Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 12 серпня 2024, 02:11
59
0

ЛНЗ – Олександрія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Цього літа у спарингу команди вже зустрічалися

| Оновлено 12 серпня 2024, 02:11
59
0
ЛНЗ – Олександрія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
УПЛ

У понеділок, 12 серпня, відбудеться матч 2-го туру Української Прем'єр-ліги між командами ЛНЗ Черкаси та «Олександрія». Поєдинок пройде в Черкасах на полі стадіону «Черкаси-Арена», він же – Центральний стадіон. Початок – о 15:30 за київським часом.

ЛНЗ Черкаси

Команда з Черкас у попередньому сезоні 2023/2024 дебютувала в Українській Прем'єр-лізі та завершила кампанію на 7-й позиції. У 30 матчах «фіолетові» набрали 41 очко, здобувши 11 перемог, 8 разів зігравши внічию та зазнавши 11 поразок (м'ячі 31-34).

Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

На фініші сезону ЛНЗ видав серію з трьох переможних матчів, обігравши по черзі «Колос» (3:1), «Зорю» (2:1) і «Ворсклу» (1:0).

Незважаючи на високе місце в підсумковій таблиці сезону як для новачка ліги, керівництво черкаського клубу влітку розпрощалося з тепер уже колишнім наставником колективу Олегом Дулубом. У менеджменті ЛНЗ заявили, ніби білоруський фахівець запросив підвищений контракт, що суперечило можливостям клубного кошторису.

Новим головним тренером ЛНЗ став іспанець Андрес Карраско, який у 2018-2019 рр. працював у структурі донецького «Шахтаря». Під керівництвом нового наставника черкасці в рамках підготовки до нового сезону в УПЛ провели 7 літніх спарингів. У них команда здобула чотири перемоги за однієї нічиєї та двох поразок.

Влітку ЛНЗ вирішив відмовитися від послуг захисників Максима Ковальова та Олега Тарасенка, півзахисників Івана Тищенка, Дениса Долинського та Сергія Рибалки, а також нападників Назарія Нича та Олексія Хобленка.

До лав черкаського колективу влилися захисники Айді Дайко («Лячі») та Ілля Путря («Чорноморець»), півзахисник Матей Ангелов («Работнічкі») та форвард Марк Ассінор («Підбрєзова»).

Олександрія

«Олександрія» в попередньому сезоні-2023/2024 посіла 8-е підсумкове місце - якраз слідом за черкаським ЛНЗ. У 30 поєдинках кампанії підопічні Руслана Ротаня набрали 34 очки – на 7 менше, ніж у підсумку виявилося у черкащан. Триколірні домоглися 8 перемог, 10 разів зіграли внічию, програли в 12 поєдинках (м'ячі 30-38).

21 квітня цього у 25-му турі попереднього сезону «Олександрія» програла вдома ЛНЗ із рахунком 1:2. Після цього команда видала серію до фінішу сезону з п'яти зустрічей без поразки – 2 перемоги, 3 нічиї.

Під час літньої підготовки до нових викликів «Олександрія» провела 4 контрольні спаринги (3 перемоги, 1 поразка). Низку спарингів команда відкрила перемогою над «Кудрівкою» (3:1), після чого програла з рахунком 1:2... ЛНЗ. А далі були перемоги над «Інгульцем» (2:1) і «Чорноморцем» (2:0).

У міжсезоння-2024 «Олександрія» розлучилася із захисниками Антоном Кравченком, півзахисниками Хуліо Мадісоном, Богданом Білошевським, Владиславом Калитвинцевим, Миколою Михайленком та Артемом Кулаковським, а також нападниками Єгором Гуничовим, Андрієм Андрійчуком та Карвальо да Сілва.

Новими обличчями в заявці олександрійців стали захисники Микита Кравченко та Артем Шабанов, хавбеки Дмитро Мишньов, Артур Авагімян, Данило Хан та Ілля Баденко, нападник Олександр Філіппов.

Статистика зустрічей

У рамках Української Прем'єр-ліги ЛНЗ і «Олександрія» провели між собою два поєдинки. Обидва – у попередньому сезоні 2023/2024.

У Черкасах у матчі першого кола суперники розійшлися миром – нічия 0:0. У матчі-відповіді в другому колі в Олександрії з рахунком 2:1 перемогли черкащани.

Нагадаємо, під час підготовки до нового сезону 2024/2025 суперники зустрічалися в товариському поєдинку. Гра, яка відбулася 17 липня, завершилася перемогою ЛНЗ – 2:1.

Прогноз на протистояння

Яскраво вираженого фаворита в матчі немає. Виключно завдяки рідним стінам шанси на перемогу у ЛНЗ розцінюються вище, ніж у «Олександрії». Однак це умовність, втілити в життя яку черкаській команді, на наш погляд, не вдасться. Зустріч, гадаємо, принесе нічию і обов'язково із забитими голами.

Орієнтовні склади:

ЛНЗ: Кучеренко – Путря, Дайко, Саліху, Пасіч, Ангелов, Яшарі, Тілль, Олійник, Роча Суареш, Ассінор.

Олександрія: Шевченко – Мартинюк, Кравченко, Кампос, Логінов, Шабанов, Калюжний, Ковалець, Безерра, Мишньов, Філіппов.

12 серпня, понеділок

ЛНЗ – Олександрія
Черкаси. «Черкаси-Арена». 15:30
ТБ-трансляція – UPL.TV
ЛНЗ – ОЛЕКСАНДРІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Денис Резніков (Кам'янське)
Прогноз Sport.ua – 1:1
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Металіст Харків сенсаційно вилетів із Кубка України від аматорського клубу
Футбол | 11 серпня 2024, 20:35 8
Металіст Харків сенсаційно вилетів із Кубка України від аматорського клубу

Миколаїв зі Львівської області після Агробізнеса вибив і харківську команду

Трубін не допоміг. Бенфіка в гостях несподівано програла Фамалікау
Футбол | 11 серпня 2024, 23:33 0
Трубін не допоміг. Бенфіка в гостях несподівано програла Фамалікау

Завершилися три матчі першого туру Прімейри-ліги

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.