Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
|
292
0

Колос – Інгулець. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Дві попередні зустрічі команд у Ковалівці завершилися внічию 0:0

Колос – Інгулець. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Колос Ковалівка

У суботу, 10 серпня, відбудеться матч 2-го туру Української Прем'єр-ліги між командами «Колос» Ковалівка та «Інгулець» Петрове. Поєдинок відбудеться в Ковалівці на полі стадіону «Колос». Початок – о 18:00 за київським часом.

Колос

У попередньому сезоні 2023/2024 ковалівський «Колос» фінішував на 11-й позиції в підсумковій таблиці УПЛ. У 30 матчах команда набрала 32 очки, здобувши 7 перемог, 11 разів зігравши внічию і зазнавши 12 поразок (м'ячі 22-31).

Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

На фініші сезону «Колос» видав серію з п'яти матчів без перемог (1 нічия, 4 поразки), але зміг закрити кампанію перемогою 1:0 над «Зорею».

У літнє міжсезоння команда Олександра Поздєєва провела 7 контрольних спарингів. Спочатку «Колос» був непереможний, здобувши 4 перемоги («Кудрівка» – 3:1, «Чорноморець» – 3:1, «Верес» – 3:0, «Діназ» – 3:0) і двічі зігравши внічию («Вікторія» – 0:0, «Верес» – 1:1). Однак у заключному товариському поєдинку літа-2024 ковалівці програли ЛНЗ – 1:2.

Після сезону-2023/2024 «Колос» позбувся голкіпера Кирила Фесюна («Шахтар»), захисників Олександра Чорноморця («Ворскла») та Романа Гончаренка («Верес»), півзахисників Вадима Мілька (завершив кар'єру) та Андрія Богданова, а також нападників Лукаса Рангела та Кирила Попова («Чорноморець»).

Щодо новачків, то до лав ковалівців влилися захисник Валерій Бондаренко («Шахтар», оренда), півзахисники Ніка Гагнідзе («Діла»), Максим Третьяков («Дніпро-1»), Ігор Харатін («Дунайська Стреда») і Данило Алефіренко («Зоря»).

Інгулець

Петровський «Інгулець» у попередньому сезоні-2023/2024 був на перекваліфікації у Першій лізі після вильоту з УПЛ влітку 2023 року. За підсумками кампанії колектив під керівництвом Владислава Лупашка виграв турнір, зумівши випередити в непростій боротьбі львівські «Карпати» та «Лівий Берег». Утім, як виявилося, вся трійця в підсумку підвищилася в класі.

На першій стадії попереднього сезону «Інгулець» набрав 42 очки в 18 матчах і став переможцем групи В. Після цього петрівці посіли перше місце в Чемпіонській групі Першої ліги. У підсумковій таблиці в «Інгульця» виявилося 67 очок (21 перемога, 4 нічиї, 3 поразки, м'ячі 60-17). «Карпати», які фінішували другими, підопічні Лупашка випередили на 2 очки, а «Лівий Берег», який посів 3-тє місце, на 13.

У літнє міжсезоння Владислав Лупашко залишив «Інгулець», прийнявши пропозицію львівських «Карпат». Разом із наставником із команди пішли воротар Валерій Восконян, захисники Анатолій Романчук та Андрій Боровський, півзахисники Віталій Кольцов і Сергій Панасенко, нападник Ярослав Квасов.

Новим головним тренером колективу з Петрового став Василь Кобін - екс-наставник «Минаю», який до останнього часу обіймав посаду директора в харківському «Металісті». При ньому в «Інгульці» з'явився голкіпер Антон Жилкін («Зоря») і півзахисники Сергій Петько («Минай»), Роман Волохатий («Нива» Тернопіль), Олег Пушкарьов та Іван Лосенко (обидва – «Шахтар» U-19), Олег Осипенко («Чернігів-ШВСМ»).

У міжсезоння «Інгулець» провів 4 спаринги. Стартував він у контрольних матчах із поразки 1:3 від «Кривбаса», потім обіграв «Полтаву» (3:2), але програв «Олександрії» (1:2), а в завершальному товариському поєдинку зіграв 0:0 із ЛНЗ.

На почин поточного сезону петрівці зустрічалися в Києві із «Зорею» і зазнали поразки з рахунком 1:2, пропустивши вирішальний гол на 90+2 хвилині матчу.

Статистика зустрічей

У рамках УПЛ «Колос» та «Інгулець» провели між собою п'ять поєдинків. На рахунку клубу з Ковалівки дві перемоги, а три інші зустрічі завершилися внічию.

У сезоні-2020/2021, коли колективи вперше зійшлися в елітному дивізіоні чемпіонату України, було зафіксовано дві нічиї 0:0 – і на полі «Колоса» в першому колі, і на полі «Інгульця» в другому.

У першому колі кампанії 2021/2022 рр. «Колос» здобув перемогу 2:0 у Петровому. Гру-відповідь у Ковалівці проведено не було, оскільки той сезон не було дограно через початок повномасштабного вторгнення окупантів із рф в Україну.

В УПЛ-2022/2023 клуби спочатку в Ковалівці зіграли ще раз 0:0, а в другому колі на полі «Інгульця» знову переміг «Колос» – 1:0.

Прогноз на протистояння

На боці «Колоса» буде перевага рідних стін. Фактор, загалом, не такий вже й значний, але в реаліях нинішньої УПЛ важливий і здатний зіграти ключову роль у результаті протистояння. Гравцям «Інгульця» може забракнути зухвалості та досвіду в досягненні позитивного результату на полі суперника. Так, до речі, сталося в попередньому турі в Києві, де команда з Петрового пропустила на 90+2 від «Зорі» і програла з рахунком 1:2. Тож у матчі більш ніж імовірна мінімальна перемога «Колоса».

Орієнтовні склади:

Колос: Пахолюк – Лучкевич, Бурда, Бондаренко, Цуріков, Гагно, Харатін, Оріховський, Демченко, Топалов, Алефіренко, Безбородько.

Інгулець: Паламарчук – Дубілей, Малиш, Шершень, Мельничук, Волохатий, Петько, Пятов, Білоцерківець, Богунов, Козак.

10 серпня, субота

Колос – Інгулець
Ковалівка. «Колос». 15:30
ТБ-трансляція – UPL.TV
КОЛОС – ІНГУЛЕЦЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Олександр Афанасьєв (Харків)
Прогноз Sport.ua – 1:0
Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Анонс Олімпіади на 9 серпня. Коли та в яких видах виступатимуть українці?
Олімпійські ігри | 09 серпня 2024, 06:23 6
Анонс Олімпіади на 9 серпня. Коли та в яких видах виступатимуть українці?

Sport.ua представляє анонс 14-го дня ОІ-2024 спільно з FAVBET

Буде медаль! Коляденко взяла реванш у Тинибекової і побореться за золото ОІ
Олімпійські ігри | 09 серпня 2024, 20:25 64
Буде медаль! Коляденко взяла реванш у Тинибекової і побореться за золото ОІ

Ірина пробилася у фінал Олімпійських ігор 2024 з вільної боротьби у категорії до 62 кг

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.