Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 09 серпня 2024, 18:21
1361
3

Новачки йдуть без забитих. Ворскла розібралась із Лівим берегом

Команда Долганського покращила різницю після розгрому від «Шахтаря»

| Оновлено 09 серпня 2024, 18:21
1361
3
Новачки йдуть без забитих. Ворскла розібралась із Лівим берегом
УПЛ

Новий сезон української Прем’єр-ліги вже на наших телеекранах, а отже, з кожним новим тижнем у національній першості ставатиме тільки гарячіше, незважаючи на наближення холодів. Другий тур чемпіонату відкривався матчем посеред робочого дня у п’ятницю в столиці, де місцевий «Лівий берег» уперше в історії приймав суперників у рамках «елітного» дивізіону на полі рідної арени.

Приїхала в гості до «лелек» полтавська «Ворскла», якій у стартовому турі добряче дісталось від чинного чемпіона країни, донецького «Шахтаря». Але, за великим рахунком, байдуже, 0:1, чи 0:5, програвати на старті сезону, бо жоден із цих результатів очок у таблицю точно не принесе. «Лівий берег» також, до речі, програв першу гру – на останніх секундах у гостях у черкаського ЛНЗ (0:1), тож прагнув у домашній зустрічі хоча б відкрити лік забитим голам на найвищому рівні.

І для цього всі передумови в господарів поля були наявні. Команда Віталія Первака обрала вичікувальну позицію та намагалась угадати з моментом, коли суперники аж занадто захопляться володінням м’ячем на половині «Лівого берега». А оскільки «зелено-білі» з грою першим номером мали очевидні проблеми в дуелі проти «Шахтаря», то «Ворскла» намагалась якомога більше проводити атак на чужі ворота й ледь не догралась.

Однак постало питання реалізації гольових моментів у виконанні господарів, бо ситуації Галаса та Ігора Когута на лівому фланзі штрафного були такими, де без голів не можна було обійтись. Проте в першому таймі ніхто рахунок так і не відкрив, а вже в другій половині гарних новин для «Лівого берега» не було взагалі.

Команда Первака програла атакувальну фазу повністю. М’ячем володіла надалі виключно «Ворскла», тож не дивно, що з часом ми побачили не тільки перший гол у сезоні від гостей, а й збільшення розриву за рахунку на їхню користь. Помилка Механіва під час спроби на дальній стійці забрати подачу кутового з лівого флангу на 50 хвилині занадто дорого коштувала його команді, а Челядіну дісталось право на «дешевий» гол.

Далі почали проблеми із фізичною готовністю в гравців «Лівого берега», і тому швидко стало зрозуміло, що з кадровим потенціалом у команди все дуже погано. У «Ворскли» також вилітали гравці через м’язові пошкодження, як, наприклад, Павлюк, але там хоч на лаві запасних було кого долучати до гри. Заміни ж від господарів не працювали взагалі.

А полтавці натомість продовжували забивати. На 68 хвилині Ковталюк поклав фірмовий гол ударом головою на завершення подачі Челядіна з лівого флангу, а вже в компенсований час новачок Шкрієль п’ятою продовжив простріл Крупського з правого флангу на дальню стійку порожніх воріт для Мякушка. Вийшов фактично розгром, хоча в першому таймі до цього взагалі не було передумов.

Наступними вихідними київський «Лівий берег» зіграє домашній матч проти донецького «Шахтаря», а полтавська «Ворскла» прийматиме київську «Оболонь».

Наші оцінки:

«Лівий берег» (заміни): Астахов – 6,0, Співаков – 6,0, Непейпієв – 6,0.

«Ворскла» (заміни): Ковталюк – 7,0, Мякушко – 7,0, Шкрієль – б/о, Хрипчук – б/о, Корнієнко – б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 2-й тур.

«Лівий берег» – «Ворскла» - 0:3

Голи: Челядін, 50, Ковталюк, 68, Мякушко, 90+3

Попередження: Якимів, 10, Дедух, 33 – Павлюк, 61

«Лівий берег»: Механів – Сідней (Непейпієв, 69), Самар, Якимів, Соколов – Дедух, Банада – І. Когут (Астахов, 62), Синиця, Галас (Співаков, 62) – Сухоручко.

«Ворскла»: Ісенко – Крупський, Чорноморець, Гучек, Пердута – Челядін (Хрипчук, 79), Скляр (Шкрієль, 78), Павлюк (Корнієнко, 82) – Кане, Ндукве (Ковталюк, 58), Нестеренко (Мякушко, 59).

Арбітр: Роман Блавацький (Львів).

Стадіон: «Лівий берег» (Київ).

Удари (у площину): 6 (3) – 10 (4)
Кутові: 3 – 6
Офсайди: 1 – 5.

ЛІВИЙ БЕРЕГ - ВОРСКЛА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 28°C

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ОФІЦІЙНО. Помічник Реброва звільнений з посади спортдира клубу з Словаччини
Футбол | 09 серпня 2024, 20:02 0
ОФІЦІЙНО. Помічник Реброва звільнений з посади спортдира клубу з Словаччини

Глібу Платову вдалося провести у ДАК 1904 менше десяти місяців

Клуб АПЛ запропонував 30 млн євро за Циганкова. Відома відповідь Жирони
Футбол | 09 серпня 2024, 13:26 5
Клуб АПЛ запропонував 30 млн євро за Циганкова. Відома відповідь Жирони

Каталонський клуб не збирається продавати українця

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Sergey Romanchik
Максимум 12 клубов для УПЛ....
skvyra11
левый берег в УПЛ реально левый. ))
Chieftain
Remark
09.08.2024 14:20
Ставка: ЛБ ІТБ1.
Прогноз: винос дна 3:0.
Як справи бовдур!?