущення, що воно було до цього, але не було симптоматики тієї, щоб це можна було діагностувати. Наразі припускаю, що декілька тижнів – маю на увазі 4-5 – доведеться йому відновлюватися.

Не можу точно сказати, як це буде, бо ми маємо дочекатися – зараз, скоріш за все, буде втручання оперативне, і після цього будемо мати інформацію. Дуже прикро, що це сталося.

Сьогодні ми зробили ставку в парі з Чоботенком на Віалле, це був його дебют. І враховуючи його сьогоднішню гру, в мене є сумніви щодо того, чи треба нам зараз оперативно щось робити.

Ми все одно будемо чекати на повернення Сарапія, повернення Бескоровайного. І якщо зараз будуть надалі такі перфоманси у Віалле, Матич отримає свої можливості так само, то нам не варто щось змінювати, щось додавати.

– На тижні були переведені в другу команду Козак та Будківський. Як це прокоментуєте?

– Переведені для того, щоби продовжувати отримувати тренувальний процес. Поки буде визначатися ситуація з подальшими, скажімо так, рухами в його кар’єрі, ми маємо надавати тренувальний процес, і через це було переведення, а не те, що ми перевели через…

– Це ваше рішення? Ви спілкувалися з футболістами?

– Це було рішення спільне клубне. Я припускаю, що в кожній футбольній команді будь-яка історія починається, будь-яка історія закінчується.

Чи варто зараз коментувати стосовно причин? Мені здається, є багато речей, які є внутрішніми справами клубу. І в цій ситуації, якщо клуб вирішить це прокоментувати – значить це буде трохи згодом.

Але наразі переведення в другу команду – це можливість надати тренувальний процес, а далі вже долю вирішує клуб з точки зору того, які будуть подальші інтереси до гравців, – сказав Ашур.

Події матчу

35’
ГОЛ ! М'яч забив Сергій Чоботенко (Полісся).
Оцініть матеріал
(20)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Він зацікавив Жирону. Українець вирвав перемогу для команди у Європі
Футбол | 12 серпня 2024, 11:06 0
ВІДЕО. Він зацікавив Жирону. Українець вирвав перемогу для команди у Європі

Олександр Петрусенко допоміг Істрі 1961 обіграти Горицю 2:1 у чемпіонаті Хорватії

Підсумкова медальна таблиця ОІ. Яке місце посіла збірна України?
Олімпійські ігри | 12 серпня 2024, 06:05 46
Підсумкова медальна таблиця ОІ. Яке місце посіла збірна України?

Збірні США та Китаю взяли по 40 золотих медалей Олімпіади-2024

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Володимир
Приятно познакомиться ! Успехов !
Андрій Шевченко
Ашур натягнув шкур